Betania lever videre

Mobiliserer: De ansatte ved Betania Malvik ga ikke opp kampen om arbeidsplassene. Nå er det lys i tunnelen for direktør Ingfrid Eggen Skogrand og hennes kolleger. FOTO: Anne Gundersen

Betania i Malvik har fått ny avtale med Helse Midt-Norge om arbeidsrettet rehabilitering. Fortsatt uklart hvor mange ansatte som får jobben tilbake.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

Helse Midt-Norge har gitt Betania i Malvik og to andre private leverandører avtale om tilbud innen arbeidsrettet rehabilitering. Avtalen har en samlet verdi på 46 millioner, og Betania skal ha fått tilslag på en tredjedel av disse, skriver adressa.no.

- Vi har ikke helt fått landet etter beskjeden. Men det er ingen tvil om at denne avtalen betyr veldig mye for oss. Det er ikke til å legge skjul på at vi fikk et skudd for baugen da vi mistet det omfattende anbudet. Konsekvensen ble at rundt 80 ansatte måtte gå. Siden den gang har flere fått nye jobber, mens andre igjen står igjen på bar bakke, sier Tor Inge Skjøtskift, administrerende direktør ved Lukas Stiftelsen, eieren av Betania Malvik til adressa.no.

Det er fortsatt uklart hor mange som nå får jobben tilbake. - Men det er en stor avtale som gjør at mange som mistet jobben får den tilbake. Det er helt fantastisk med tanke på at det har gått så kort tid etter nederlaget, og vi ikke har rukket å avvikle, sier Skjøtskift til avisa.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Nytt parkeringssystem på Værnes
  • Nyheter

Fra 1. juni blir det nytt parkeringssystem ved Trondheim lufthavn Værnes.

Stjørdal faser ut engangsplast
  • Nyheter

Stjørdal kommune skal fase ut bruken av engangsplast, dette vedtok kommunestyret torsdag kveld.

Lanserer ny hesteveileder
  • Nyheter

Hesten gir næring og arbeidsplasser. Sammen med hestenæringa har Regjeringen derfor utviklet en ny hesteveileder. Den skal bidra til å synliggjøre og videreutvikle samfunnsnytten og næringspotensialet for norsk hestehold.

 
Anbefaler fusjon
  • Nyheter

Styrene anbefaler fusjon mellom Coop Røros og Coop Midt-Norge. Endelig behandling skjer på årsmøtet i Coop Røros 26. juni og Coop Midt-Norge dagen etter.

Flere bekymringsmeldinger om dyr
  • Nyheter

Antallet bekymringsmeldinger fortsetter å øke, og det er oppdaget flere dyrehold med alvorlig vanskjøtsel. Flere dyreeiere får forbud mot å eie eller drive med dyr. Dette er noen av funnene i Mattilsynets dyrevelferdsrapport for de første fire månedene i 2018.

Søndagsåpent under Landsskytterstevnet
  • Nyheter

Kommunestyret i Stjørdal vedtok torsdag kveld at butikkene kan søke om å holde åpent søndag 5. august under Landskytterstevnet. Dog ikke uten debatt.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE