Flammer i trevarefabrikken

Flammer i trevarefabrikken

Kunstneren Ståle Gerhardsens holder sin første separatutstilling i Bergstaden.

Tirsdag kveld åpner skuespiller Evy Kasseth Røsten kunstutstillingen Flammer i galleriet Kunst & Kaos i trevarefabrikken på Røros.

Ståle Gerhardsen

 • Kunstneren Ståle Gerhardsen fra Trondheim er et virkelig sprudlende multitalent.
 • Ståle lager utsmykkinger, skulpturer, malerier, illustrasjoner, installasjoner, lyd, film - på vegg like gjerne som på lerret, og med spray-boks like gjerne som med silketrykk.
 • Han gir ut bøker, holder foredrag, skriver artikler, illustrerer og designer.
 • I juni laget han Røros sitt første store utendørs veggmaleri som vakte stor oppmerksomhet.
 • Salgsutstillingen Flammer i galleriet Kunst & Kaos åpner førstkommende tirsdag er åpen hver dag i hele spilleperioden til musikkteateret Elden.

Utstillingen er kunstneren Ståle Gerhardsens første separatutstilling i Bergstaden, men rørosingene har allerede fått en smakebit av Ståle Gerhardsens kunst gjennom det nye store veggmaleriet like ved stasjonen.

- Jeg gleder meg til å endelig kunne vise fram alt jeg har laget til utstillingen, sprudler Ståle. Han har vært på Røros flere ganger de siste månedene nå. Forberedt utstillingen, og laget veggmaleri. Men nå er det endelig straks klart for selve salgsutstillingen.

Publikum kan delta

- Jeg har med meg ti nye malerier laget spesielt til denne utstillingen på Røros som aldri tidligere vist for publikum, forteller Ståle Gerhardsen.

- Jeg har også laget et verk der publikum kan delta med kullstift. Verket heter "Brenn det", legger han til. Utstillingen har fått navnet Flammer, og i tillegg til maleriene byr kunstneren på flere silketrykk over samme tema.

Evy Kasseth Røsten åpner

Skuespiller Evy Kasseth Røsten, som også spiller Maren i musikkteateret Elden, åpner utstillingen.

- Ståle er en utrolig kreativ, og leken sjel. Han er et multitalent, og en doer som har en enorm gjennomføringskraft, forteller Kasseth Røsten. - Han er et forbilde for mange, og da han spurte meg om å åpne utstillingen var jeg ikke tvil, sier hun.

Inviterer til åpning

Galleristene Ellen Kristine Klemmetvold og Sigrid M. Jansen i Kunst og kaos inviterer alle som har lyst til å komme på åpning.

- Dette blir gøy!, smiler Ståle. - Jeg håper å kunne møte rørosingene og høre hva de synes, sier han.

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur

Storstuggu denne uka
 • Kultur

Fredag kommer Arve Tellefsen, Håvard Gimse og Kjetil Bjerkestrand med «Bilder fra et musikerliv». Så går det slag i slag.

Musikalsk toppmøte i Glåmos kirke
 • Kultur

I kveld onsdag kommer tenoren Stephen Brandt-Hansen og pianist Trond Hustad til Glåmos kirke for å holde konsert.

Tråante - Samelandsmøtet 1917
 • Kultur

Foredrag på Rørosmuseet tirsdag kveld.

 
En karoliner i magen?
 • Kultur

Karolinerspelet 2018 har ledige taleroller for amatørskuespillere, både dame og herreroller. Regissør Cathrine Telle er spent på hvilke talenter som kan finnes i Neadalen. I helga kan du få vise deg fram.

Kinohelga
 • Kultur

Selvsagt er det grøsserpremiere fredag 13.

Snorre blir Niklas
 • Nyheter

Tilbake til Elden etter American Idiot i København.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse