Kollaps i kulissene innfridde alle forventninger

Kollaps i kulissene innfridde alle forventninger

Hva skjer når et overentusiastisk amatørteaterlag skal sette opp sin første store forestilling, et mordmysterium i ekte Agatha Christie-stil? FOTO: Erik Berg

Storstuggu på Røros ble fylt to ganger mandag kveld. Først med publikum, så med applaus og latter som fortsatt klinger langt ut over Rørosvidda.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.02.2017 kl 21:23

Regissør Kim Haugen og Jan Tore Stokke fra Sagatunrevyen
– Levende kunst er så viktig for å skape de unike møtene, sa regissør Kim Haugen. Noe som Jan Tore Stokke fra Sagatunrevyen var enig i.

Årsaken bak tilstanden i Storstuggu er Riksteatrets oppsetning av Kollaps i kulissene.

– Alle er redde for å drite seg ut, og den frykten blir så reel, så lett å kjenne igjen gjennom dette skuespillet. Det er kanskje ikke alt vi ser på scenen i kveld som skjer til vanlig, men angsten for det er reell, den er den samme. Her går ju alt forfeldelig galt og disse skulespillene er så utrulig dårlig på å løse dette. Skuespillerens verste frykt infries gang på gang i dette stykke. Det er der humoren og suksessen ligger i denne forestillinga, sa regissør Kim Haugen i pausen.

Jan Tore Stokke fra Sagatunrevyen hadde tatt turen til Røros for å få med seg dette skuespillet, som ble kåret til «Årets beste komedie 2015».

Tatt på kornet

– Jeg er mektig imponert over forestillinga. Alt er tatt på kornet til det som kan gå gæli på ei scene, sa Jan Tore Stokke som selv er travelt opptatt med Sagatunrevyen.

Opphavsmennene til teatersuksessen, Henry Lewis, Henry Shields og Jonathan Sayer var på plass i Falkbergetsalen mandag kveld.
Røros er det eneste stedet de tre besøker, et valg de ikke angrer på et sekund.

– Dette var helt magiskt. Det skjedde så mye nytt på scenen samtidig som stykket er så tro originalen. Publikum var fantastiske og teateret så vakkert. Dette var en av de beste kvelder jeg haft på lenge, sa manusforfatter Jonathan Sayer direkte etter forestillinga. De tre har selv spilt stykket over 700 ganger i England.

Se bildet større

Hege Schøyen bød publikum, sammen med flera av Norges fremste skuespillere, på en fantastisk forestilling. FOTO: Erik Berg

Se bildet større

Jan Tore Stokke fra Sagatunrevyen var imponert etter forestillinga. FOTO: Nils Kåre Nesvold

Se bildet større

Regissør Kim Haugen sammen med tekstforfatterne bak teaterstykket Henry Lewis, Henry Shields og Jonathan Sayer. FOTO: Marit Manfredsdotter

Se bildet større

Manusforfatterne Henry Lewis, Henry Shields og Jonathan Sayer første besøk på Røros. FOTO: Marit Manfredsdotter

Siste nytt i Kultur

Floka
  • Kultur

Gikk du glipp av ukas minst seriøse program på Nea Radio?

Kinohelga
  • Kultur

Premiere på Geostorm.

Glåmoslotteriet
  • Kultur

5000 kroner til Kira

 
Roald Møller har skrevet om transporthistorie
  • Nyheter

Lastebilhistorien i Kojen fra 30-tallet og fram til i dag.

Boktipset
  • Kultur

Novellesamlinga Oscar Wildes Heis av Lars Saabye Christensen er dagens boktips av bibliotekar Sigrun Selboe.

Storstuggu denne uka
  • Kultur

Fredag kommer Arve Tellefsen, Håvard Gimse og Kjetil Bjerkestrand med «Bilder fra et musikerliv». Så går det slag i slag.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse