Minimalmleteren får unge ut i naturen

Minimalmleteren får unge ut i naturen

UT PÅ TUR, ALDRIG SUR: Turmålene som er markert i sommer for elever ved 5. til 7. trinn på Røros skole finnes på Fjellkjerka, Skåkåsstenen. Møllmannsdalsgården, Varglibusta, og Avholdshytta. FOTO: Marit Manfredsdotter

Røros skole har som mål å få elevene ut i naturen. Gjennom et samarbeid med Røros tur- og løypeforening ble ideen til virkelighet. Satsingen har fått navnet Minimalmleteren.

Per Arne Gjeldsvik fra Røros Tur og løypeforeningen tok for tre år siden initiativet til et samarbeid med Røros skole for å få de unge ut i naturen. I år gjennomføres det lokale folkelivsprosjektet for elever fra 5. til 7. trinn. Det er et prosjekt som handler om trimposter og fine premier til de som besøker turmålene i sommer.

Flotte opplevelser

– Det er kjempeviktig at barn og unge får gode rutiner slik at de lærer seg å bruke naturen i ung alder. Det legger grunnlaget for båda mange gode opplevelser og et friskt liv, sier rektor Martin Løvø ved Røros skole.

Turmålene er blå postbokser rundt om i Røros-området og er på plass i perioden 1. juni til 1. oktober der fine premier lokker de som tar turen:

KLAR: Elevene Majlen Alida Løkken, Klas-Elmer Prytz Tamnes og Maren Selboe Lein sammen med rektor Martin Løvø ved Røros skole og Lorens Olav Skjermstad fra Røros tur- og løypeforening.

I år står skolen for premierne til de trinn som har flest registreringer:

1. premie: kr 5000.-

2. premie: kr. 3000.-

3. premie: kr. 2000.-

På Fjellkjerka finnes også en premie som er individuell for den eleven som tar turen flest ganger.

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur

Geir Digernes minnepris til Vegard Lien Bjerkan
  • Kultur

Vegard Lien Bjerkan trodde han skulle i møte om jazzfestivalen da han ankom Scandic Nidelven fredag ettermiddag. Det var noe helt annet Ernst Wiggo Sandbakk hadde i tankene.

Olavsfestdagene får mest
  • Kultur

Olavsfestdagene i Trondheim stikker av med mesteparten av festivalstøtten til Trøndelag neste år. Sør-Trøndelag fikk 90 prosent av festivaltilskuddet i Trøndelag da Kulturrådet tildelte midler torsdag.

Statsskog finansierer utedo ved Fjellkirka på Røros
  • Nyheter

Gir av potten "Midtnorske Friluftstiltak".

 
Nissen som mista trua på seg sjøl
  • Kultur

Under julemarkedet i fjor satte Åsmund Lockert Rohde og Karianne Somerro opp skuespillet "Nissen som mista trua på seg sjøl" i år er de igjen klare for å gi julestemning til folket.

Ukas boktips
  • Kultur

"Her hos de levende" av Levi Henriksen er ukas boktips fra bibliotekar Sigrun Selboe.

Knall konsert med Henrik i Selbu kirke
  • Kultur

17- åringen Henrik Fuglem fra Selbustrand leverte en knallkonsert for en fullsatt Selbu kirke tirsdag kveld.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE