VM på Lånke sikret i fem nye år

Sikret: VM på Lånke er sikret fem nye år. FOTO: Hell RX

Sportslig leder i Hell RX, Harald Lauritzen, bekrefter at det er enighet mellom Hell RX og International Management Group (IMG) om at det skal arrangeres VM i rallycross på Lånkebanen i Stjørdal i årene mellom 2019 og 2023.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

Avtalen mellom arrangøren i Norge og IMG sikrer norsk VM-runde i rallycross de neste fem årene, men vil også bety enormt mye for sportens utvikling. I år kjøres det ni VM-runder i Europa og tre utenfor Europa. Neste år skal det kjøres seks i Europa og seks utenfor Europa. I det siste året har Lauritzen og Hell RX vært i forhandlinger med IMG om blant annet prislappen på arrangementet som trekker sjåfører som Petter Solberg, Johan Kristoffersson, Sebastien Loeb og Mattias Ekström for å nevne noen. Uten å gå i detalj om pris har Hell RX nå inngått en femårsavtale som blant annet sikret Hell RX muligheten til å gå ut bakdøra før de fem årene om de ikke lykkes økonomisk.

Satser på EL-bil

- Det er bestemt at det skal kjøres en egen klasse for EL-bil fra 2020 i rallycross. En stor grunn til at IMG vil ha Norge med på arrangørsiden er at Norge er det landet i verden med størst EL-biltetthet. Vi står foran en enorm teknologisk utvikling i sporten, og vi får være en del av den. Vi skal nok se at EL-bilprodusentene og utviklingen i sporten vil ta rallycross til helt nye høyder, spår Lauritzen.

Han opplyser at det er ni fabrikker som allerede står klare med El-biler for rallycross.

- Det er voldsomme resurser i sving i denne bransjen. El-bilkonseptet er skreddersydd for denne sporten, med forholdsvis korte heat. Nå er det opp til oss å utnytte markedsmulighetene som følger med. Vi har planer om og eventuelt flytte depot til et større område slik at det også blir plass til et større markedsområde ved Lånkebanen under arrangementet som hittil trekker om lag 20.000 publikummere hvert år.

Millionomsetning

I dag regner Lauritzen grovt regnet at VM i rallycross i Norge generer ett sted mellom 50 til 60 millioner kroner i omsetning per år. Ikke bare billettsalg under selve arrangementet på Lånkebanen men han navner som eksempel at både flybilletter og hotellrom er revet vekk til årets VM-runde i rallycross 8. – 10. juni.

- Vi har gjort noen markedsundersøkelser angående EL-bilsatsingen i sporten og vi forventer et mye større sirkus rundt rallycross og teknologiutviklingen rundt EL-bil slik at sporten blir mye større de neste årene, sier Lauritzen.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Utvider nasjonalpark på Dovrefjell
  • Nyheter

Det tidligere skytefeltet på Hjerkinn er nå en del av Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark. Nasjonalparken øker med over 130 kvadratkilometer.

Vanvittig bra lyttertall for lokalradio
  • Nyheter

Lokalradioene fortsetter å kapre lyttere, og nok en gang setter Nea Radio ny «verdensrekord» i lytting på lokalradio. Det viser tall for første kvartal fra lokalradioundersøkelsen som Kantar TNS lager.

Provoserte Værnes-ordførere
  • Nyheter

Ordførerne i Værnesregionen er provosert over at det på grunn av den økonomiske situasjonen i politidistriktet ikke kommer til å bli ansatt faste politikontakter i alle kommunene i regionen innen 1. juni, som er oppstartsdato for den nye reformen.

 
Selbusjøen fylles
  • Nyheter

Selbusjøen er så å si "tom". Nå skal den fylles igjen, lover Statkraft.

Vedtok å bygge modulbarnehage ved Kvitsanden

Torsdag kveld vedtok kommunestyret i Røros at den midlertidige modulbarnehagen skal bygges ved Kvitsanden barnehage. Målet er at den skal stå klar til det nye barnehageåret begynner.

Skal bygge deler av det nye bo-, helse og velferdsenteret først

Deretter vil driften i det eksisterende sykehjemmet bli flyttet over til den nye delen, før resterende utbygging av Øverhagaen bo-, helse- og velferdssenter kan begynne.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE