Konsert på Ungdommens Hus

Konsert på Ungdommens Hus

Einar Stray Orcestra. FOTO: Christian Zervos.

Einar Stray Orchestra kommer tilbake.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.02.2017 kl 00:17

Faktaboks

Etter to kritikerroste album, to EP’er og mer enn 250 konserter i Europa og Asia slipper Einar Stray Orchestra sin tredje fullengder i februar. Indiepopkvintetten blander fortsatt kompromissløst klassisk musikk og folk med pop og rock som sender tankene mot Sufjan Stevens, Arcade Fire og Sigur Rós.

Tross deres unge alder er de et av landets mest erfarne, lekne og spennende band.
To år har snart gått siden den post-rock-klingende debuten «Chiaroscuro» ble fulgt opp av denselvransakende og personlige «Politricks».

Det nye albumet er co-produsert av Marius Drogsås Hagen (Team Me) og Øyvind Røsrud Gundersen (Rumble In Rhodos/Hanne Kolstø). Fra utsolgte konsertsaler i Tyskland, Russland og Kina tar poporkesteret turen til noen få utvalgte norske klubber og festivaler.

Torsdag 16. februar entrer Einar Stray Orchestra scena på Ungdommens Hus Røros.

– Dette er noe vi har gledet oss til å få oppleve i konsertform en gang til. Bandet gav oss en musikklegendarisk konsert i november 2014, og absolutt en av de beste konserter som undertegnede har vært på når vi snakker om De Gode Konsertopplevelser. En hyllest til musikken, sier leder i Ungdommens Hus. Ove Testad i en pressemelding.

Einar Stray Orchestra er m kjestent i utlandet og resten av Europa siden de har tysk plateselskap og har turnert mye der.

Nå håper Testad at også Røros setter pris på gode konsertopplevelser og kjenner sin besøkelsestid.

– Ungdommens Hus Røros åpner dørene for absolutt alle musikkaldre denne gangen også. Gratis til ungdom under 18 og en rimelig penge for de voksne også. Dette takket være gode samarbeidspartnere som Ungdom & Fritid/Frifond og Fagforbundet Røros, sier klubblederen.

Slipper plate

I april legger bandet ut på en plateslippturne i Tyskland, Østerrike, Belgia og England, og Ove Testad synes det er "musikkstaselig" at de tar seg turen innom Røros først.

– I 2016 hadde vi besøk av artister som Bendik og Frøkedal, begge spellemannsprisnominert, akkurat jeg spådde, sier han.
Nå spår han at Einar Stray Orchestra blir nominert til neste år for nyskiva de slipper i februar! – Uten at det spiller noen stor rolle, for dette er musikkunst på det høyeste plan. I konsertform og på plate, i følge lederen i Ungdommens Hus på Røros.

Siste nytt i Kultur

Nissen som mista trua på seg sjøl
  • Kultur

Under julemarkedet i fjor satte Åsmund Lockert Rohde og Karianne Somerro opp skuespillet "Nissen som mista trua på seg sjøl" i år er de igjen klare for å gi julestemning til folket.

Ukas boktips
  • Kultur

"Her hos de levende" av Levi Henriksen er ukas boktips fra bibliotekar Sigrun Selboe.

Knall konsert med Henrik i Selbu kirke
  • Kultur

17- åringen Henrik Fuglem fra Selbustrand leverte en knallkonsert for en fullsatt Selbu kirke tirsdag kveld.

 
Luciadagen på Røros
  • Kultur

Ungene på Stenbråttet barnehage hadde forberedt seg godt og tatt turen til Trygstad bakeri og konditori tidlig onsdag morgen.

Prøysen på Storstuggu
  • Kultur

Lørdag er det klart for Alf Prøysens humoristiske fortelling om «Den vesle bygda som glemte at det var jul» på Storstuggu.

BILDEGALLERI: Juleprinsessen og tidstyven i Rallaren
  • Kultur

Fantastisk forestilling av dyktige elever.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE