Sju av ti vil bruke høstferien til naturopplevelser

Sju av ti vil bruke høstferien til naturopplevelser

Essand med Sylmassivet i bakgrunnen. FOTO: Andreas Reitan

Høstferie påkaller lengselen etter naturopplevelser, skal vi tro en ny undersøkelse fra Ipsos.

Nesten sju av ti som har høstferie vil ut i naturen, ifølge undersøkelsen Ispos har utført på vegne av Norsk Friluftsliv.

– Det å søke gode uteopplevelser er en viktig del av den norske feriekulturen som fortsatt står sterkt, sier Lasse Heimdal, generalsekretær i Norsk Friluftsliv.

Lade batterier

Han peker på at for mange innebærer hverdagen mye stillesitting
og skjermtid innendørs. Da blir det å komme seg ut i frisk luft et sårt tiltrengt
avbrekk.

– Naturen fungerer på mange måter som et pusterom der man kan lade batteriene, sier Heimdal.

Det er spesielt voksne fra 40 år og oppover som planlegger naturopplevelser i ferien. I aldersgruppen 40-59 år sier tre av fire at de skal ut i naturen. Det samme gjelder de fra 60 år og oppover.

– Kanskje er det slik at man setter enda mer pris på naturen med alderen. Men vi ser at høstlige friluftslivsaktiviteter er veldig i vinden også blant unge. For eksempel er det å plukke sopp og benytte seg av andre ville vekster noe av det mest trendy man kan gjøre nå, sier Heimdal.

Delt i to

Norge blir delt i to i høstferien. Akershus, Aust-Agder, Buskerud, Oslo, Oppland, Vestfold og Østfold har høstferie i uke 40, det vil si fra 2. oktober. De tre nordligste fylkene korter ned høstferien til kun torsdag og fredag den uka.

Resten av landet Hedmark, Hordaland, Møre og Romsdal, Trøndelag, Rogaland, Sogn og Fjordane og Telemark tar høstferie i uke 41, fra 9. til 13. oktober.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

- Dramatisk!
  • Nyheter

Rådmann Heidi Horndalen i Tydal beskriver forslaget til statsbudsjett som "dramatisk" for kraftkommunen Tydal. Kommunens politiske ledelse kaller det en distriktsfientlig "villet politikk".

Bli bøssebærer!
  • Nyheter

100.000 bøssebærere vil søndag besøke alle husstander i Norge. Nå utfordrer Selbu kommune næringslivet til giverstafett.

Skjønnhetstyranniet
  • Kultur

Mange unge idag sliter med dårlig sjølbilde på grunn av kroppspress fra reklame og media. Sanitetsforeninger rundt omkring i landet setter i år søkelyset på skjønnhetstyranniet og ønsker å løfte fram årsakene og konsekvensene.

 
Leder suksessbedrift i Molde
  • Nyheter

Hilde Aspås, opprinnelig fra Ålen, leder en Molde-bedrift som har fått status som nasjonalt senter for omstilling og innovasjon. – Den store forskjellen på Ålen og Møre er kremmerånden, sier Aspås.

Her bygges landets tøffeste ladestasjon
  • Nyheter

Røros E-verk og Røros Produkter samarbeider om å bygge den første hurtigladestasjonen mellom Støren og Alvdal. – Dette blir landets tøffeste hurtigladestasjon, sier Bjørn Flagestad ved Røros E-verk.

Og slik svarer politikerne på hvorfor de vil rive terapibassenget i Ålen
  • Nyheter

Holtålen SV bryter ufravikelige krav de gikk til valg på og Arbeiderpartiet kan finne på å snu om det kommer vettige nok argumenter.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse