Tydal uten næringssjef?

Tydal uten næringssjef?

TYDAL RÅDHUS: Her jobbes det hardt med revidert budsjett. Foto Andreas Reitan

Innsparinger kan ramme næringsjefstillingen i Tydal.

I et forsøk på å spare inn nesten 7 millioner har rådmann Heidi Horndalen foreslått for formannskapet å redusere inntil 3,25 årsverk på fast basis i kommunen. Også vedlikehold og annen drift blir rammet i forslaget.

På driftstiltak som digitalisering av e-arkiv, drift av idrettsanlegg og rehabilitering av vann og avløp er det lagt inn forslag om reduksjon på tilsammen 900 tusen kroner. Dette er mindre summer på hver post. men som til sammen utgjør nesten en million.

Ikke ansettelser i ledige stillinger

Rådmanen foreslår at det ikke blir ansatt noen nye i de  ledige stillinger innen landbruk, næring, renhold, barnehage og vaktmester. Dette vil gi en innsparing på 1,7 millioner. I rådmannens forslag ligger det heller ikke an til at noen av disse stillingene blir besatt fram til 2020.

- Forslaget til formannskapet handler om stillinger som står ledig pr idag. I forslaget ligger ikke oppsigelser. Allikevel må vi se nøye på hva vi gjøre med både næringsfond og næringsjef fremover Det er en trend i andre kommuner at næringssjefstillingen settes ut til  eksterne selskaper, sier rådmann Heidi Horndalen.

- Forvaltningsdelen av næringsfondet skal uansett ligge hos rådmann og økonomisjef, sier Heid Horndalen. Hun ønsker seg et lite pusterom for å kunne gå igjennom hele næringssektoren i kommunen.

- Om forslaget til redusert vaktmesterstilling går igjennom, håper jeg at vi ikke skal merke så mye. Vi må være gode på å effektivisere litt, legger rådmannen til.

 

 

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Stor oppslutning om folkehøgskoleprotest
  • Nyheter

Folkehøgskoler fra hele landet protesterte tirsdag utenfor Stortinget. - "Nei til kutt" var det klare budskapet til stortingsrepresentantene.

- Er ikke folkehøgskolene gode nok for Høyre?
  • Nyheter

- I regjeringa sitt forslag til statsbudsjett kutter de 45 millioner kr til folkehøgskolene, når kutt i tilskudd, kutt i studiestøtte og elevveksten ikke blir regnet med, sier stortingsrepresentant Marit Knutsdatter Strand (Sp).

Holtålen legekontor best i Sør-Trøndelag
  • Nyheter

Forbrukerrådet har kåret Holtålen legekontor til beste legekontor i Sør-Trøndelag. – Det betyr ikke at Holtålen legekontor er bedre enn andre, sier kommuneoverlegen. Se fullstendig oversikt her.

 
Ønsker NATO velkommen til Røros
  • Nyheter

Rådmann Bernt Tennstrand og hotelldirektør Terje Lysholm mener militærøvelsen neste høst vil gi næringslivet store muligheter. 35.000 NATO-soldater deltar i øvelsen.

90 bøssebærere klar i Røros
  • Nyheter

– Ta ut kontanter før søndagens TV-aksjon, oppfordrer leder for TV-aksjonen i Røros, Bjørn Salvesen.

Statnett ansetter geiter
  • Nyheter

Statnett skal finne ut om geiter kan brukes til å holde vegetasjonen nede under kraftledningene.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse