Lykkerus for Lykkemat

LYKKEMAT fikk Spesialitetsmerket på Matfestivalens første dag. Adm.dir i Matmerk Nina Sundqvist, Nina Therese Sollihaug fra Lykkemat og ordfører i Selbu, Ole Morten Balstad under utdelingen på Trøndersk Matfestival. Foto: Wil Lee-Wright / Oi! Trøndersk Mat og Drikke

Lykkemat i Selbu ble tildelt Spesielitetsmerket under åpningsdagen av Trøndersk Matfestival torsdag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

- Dette er helt fantastisk, og har ikke gått inn over meg ennå. Å få tildelt Spesialitet-merket for økologisk Svedjerugkjeks og Brødpinner med ramsløk er en bekreftelse på at det jeg gjør er riktig, sa en overlykkelig Mia Therese Sollihaug fra Lykkemat i Selbu under utdelingen.

Utdelinga fant sted på åpningsdagen av Trøndersk Matfestival. Fra før har Lykkemat fått utmerkelsen for Håndbakt økologisk granola av urkorn. Også de to nye premierte produktene er økologiske.

- Veldig artig og bra at Mia i Lykkemat har vist stayerevne og stått på, og det er flott å se at hun lykkes. Lykkemat med Mia i spissen er en viktig bidragsyter i lokalmatsatsningen i Selbu. All ære til henne, sa Selbu-ordfører Ole Morten Balstad som stod for utdelinga.

Bevaringsverdige kornsorter

Svedjerugkjeks er laget av urkornet svedjerug, en bevaringsverdig rugsort som har fått navnet sitt fra svibruket, eller svedjebruket. Etter hogst ble det beste virket brukt til tømmer og plank, mens slip, kvist og kratt ble brent på stedet. Rugen ble sådd mens det fortsatt ulmet i asken. Brødpinnene er bakt med norsk landhvete, som er en tradisjonell og lite foredlet kornsort, og tilsatt ramsløk.

Bruk av tradisjonsrike kornsorter på en kreativ måte var en viktig faktor fagjuryen la til grunn, i tillegg til balanserte smaker og håndverk av særdeles høy kvalitet.

Uavhengig fagjury

Spesialitet garanterer deg en unik smaksopplevelse. Hvilke mat- og drikkevarer som kommer gjennom nåløyet bestemmes av en uavhengig fagjury ledet av fylkesmann Lars Sponheim. Fagjuryen vurderer grundig kvalitet, smak, oppskrift og historie før de tildeler Spesialitet.

Kilde: Matmerk
https://www.matmerk.no/no/spesialitet/aktuelt/lykkerus-for-lykkelig-lokalmatprodusent

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Huset er på plass

Huset er på plass

Mandag kveld startet arbeidet med å flytte et hus fra Granby til Tømra i Selbu. Fylkesveien ble stengt mens arbeidet pågikk.

Storfornøyd med Camp Årsøya

Storfornøyd med Camp Årsøya

Årsøya i Selbu har huset 160 campingenheter under årets Landsskytterstevne på Stjørdal.

Stor innsats fra «Trønderbataljonen» bidro til å slukkingen av skogbrannene i Jämtland

Stor innsats fra «Trønderbataljonen» bidro til å slukkingen av skogbrannene i Jämtland

Jeg er stolt av innsatsen vi gjorde og navnet vi fikk, sier brannsjef Frode Skogs.

Unni Storstad ansatt som ny økonomisjef

Unni Storstad ansatt som ny økonomisjef

Unni Storstad blir fra 1. november ny økonomisjef hos Innherred Renovasjon IKS.

DIREKTE: Landsskytterradio på DAB+ og nett-TV

DIREKTE: Landsskytterradio på DAB+ og nett-TV

For første gang i historien vil "skytterradioen" bli sendt på DAB+, her kan du også se direkte TV-overføring fra arenaproduksjonen og programleder Tor Idar Aune.

Huset flyttes etter landsskytterstevnet

Huset flyttes etter landsskytterstevnet

Det blir ingen stenging av Fv 705 før etter landsskytterstevnet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...