Tydal uten næringssjef?

TYDAL RÅDHUS: Her jobbes det hardt med revidert budsjett. Foto Andreas Reitan

Innsparinger kan ramme næringsjefstillingen i Tydal.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

I et forsøk på å spare inn nesten 7 millioner har rådmann Heidi Horndalen foreslått for formannskapet å redusere inntil 3,25 årsverk på fast basis i kommunen. Også vedlikehold og annen drift blir rammet i forslaget.

På driftstiltak som digitalisering av e-arkiv, drift av idrettsanlegg og rehabilitering av vann og avløp er det lagt inn forslag om reduksjon på tilsammen 900 tusen kroner. Dette er mindre summer på hver post. men som til sammen utgjør nesten en million.

Ikke ansettelser i ledige stillinger

Rådmanen foreslår at det ikke blir ansatt noen nye i de  ledige stillinger innen landbruk, næring, renhold, barnehage og vaktmester. Dette vil gi en innsparing på 1,7 millioner. I rådmannens forslag ligger det heller ikke an til at noen av disse stillingene blir besatt fram til 2020.

- Forslaget til formannskapet handler om stillinger som står ledig pr idag. I forslaget ligger ikke oppsigelser. Allikevel må vi se nøye på hva vi gjøre med både næringsfond og næringsjef fremover Det er en trend i andre kommuner at næringssjefstillingen settes ut til  eksterne selskaper, sier rådmann Heidi Horndalen.

- Forvaltningsdelen av næringsfondet skal uansett ligge hos rådmann og økonomisjef, sier Heid Horndalen. Hun ønsker seg et lite pusterom for å kunne gå igjennom hele næringssektoren i kommunen.

- Om forslaget til redusert vaktmesterstilling går igjennom, håper jeg at vi ikke skal merke så mye. Vi må være gode på å effektivisere litt, legger rådmannen til.

 

 

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Fredag er påskas store bulkedag
  • PÅSKE

Fredag før påskeuka er den store utfartsdagen. I fjor ble det meldt inn 1300 bilskader på denne dagen.

Nå kan du kjøpe litt av RørosBanken

Skal styrke egenkapitalen med opp mot 70 millioner.

Ber Regjeringen agere klokt i prosessen med regionreformen
  • Nyheter

Sametingspresident Aili Keskitalo har tatt kontakt med kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland med en forventning om gode løsninger i saken om sammenslåing av Finnmark og Troms fylkeskommuner.

 
Ny internasjonal arbeidsmiljøstandard
  • Nyheter

Nylig ble verdens første internasjonale standard for arbeidsmiljø, ISO 45001, lansert.

Regionalt bygdeutviklingsprogram
  • Nyheter

Områdesatsing, helhetlig ressursforvaltning og bioøkonomi er sentrale områder i det nye regionale bygdeutviklingsprogrammet for Trøndelag.

Bussbeltekontroller denne uka
  • Nyheter

Det er heldigvis få bussulykker, men dersom du sitter usikret og det skjer ei ulykke, kan det få store konsekvenser.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE