Minimalmleteren får unge ut i naturen

Minimalmleteren får unge ut i naturen

UT PÅ TUR, ALDRIG SUR: Turmålene som er markert i sommer for elever ved 5. til 7. trinn på Røros skole finnes på Fjellkjerka, Skåkåsstenen. Møllmannsdalsgården, Varglibusta, og Avholdshytta. FOTO: Marit Manfredsdotter

Røros skole har som mål å få elevene ut i naturen. Gjennom et samarbeid med Røros tur- og løypeforening ble ideen til virkelighet. Satsingen har fått navnet Minimalmleteren.

Per Arne Gjeldsvik fra Røros Tur og løypeforeningen tok for tre år siden initiativet til et samarbeid med Røros skole for å få de unge ut i naturen. I år gjennomføres det lokale folkelivsprosjektet for elever fra 5. til 7. trinn. Det er et prosjekt som handler om trimposter og fine premier til de som besøker turmålene i sommer.

Flotte opplevelser

– Det er kjempeviktig at barn og unge får gode rutiner slik at de lærer seg å bruke naturen i ung alder. Det legger grunnlaget for båda mange gode opplevelser og et friskt liv, sier rektor Martin Løvø ved Røros skole.

Turmålene er blå postbokser rundt om i Røros-området og er på plass i perioden 1. juni til 1. oktober der fine premier lokker de som tar turen:

KLAR: Elevene Majlen Alida Løkken, Klas-Elmer Prytz Tamnes og Maren Selboe Lein sammen med rektor Martin Løvø ved Røros skole og Lorens Olav Skjermstad fra Røros tur- og løypeforening.

I år står skolen for premierne til de trinn som har flest registreringer:

1. premie: kr 5000.-

2. premie: kr. 3000.-

3. premie: kr. 2000.-

På Fjellkjerka finnes også en premie som er individuell for den eleven som tar turen flest ganger.

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur

Bok om Sina og Betsy Ovedie
  • Kultur

Ragnar Kokkvoll har skrevet bok om alenemora som fødte en datter i et sommerfjøs på Nesvolden i Ålen ei iskald førjulsnatt i 1895. Nå er han i gang med del to.

Selbu bygdemuseum

Velkommen til Selbu bygdemuseum!

Mange flotte bindingskorger

Stor interesse for registrering av bindingskorger og strikk.

 
Nå kan du søke om kulturminnestøtte
  • Kultur

Kulturminnefondet: Innen 1. november må du søke om støtte til ditt kulturminne i 2018.

Per Sverre Dahl på Killingdal
  • Kultur

Osbrakkas Venner inviterte til kunstutstilling på Killingdal søndag. Sjelden har Vaskarryss-figurene til keramiker Per Sverre Dahl følt seg mer hjemme.

Fantastiske Falkberget
  • Kultur

Fullsatt kirke i Ålen fikk høre Falkbergets "første sang på fjellet".

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse