Konsert på Ungdommens Hus

Konsert på Ungdommens Hus

Einar Stray Orcestra. FOTO: Christian Zervos.

Einar Stray Orchestra kommer tilbake.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.02.2017 kl 00:17

Faktaboks

Etter to kritikerroste album, to EP’er og mer enn 250 konserter i Europa og Asia slipper Einar Stray Orchestra sin tredje fullengder i februar. Indiepopkvintetten blander fortsatt kompromissløst klassisk musikk og folk med pop og rock som sender tankene mot Sufjan Stevens, Arcade Fire og Sigur Rós.

Tross deres unge alder er de et av landets mest erfarne, lekne og spennende band.
To år har snart gått siden den post-rock-klingende debuten «Chiaroscuro» ble fulgt opp av denselvransakende og personlige «Politricks».

Det nye albumet er co-produsert av Marius Drogsås Hagen (Team Me) og Øyvind Røsrud Gundersen (Rumble In Rhodos/Hanne Kolstø). Fra utsolgte konsertsaler i Tyskland, Russland og Kina tar poporkesteret turen til noen få utvalgte norske klubber og festivaler.

Torsdag 16. februar entrer Einar Stray Orchestra scena på Ungdommens Hus Røros.

– Dette er noe vi har gledet oss til å få oppleve i konsertform en gang til. Bandet gav oss en musikklegendarisk konsert i november 2014, og absolutt en av de beste konserter som undertegnede har vært på når vi snakker om De Gode Konsertopplevelser. En hyllest til musikken, sier leder i Ungdommens Hus. Ove Testad i en pressemelding.

Einar Stray Orchestra er m kjestent i utlandet og resten av Europa siden de har tysk plateselskap og har turnert mye der.

Nå håper Testad at også Røros setter pris på gode konsertopplevelser og kjenner sin besøkelsestid.

– Ungdommens Hus Røros åpner dørene for absolutt alle musikkaldre denne gangen også. Gratis til ungdom under 18 og en rimelig penge for de voksne også. Dette takket være gode samarbeidspartnere som Ungdom & Fritid/Frifond og Fagforbundet Røros, sier klubblederen.

Slipper plate

I april legger bandet ut på en plateslippturne i Tyskland, Østerrike, Belgia og England, og Ove Testad synes det er "musikkstaselig" at de tar seg turen innom Røros først.

– I 2016 hadde vi besøk av artister som Bendik og Frøkedal, begge spellemannsprisnominert, akkurat jeg spådde, sier han.
Nå spår han at Einar Stray Orchestra blir nominert til neste år for nyskiva de slipper i februar! – Uten at det spiller noen stor rolle, for dette er musikkunst på det høyeste plan. I konsertform og på plate, i følge lederen i Ungdommens Hus på Røros.

Siste nytt i Kultur

Roald Møller har skrevet om transporthistorie
  • Nyheter

Lastebilhistorien i Kojen fra 30-tallet og fram til i dag.

Boktipset
  • Kultur

Novellesamlinga Oscar Wildes Heis av Lars Saabye Christensen er dagens boktips av bibliotekar Sigrun Selboe.

Storstuggu denne uka
  • Kultur

Fredag kommer Arve Tellefsen, Håvard Gimse og Kjetil Bjerkestrand med «Bilder fra et musikerliv». Så går det slag i slag.

 
Musikalsk toppmøte i Glåmos kirke
  • Kultur

I kveld onsdag kommer tenoren Stephen Brandt-Hansen og pianist Trond Hustad til Glåmos kirke for å holde konsert.

Tråante - Samelandsmøtet 1917
  • Kultur

Foredrag på Rørosmuseet tirsdag kveld.

En karoliner i magen?
  • Kultur

Karolinerspelet 2018 har ledige taleroller for amatørskuespillere, både dame og herreroller. Regissør Cathrine Telle er spent på hvilke talenter som kan finnes i Neadalen. I helga kan du få vise deg fram.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse