NRK-streik?

STREIK? Det kan blir NRK-streik om ikke partene blir enige i løpet av mandag. FOTO: Skjermdump NRK Midt-Nytt

Det kan bli NRK-streik om ikke Norsk Journalistlag og arbeidsgiverforeninga Specter blir enige i løpet av mandag.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

Forhandlingsutvalget til Norsk Journalistlag møter i dag NRK og arbeidsgiverforeningen Spekter hos Riksmekleren til mekling, etter at det lokale lønnsoppgjør i NRK for ei uke siden endte med at NRK-ledelsen brøt forhandlingene.

Om partene ikke har kommet til enighet innen midnatt, går 1700 medlemmer av Norsk Journalistlag og over 600 medlemmer av LO Stat ut i streik.

Dermed kan det bli NRK-streik bare to dager før en av årets største direktesendinger på TV.

– Spekter la fram et tilbud med en økonomisk forutsetning som vi ikke kunne akseptere. Derfor var det ikke grunnlag for å fortsette forhandlingene, sa Richard Aune, leder i Norsk Journalistlag i NRK til Norsk Journalistlag på nett etter bruddet før helga.

– Medlemmene våre mener avstanden på 110 000 kroner mellom NRKs journalister og kollegene i de andre store mediehusene må reduseres, sa Aune

17. mai-sendinga på TV kan rammes

Direktesendt radio og TV, nyhetssendinger, nyhetsdekningen og strømming av innhold på nett er blant tjenestene som kommer til å bli rammet av en eventuell streik.

Direktør Olav Nyhus i juridisk avdeling i NRK sier til NRK.no at en eventuell streik «vil merkes», men er ellers ordknapp om konsekvensene for publikum.

– Vi må komme tilbake til hvordan det påvirker 17, mai-sendingen. Nå bruker vi fokus på å se om det er mulig å komme til enighet, så jobbes det parallelt med å se på konsekvensene.

Nyhus viser til at det fortsatt vil være en rekke medarbeidere på jobb, til tross for en eventuell streik. Men han har ikke et klart svar på om det fortsatt blir direktesendt TV på nasjonaldagen, skriver NRK på nett.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Stjørdal faser ut engangsplast
  • Nyheter

Stjørdal kommune skal fase ut bruken av engangsplast, dette vedtok kommunestyret torsdag kveld.

Lanserer ny hesteveileder
  • Nyheter

Hesten gir næring og arbeidsplasser. Sammen med hestenæringa har Regjeringen derfor utviklet en ny hesteveileder. Den skal bidra til å synliggjøre og videreutvikle samfunnsnytten og næringspotensialet for norsk hestehold.

Anbefaler fusjon
  • Nyheter

Styrene anbefaler fusjon mellom Coop Røros og Coop Midt-Norge. Endelig behandling skjer på årsmøtet i Coop Røros 26. juni og Coop Midt-Norge dagen etter.

 
Flere bekymringsmeldinger om dyr
  • Nyheter

Antallet bekymringsmeldinger fortsetter å øke, og det er oppdaget flere dyrehold med alvorlig vanskjøtsel. Flere dyreeiere får forbud mot å eie eller drive med dyr. Dette er noen av funnene i Mattilsynets dyrevelferdsrapport for de første fire månedene i 2018.

Søndagsåpent under Landsskytterstevnet
  • Nyheter

Kommunestyret i Stjørdal vedtok torsdag kveld at butikkene kan søke om å holde åpent søndag 5. august under Landskytterstevnet. Dog ikke uten debatt.

Se kommunestyremøtet i Røros
  • Kommunestyremøte

Se torsdagens kommunestyremøte fra Storstuggu i opptak her.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE