Minimalmleteren får unge ut i naturen

Minimalmleteren får unge ut i naturen

UT PÅ TUR, ALDRIG SUR: Turmålene som er markert i sommer for elever ved 5. til 7. trinn på Røros skole finnes på Fjellkjerka, Skåkåsstenen. Møllmannsdalsgården, Varglibusta, og Avholdshytta. FOTO: Marit Manfredsdotter

Røros skole har som mål å få elevene ut i naturen. Gjennom et samarbeid med Røros tur- og løypeforening ble ideen til virkelighet. Satsingen har fått navnet Minimalmleteren.

Per Arne Gjeldsvik fra Røros Tur og løypeforeningen tok for tre år siden initiativet til et samarbeid med Røros skole for å få de unge ut i naturen. I år gjennomføres det lokale folkelivsprosjektet for elever fra 5. til 7. trinn. Det er et prosjekt som handler om trimposter og fine premier til de som besøker turmålene i sommer.

Flotte opplevelser

– Det er kjempeviktig at barn og unge får gode rutiner slik at de lærer seg å bruke naturen i ung alder. Det legger grunnlaget for båda mange gode opplevelser og et friskt liv, sier rektor Martin Løvø ved Røros skole.

Turmålene er blå postbokser rundt om i Røros-området og er på plass i perioden 1. juni til 1. oktober der fine premier lokker de som tar turen:

KLAR: Elevene Majlen Alida Løkken, Klas-Elmer Prytz Tamnes og Maren Selboe Lein sammen med rektor Martin Løvø ved Røros skole og Lorens Olav Skjermstad fra Røros tur- og løypeforening.

I år står skolen for premierne til de trinn som har flest registreringer:

1. premie: kr 5000.-

2. premie: kr. 3000.-

3. premie: kr. 2000.-

På Fjellkjerka finnes også en premie som er individuell for den eleven som tar turen flest ganger.

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur

Storstuggu denne uka
  • Kultur

Fredag kommer Arve Tellefsen, Håvard Gimse og Kjetil Bjerkestrand med «Bilder fra et musikerliv». Så går det slag i slag.

Musikalsk toppmøte i Glåmos kirke
  • Kultur

Torsdag kommer tenoren Stephen Brandt-Hansen og pianist Trond Hustad til Glåmos kirke for å holde konsert.

Tråante - Samelandsmøtet 1917
  • Kultur

Foredrag på Rørosmuseet tirsdag kveld.

 
En karoliner i magen?
  • Kultur

Karolinerspelet 2018 har ledige taleroller for amatørskuespillere, både dame og herreroller. Regissør Cathrine Telle er spent på hvilke talenter som kan finnes i Neadalen. I helga kan du få vise deg fram.

Kinohelga
  • Kultur

Selvsagt er det grøsserpremiere fredag 13.

Snorre blir Niklas
  • Nyheter

Tilbake til Elden etter American Idiot i København.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse