– Bli med på kulturmønstring for seniorer

Kulturkonsulent Ane Linn Haagaas, Berit K. Sevatdal fra Frivilligsentralen, Randi Odden og Kjell Søndenfor fra Røros Eldreråd inviterer til eldredag med kulturmønstring i Storstuggu på Røros 1. oktober. Nå oppfordrer de folk til å melde seg på kulturmønstringa. FOTO: Privat

Eldredagen på Røros 1. oktober markeres med kulturmønstring, og nå haster det med å melde seg på.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.09.2017 kl 07:51

Nea Radio
Nea Radio

Også i år inviterer Røros Eldreråd i samarbeid med Den kulturelle spaserstokken Røros til markering av Den internasjonale eldredagen søndag 1. oktober.

Målet med dagen er å rette oppmerksomheten mot forskjellige temaer og problemområder i verden. Årets tema er: «Ta steget inn i framtida: ta i bruk og utnytt talent, bidrag og deltagelse fra de eldre i samfunnet».

Kulturmønstring med bredde

På Røros gjøres dette ved å invitere til kulturmønstring for seniorer over 55 år.

– Dette skal bli en kulturhappening på Storstuggu. Dette gjøres etter malen til UKM der alle kulturuttrykk er tillatt. Dette blir en arena for å møtes og vise fram hva man driver med, sier kulturkonsulent i Røros, Ane Linn Haagaas.

– Kom og still opp og vis oss hva du driver med. Vi ønsker å se bredden, legger Berit Kristin Sevatdal fra Frivilligsentralen til.

Minimesse

I år utvides markeringen med en minimesse med stand for lag og foreninger i peisetuggu for å vise fram sin aktivitet.
Både kunstutstillinga klokka 15 og sceneforestillinga klokka 17 er åpen for publikum. Under sceneforestillinga blir det underholdning fra de som har meldt seg på. I tillegg deltar det Røros-baserte bandet «The Geriatrix» og «Røros Soulchildren».

– Bidrag som meldes på trenger ikke være «ferskvare». Mange har ting liggende fra tidligere som også kan vises fram, sier Haagaas og Sevatdal. Påmeldingsfristen er 15. september.

Foto: Per Magne Moan

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur

Torstein Mørseth og Jan Engen er dagens flokegjester
  • Fredagsfloka

Hør Torstein Mørseth og Jan Engen diskutere livets viderverdigheter.

Strålende Karoliner-premiere på Brekka
  • Kultur

- Fantastisk! Publikums reaksjoner etter premieren på Karolinerspelet i Tydal var entydige.

Tjukkasgjengen starter trimtilbud i Malvik
  • Kultur

Finn O. Fosmo drar i gang et nytt trimtilbud i Malvik - og her snakker vi lavterskel!

 
Storslått Carmen med bestått eksamen
  • Kultur

Med eksamen framfor en fullsatt sal i Bruket kulturhus fikk Anne Birgitte Bouwhuis Røkke fra Skatval vist at hun er en fullblods klassisk sanger for sensorer fra musikkonservatoriet ved NTNU.

Premiereklart i Tydal
  • Kultur

I kveld er det premiere på “Karolinerspelet, dødsmarsjen over Tydalsfjella”, på Brekka bygdetun i Tydal. Generalprøven frister oss til å si: Best ever!

General Nils
  • Kultur

Nils Jonsson spiller general Carl Gustav Armfeldt i Karolinerspelet 2018.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE