Kulturstipend til Ørjan

Ørjan Aune og prisutdeler ordfører Jan Håvard Refsethås. FOTO: Per Magne Moan

Scootercrosstalentet fra Haltdalen ble gjort stas på i Rallaren.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.11.2017 kl 23:26

Nea Radio
Nea Radio

Ørjan Aune fra Haltdalen fikk torsdag Holtålen kommunes Kulturstipend 2017 for sin innsats i scootersporet. Han er en av regionens største talenter i snøscootercross og bruker en stor del av fritida si i vinterhalvåret på å kjøre til og fra treninger og konkurranser.

Stipendet er på 5000 kroner, penger som kommer godt med skal vi tro vinneren.

Hør intervju med Ørjan lenger ned på siden

Les begrunnelsen her:

Prisen i år går til en ung og lovende utøver innen en idrett – en idrett som ikke er så utbredt i kommunen i dag. Vedkommende fattet interesse for denne sporten i ung alder – inspirert av eldre utøvere.

Disse personene er også i dag gode forbilder og treningskamerater.

Utøveren må, for det meste, reise til andre steder for å trene da det ikke finnes et permanent idrettsanlegg for denne grenen i kommunen per i dag, men det er håp i fremtiden.

Allikevel skaper treningsforholdene noen utfordringer og en god del ressurser må legges ned for å komme på egnede treningsarenaer – reiseavstandene kan bli lange – men skal en henge med i idretten en deltar i så har en ikke noen valg. MEN det tas på strak arm! 

Vedkommende utøver arbeider seriøst og målrettet, og har et talent innenfor sin idrett.

Stipendvinneren har allerede oppnådd mange gode prestasjoner innen sporten, også i vårt naboland Sverige – tiltross for sin unge alder – dvs. 15 år. 

Første arrangementet utøveren deltok i var gjesteklassen under EM i Granåsen i 2013. Deretter ble det NM i Tydal samme år. Hadde flere gode prestasjoner i 2014 og 2015 – tiltros for en trøblete sesong pga. utforinger med sitt kjøretøy. Både i 2016 og 2017 ble det deltagelse i 14 løp – 10 av dem på pallen – med flere 1 plasser i forskjellige stevner både i Norge og Sverige. Meget bra!

Utøveren representerer NMK Gaula, og som dere kanskje allerede skjønner driver utøveren med snøskutercross – innen grenen 600 med gassbrems i Norge og 550 i Sverige. Utøveren er tatt ut på snøskutercrosslaget; Team Norway junior 2017/2018. Nå er det full satsing på en ny sesong, og han håper snart på mye snø.

I tillegg til sine idrettslige kvaliteter er utøveren en ydmyk, trivelig, og jordnær person. Han er selvfølgelig motorinteressert og driver med fotball om sommeren. Han er elev ved 9. klasse ved Hov skole.

Ovenfornevnte viser at dette er en idrettsutøver med klare mål og ambisjoner. Derfor er det en stor glede for Holtålen kommune å gi årets kulturstipend til

ØRJAN AUNE

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur

Slik er 6. klassingenes drømmehus
  • Kultur

Mandag åpnet elevene på 6. trinn ved Fosslia skole utstillingen "Drømmehuset mitt" i Kimen.

Herlige dansere i Bruket
  • Kultur

Lørdag avholdt Sveberg Danseklubb sin sedvanlige sesongavslutning og for et show det var! Se bildene her.

Skihistorisk dag i Ålen Skisenter
  • Kultur

Skiløbercompagniet inviterte til konkurranse i gamle skiøvelser.

 
Lørdag formiddag la Det Holtaalske Skieløber Compagnie avsted over Bukkhammeren.
  • Kultur

Markerer 300 år siden Armfeldttragedien.

– Over det hele er det en odør av olje, svette og blysats

Lørdag holder Pressemuseet Fjeld-Ljom åpent på Røros. Da settes de gamle settemaskinene i gang, og arrangørene lover en spesiell stemning.

European Blues Challenge er i gang!
  • Kultur

I torsdag åpnet Hell Blues Challenge. – Nå kan publikum bare komme, sier bluessjef Kjell Inge Brovoll.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE