Tydal uten næringssjef?

Tydal uten næringssjef?

TYDAL RÅDHUS: Her jobbes det hardt med revidert budsjett. Foto Andreas Reitan

Innsparinger kan ramme næringsjefstillingen i Tydal.

I et forsøk på å spare inn nesten 7 millioner har rådmann Heidi Horndalen foreslått for formannskapet å redusere inntil 3,25 årsverk på fast basis i kommunen. Også vedlikehold og annen drift blir rammet i forslaget.

På driftstiltak som digitalisering av e-arkiv, drift av idrettsanlegg og rehabilitering av vann og avløp er det lagt inn forslag om reduksjon på tilsammen 900 tusen kroner. Dette er mindre summer på hver post. men som til sammen utgjør nesten en million.

Ikke ansettelser i ledige stillinger

Rådmanen foreslår at det ikke blir ansatt noen nye i de  ledige stillinger innen landbruk, næring, renhold, barnehage og vaktmester. Dette vil gi en innsparing på 1,7 millioner. I rådmannens forslag ligger det heller ikke an til at noen av disse stillingene blir besatt fram til 2020.

- Forslaget til formannskapet handler om stillinger som står ledig pr idag. I forslaget ligger ikke oppsigelser. Allikevel må vi se nøye på hva vi gjøre med både næringsfond og næringsjef fremover Det er en trend i andre kommuner at næringssjefstillingen settes ut til  eksterne selskaper, sier rådmann Heidi Horndalen.

- Forvaltningsdelen av næringsfondet skal uansett ligge hos rådmann og økonomisjef, sier Heid Horndalen. Hun ønsker seg et lite pusterom for å kunne gå igjennom hele næringssektoren i kommunen.

- Om forslaget til redusert vaktmesterstilling går igjennom, håper jeg at vi ikke skal merke så mye. Vi må være gode på å effektivisere litt, legger rådmannen til.

 

 

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Reviderte konsesjonslover for vannkraft
  • Nyheter

Fra årsskiftet får de 100 år gamle konsesjonslovene for vannkraft modernisert struktur og oppdatert språkdrakt.

Tolv, på en skala fra en til ti!

Ungdomsskoleelever i Selbu og Tydal fikk prøve seg på oppmerksomhetstrening og yoga.

Postens fem viktige juletips
  • Nyheter

16. desember er siste frist for å sende julepakker før jul. Desember er både den morsomste og travleste måneden for de som jobber i Posten.

 
Telia på Bringen
  • Nyheter

Torsdag ettermiddag kunne Telia slå på ny og oppgradert sender på Bringen. Hytteområdene i Selbu har virkelig fått årets julegave.

Statsskog finansierer utedo ved Fjellkirka på Røros
  • Nyheter

Gir av potten "Midtnorske Friluftstiltak".

Billigere nettleie i Holtålen og Midtre Gauldal
  • Nyheter

Salget av nettselskapet i Gauldal Energi medfører at innbyggerne i Holtålen- og Midtre Gauldal kommuner får en redusert nettleie fra 1. januar med nærmere kr.2.500,- pr. husstand.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE