– Bli med på kulturmønstring for seniorer

– Bli med på kulturmønstring for seniorer

Kulturkonsulent Ane Linn Haagaas, Berit K. Sevatdal fra Frivilligsentralen, Randi Odden og Kjell Søndenfor fra Røros Eldreråd inviterer til eldredag med kulturmønstring i Storstuggu på Røros 1. oktober. Nå oppfordrer de folk til å melde seg på kulturmønstringa. FOTO: Privat

Eldredagen på Røros 1. oktober markeres med kulturmønstring, og nå haster det med å melde seg på.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.09.2017 kl 07:51

Også i år inviterer Røros Eldreråd i samarbeid med Den kulturelle spaserstokken Røros til markering av Den internasjonale eldredagen søndag 1. oktober.

Målet med dagen er å rette oppmerksomheten mot forskjellige temaer og problemområder i verden. Årets tema er: «Ta steget inn i framtida: ta i bruk og utnytt talent, bidrag og deltagelse fra de eldre i samfunnet».

Kulturmønstring med bredde

På Røros gjøres dette ved å invitere til kulturmønstring for seniorer over 55 år.

– Dette skal bli en kulturhappening på Storstuggu. Dette gjøres etter malen til UKM der alle kulturuttrykk er tillatt. Dette blir en arena for å møtes og vise fram hva man driver med, sier kulturkonsulent i Røros, Ane Linn Haagaas.

– Kom og still opp og vis oss hva du driver med. Vi ønsker å se bredden, legger Berit Kristin Sevatdal fra Frivilligsentralen til.

Minimesse

I år utvides markeringen med en minimesse med stand for lag og foreninger i peisetuggu for å vise fram sin aktivitet.
Både kunstutstillinga klokka 15 og sceneforestillinga klokka 17 er åpen for publikum. Under sceneforestillinga blir det underholdning fra de som har meldt seg på. I tillegg deltar det Røros-baserte bandet «The Geriatrix» og «Røros Soulchildren».

– Bidrag som meldes på trenger ikke være «ferskvare». Mange har ting liggende fra tidligere som også kan vises fram, sier Haagaas og Sevatdal. Påmeldingsfristen er 15. september.

Foto: Per Magne Moan

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur

Åge & Sambandet til Tydalsfestival´n
  • Kultur

«Åge & Sambandet», «Gåte» og «Sjuende far i huset» er de første artistene som er klar for Tydalsfestival´n på Stugguvoldmoen i midten av juli neste år.

Fyldig «Jul i Fjellheimen»
  • Kultur

Fjellheimen Forlag på Røros er ute med 45. utgave av «Jul i Fjellheimen» - et julehefte med mye variert og spennende lesestoff.

Støtter unge artister
  • Samisk

Sametinget har bevilget 2,18 millioner til musikkutgivelser i 2017. Til sammen har 19 utgivelser fått støtte, hvorav mange er unge artister. Formålet med tildelingene er å fremme god samisk musikk som er tilgjengelig for mange.

 
Teater i Hagakoia
  • teater

Tirsdag kommer Västanå teater med fortellerteater, sang og dans til Hagakoia på Røros. Tidligere Elden-regissør Leif Stinnerbom er tilbake på Røros, denne gang med «Fjällets Siare – sagan om nåjden Nahkergöörnje».

Stokhøginj Kjik & Kjøp åpnet lørdag
  • Kultur

I flotte omgivelser og med fine håndverksprodukter ønsker Stokhøgdamene nok en gang velkommen til gards!

Inviterer til samisk filmdag
  • Kultur

For første gang blir det lørdag arrangert samisk filmdag ved Røros kino.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE