Tydal uten næringssjef?

Tydal uten næringssjef?

TYDAL RÅDHUS: Her jobbes det hardt med revidert budsjett. Foto Andreas Reitan

Innsparinger kan ramme næringsjefstillingen i Tydal.

I et forsøk på å spare inn nesten 7 millioner har rådmann Heidi Horndalen foreslått for formannskapet å redusere inntil 3,25 årsverk på fast basis i kommunen. Også vedlikehold og annen drift blir rammet i forslaget.

På driftstiltak som digitalisering av e-arkiv, drift av idrettsanlegg og rehabilitering av vann og avløp er det lagt inn forslag om reduksjon på tilsammen 900 tusen kroner. Dette er mindre summer på hver post. men som til sammen utgjør nesten en million.

Ikke ansettelser i ledige stillinger

Rådmanen foreslår at det ikke blir ansatt noen nye i de  ledige stillinger innen landbruk, næring, renhold, barnehage og vaktmester. Dette vil gi en innsparing på 1,7 millioner. I rådmannens forslag ligger det heller ikke an til at noen av disse stillingene blir besatt fram til 2020.

- Forslaget til formannskapet handler om stillinger som står ledig pr idag. I forslaget ligger ikke oppsigelser. Allikevel må vi se nøye på hva vi gjøre med både næringsfond og næringsjef fremover Det er en trend i andre kommuner at næringssjefstillingen settes ut til  eksterne selskaper, sier rådmann Heidi Horndalen.

- Forvaltningsdelen av næringsfondet skal uansett ligge hos rådmann og økonomisjef, sier Heid Horndalen. Hun ønsker seg et lite pusterom for å kunne gå igjennom hele næringssektoren i kommunen.

- Om forslaget til redusert vaktmesterstilling går igjennom, håper jeg at vi ikke skal merke så mye. Vi må være gode på å effektivisere litt, legger rådmannen til.

 

 

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Hvem har ripet opp bilen til Anne-Mari?
  • Nyheter

Påført skader for flere tusen kroner.

Passasjertallene ved Røros lufthavn går rett til værs
  • Nyheter

I juli reiste 1556 passasjerer over Røros lufthavn, en økning på hele 40,3 prosent målt mot samme periode i 2016.

Sigrid har sagt opp
  • Nyheter

Sigrid Jansen har sagt opp sin stilling som daglig leder i Rørosregionen Næringshage.

 
Årets første uke med over 2 tonn fangst
  • Nyheter

Sikfisket på Aursunden når nye høyder.

Båndtvang opphevet - men ikke overalt

Mandag 21. august opphører ordinær båndtvang, og hundeeiere kan igjen gå med hunden løs. Bor du derimot i en av landets 192 kommuner som har utvidet sine båndtvangsregler, er det mulig hunden må bruke bånd en stund til. Selbu, Tydal og Holtålen er blant kommunene med utvidet båndtvang.

Mer effektiv skadefelling

Klima- og miljødepartementet går nå inn med støtte til et prosjekt for mer effektiv skadefelling av rovvilt i Hedmark. Seks kommuner har gått sammen for å gjøre skadefellingslag mer profesjonelle, skadefelling av rovvilt mer effektiv og for å styrke beitenæringa i Hedmark.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse