Første utstilling i NåDa-prosjektet åpner onsdag kveld

Ivar Vaa fra Røros kunstlag og Vegar Moen gjorde de siste forberedelsene til utstillingsåpningen i Galleri Lysstråle tirsdag. Foto: Marit Langseth

Samtidskunstner Vegar Moen stiller ut første serie fra et samarbeid med elever ved Røros videregående skole.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 02.07.2018 kl 13:28

– Jeg hadde opprinnelig et forslag om at de skulle få designe t-skjorter som handle om #MeToo. For det var ganske aktuelt her på vinteren. Og så skulle jeg fotografere dem i t-skjortene i Bergmannsgata, forteller samtidskunstner Vegar Moen.

Tidligere i år hadde han en workshop med elever fra design- og håndverkslinjen ved Røros videregående skole. Det var derimot ingen av elevene som ville vise ansiktet sitt ikledd en #MeToo-skjorte, så Moen måtte derfor legge en ny plan.

– De ville heller være anonyme, så da snakket vi litt om hvordan vi kunne gjøre det, og ble enige om noe som var overkommelig.

Mer vil han ikke avsløre om utstillingen som vises frem i Lysstråle galleri på Røros onsdag kveld.

Avduker en sommerhilsen til gata

Utstillingen er den første i NåDa-prosjektet, som Røros kunstlag er valgt ut til å være med på. Prosjektet har som mål at ungdom skal få økt kunnskap om lokale kulturminner og samtidskunst, og prosjektet på Røros har «Levd liv i Bergmannsgata gjennom 350 år» som tema.

I tillegg til utstillingsåpning blir det også en kulturhistorisk spasertur i gata med guide fra Rørosmuseet, og avduking av en sommerhilsen til gata.

– Det er tredje klasse ved Røros trinn som har laget en spesiell hilsen, som skal skape litt farge og liv i gata i sommer. Den kommer ut onsdag klokken 18 for første gang.

Moen ville gjøre noe på Røros igjen

NåDa er et landsdekkende prosjekt som Norske Kunstforeninger har startet. Ti kommuner i Norge er valgt ut til å være med, og har fått 100.000 kroner hver. En av betingelsene for pengene var at prosjektet skulle knytte seg til en kunstner, og på Røros var det Vegar Moen som ble valgt ut.

Han har bodd i Sverige i snart 20 år, men kommer opprinnelig fra Røros. Han hadde lyst til å gjøre noe på Røros igjen, og dermed kom utlysningen fra NåDa som bestilt.

– Jeg synes det er vanskelig å jobbe der jeg bor, men nå har jeg vært så lenge borte at jeg tenkte jeg kunne få til noe på Røros igjen, sier Moen.

– Hva tenker du om tanken bak prosjektet?

– Det er klart det er bra. Hvis ungdom kan bli interessert i kunst, og lage kunst som handler om aktuelle problemstillinger og det som hender nå, så er det veldig bra.

Hør Vegar Moen fortelle mer her:

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur Vis flere

Sirkuset er over for denne gang

Sirkuset er over for denne gang

Over 300 mennesker i en alder fra tre uker til 90, koste seg på Sveian under årets sommerfest.

Sirkusteltet er på plass!

Sirkusteltet er på plass!

Lørdag er det igjen klart for Sommerfest på Sveian i Hommelvik, Norges kanskje best bevarte festivalhemmelighet - enn så lenge.

Sommergjesten: Hilde Kirkvold

Sommergjesten: Hilde Kirkvold

Hilde Kirkvold, ved Kirkvollen Pilegrimsgård i Tydal, er dagens sommergjest i Nea Radio.

Andreas mener noe om sommer

Andreas mener noe om sommer

Annenhver torsdag deler Andreas Vigen (27) det han har på hjertet med Nea Radios lyttere. I dag mener Andreas noe om sommer.

Ny barnebok ute

Ny barnebok ute

Elin Holten debuterer som bokillustratør

Birgit Strømsnes har skrevet barnebok og Elin Holten har illustrert den. "Besta sitt loft" har blitt virkelighet.

Ingvild Kjerkol er dagens sommergjest

Ingvild Kjerkol er dagens sommergjest

Trump, #metoo og sommerstemning, Ingvil Kjerkol er dagens sommergjest.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...