Landskappleiken 2017: Deltar på sin første landskappleik

Deltar på sin første landskappleik

MOLDEJENTER PÅ KAPPLEIK: Fra venstre: Britt Elise Skram, Synnøve Alida Nilsen og Julie Eriksson Bjørnstrøm. FOTO: Per Magne Moan

Julie og Synnøve gleder seg til å danse foran dommerne.

Julie Eriksson Bjørnstrøm (17) og Synnøve Alida Nilsen (15) kommer fra Molde og er blant de som skal ut i dansetevling torsdag. Begge deltar på sin aller første landskappleik og gleder seg i tillegg til å være spente på det som skal skje.

Med seg til å spille under konkurransen har de felspilleren Britt Elise Skram - som i motsetning til dansejentene, har vært med på kappleik flere ganger.

Nea Radio fikk en prat med jentene fra Molde:

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur

Åge & Sambandet til Tydalsfestival´n
  • Kultur

«Åge & Sambandet», «Gåte» og «Sjuende far i huset» er de første artistene som er klar for Tydalsfestival´n på Stugguvoldmoen i midten av juli neste år.

Fyldig «Jul i Fjellheimen»
  • Kultur

Fjellheimen Forlag på Røros er ute med 45. utgave av «Jul i Fjellheimen» - et julehefte med mye variert og spennende lesestoff.

Støtter unge artister
  • Samisk

Sametinget har bevilget 2,18 millioner til musikkutgivelser i 2017. Til sammen har 19 utgivelser fått støtte, hvorav mange er unge artister. Formålet med tildelingene er å fremme god samisk musikk som er tilgjengelig for mange.

 
Teater i Hagakoia
  • teater

Tirsdag kommer Västanå teater med fortellerteater, sang og dans til Hagakoia på Røros. Tidligere Elden-regissør Leif Stinnerbom er tilbake på Røros, denne gang med «Fjällets Siare – sagan om nåjden Nahkergöörnje».

Stokhøginj Kjik & Kjøp åpnet lørdag
  • Kultur

I flotte omgivelser og med fine håndverksprodukter ønsker Stokhøgdamene nok en gang velkommen til gards!

Inviterer til samisk filmdag
  • Kultur

For første gang blir det lørdag arrangert samisk filmdag ved Røros kino.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE