Kollaps i kulissene innfridde alle forventninger

Hva skjer når et overentusiastisk amatørteaterlag skal sette opp sin første store forestilling, et mordmysterium i ekte Agatha Christie-stil? Foto: Erik Berg

Storstuggu på Røros ble fylt to ganger mandag kveld. Først med publikum, så med applaus og latter som fortsatt klinger langt ut over Rørosvidda.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 07.02.2017 kl 21:23

Årsaken bak tilstanden i Storstuggu er Riksteatrets oppsetning av Kollaps i kulissene.

– Alle er redde for å drite seg ut, og den frykten blir så reel, så lett å kjenne igjen gjennom dette skuespillet. Det er kanskje ikke alt vi ser på scenen i kveld som skjer til vanlig, men angsten for det er reell, den er den samme. Her går ju alt forfeldelig galt og disse skulespillene er så utrulig dårlig på å løse dette. Skuespillerens verste frykt infries gang på gang i dette stykke. Det er der humoren og suksessen ligger i denne forestillinga, sa regissør Kim Haugen i pausen.

Jan Tore Stokke fra Sagatunrevyen hadde tatt turen til Røros for å få med seg dette skuespillet, som ble kåret til «Årets beste komedie 2015».

Tatt på kornet

– Jeg er mektig imponert over forestillinga. Alt er tatt på kornet til det som kan gå gæli på ei scene, sa Jan Tore Stokke som selv er travelt opptatt med Sagatunrevyen.

Opphavsmennene til teatersuksessen, Henry Lewis, Henry Shields og Jonathan Sayer var på plass i Falkbergetsalen mandag kveld.
Røros er det eneste stedet de tre besøker, et valg de ikke angrer på et sekund.

– Dette var helt magiskt. Det skjedde så mye nytt på scenen samtidig som stykket er så tro originalen. Publikum var fantastiske og teateret så vakkert. Dette var en av de beste kvelder jeg haft på lenge, sa manusforfatter Jonathan Sayer direkte etter forestillinga. De tre har selv spilt stykket over 700 ganger i England.

Hege Schøyen bød publikum, sammen med flera av Norges fremste skuespillere, på en fantastisk forestilling. Foto: Erik Berg

Jan Tore Stokke fra Sagatunrevyen var imponert etter forestillinga. Foto: Nils Kåre Nesvold

Regissør Kim Haugen sammen med tekstforfatterne bak teaterstykket Henry Lewis, Henry Shields og Jonathan Sayer. Foto: Marit Manfredsdotter

Manusforfatterne Henry Lewis, Henry Shields og Jonathan Sayer første besøk på Røros. Foto: Marit Manfredsdotter

Siste nytt i Kultur Vis flere

Sirkusteltet er på plass!

Sirkusteltet er på plass!

Lørdag er det igjen klart for Sommerfest på Sveian i Hommelvik, Norges kanskje best bevarte festivalhemmelighet - enn så lenge.

Sommergjesten: Hilde Kirkvold

Sommergjesten: Hilde Kirkvold

Hilde Kirkvold, ved Kirkvollen Pilegrimsgård i Tydal, er dagens sommergjest i Nea Radio.

Andreas mener noe om sommer

Andreas mener noe om sommer

Annenhver torsdag deler Andreas Vigen (27) det han har på hjertet med Nea Radios lyttere. I dag mener Andreas noe om sommer.

Ny barnebok ute

Ny barnebok ute

Elin Holten debuterer som bokillustratør

Birgit Strømsnes har skrevet barnebok og Elin Holten har illustrert den. "Besta sitt loft" har blitt virkelighet.

Ingvild Kjerkol er dagens sommergjest

Ingvild Kjerkol er dagens sommergjest

Trump, #metoo og sommerstemning, Ingvil Kjerkol er dagens sommergjest.

Nye samiske veivisere

Nye samiske veivisere

Vanja Tørresdal er blant de nye samiske veiviserne for skoleåret 2018 – 2019.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon