Tydal mister nesten 7 millioner i skatteinntekter

Tydal mister nesten 7 millioner i skatteinntekter

 

- Hvis dette blir stående får det alvorlige konsekvenser, sier ordføreren i Tydal.

- Hvis dette blir stående får det alvorlige konsekvenser, sier ordføreren i Tydal. 

Tydal mottok i forrige uke dramatiske nyheter på økonomifronten. Kommunen risikerer å miste nesten 7 millioner i skatteinntekter neste år, og enda mer i årene som følger.

Vannkraftkommunenes inntekt på eiendomsskatt minker med 379 millioner på landsbasis. og for Tydal vil dette bety et inntektstap på rundt 6,8 millioner kroner i året.

Skattebortfallet skyldes først og fremst lavere kraftpris, som følge av at toppåret 2010 er byttet ut med beregninger for kraftprisen i 2015. For ordens skyld: 2015-prisen er den laveste på 20 år. Dette gjør at den beregnede verdien på vannkraftverkene blir lavere.

En annen årsak er at kapitaliseringsrenten ikke er justert i samsvar med rentenivået de siste årene. Landssamanslutninga av Vasskraftkommunar (LVK), mener at å redusere renta fra 4,5 prosent til 3 prosent, ville reddet situasjonen fra og med neste år. Om det eventuelt skjer gjenstår å se.

Ordfører i Tydal, Ole Bjarne Østby, sier situasjonen er alvorlig, og at det blir en stor utfordring å få budsjettet til å gå opp dersom dette blir stående.

- Hvis dette gjennomføres vil det få alvorlige konsekvenser for tjenesteytinga i kommunen, sier Østby.

Leder i LVK, Torfinn Opheim, hadde tatt turen til Tydal torsdag. Under kommunestyremøtet orienterte han om situasjonen og hvorfor kommunen nå står i fare for å miste inntekter.

Hør intervjuet med Opheim og ordfører Ole Bjarne Østby:

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Reviderte konsesjonslover for vannkraft
  • Nyheter

Fra årsskiftet får de 100 år gamle konsesjonslovene for vannkraft modernisert struktur og oppdatert språkdrakt.

Tolv, på en skala fra en til ti!

Ungdomsskoleelever i Selbu og Tydal fikk prøve seg på oppmerksomhetstrening og yoga.

Postens fem viktige juletips
  • Nyheter

16. desember er siste frist for å sende julepakker før jul. Desember er både den morsomste og travleste måneden for de som jobber i Posten.

 
Telia på Bringen
  • Nyheter

Torsdag ettermiddag kunne Telia slå på ny og oppgradert sender på Bringen. Hytteområdene i Selbu har virkelig fått årets julegave.

Statsskog finansierer utedo ved Fjellkirka på Røros
  • Nyheter

Gir av potten "Midtnorske Friluftstiltak".

Billigere nettleie i Holtålen og Midtre Gauldal
  • Nyheter

Salget av nettselskapet i Gauldal Energi medfører at innbyggerne i Holtålen- og Midtre Gauldal kommuner får en redusert nettleie fra 1. januar med nærmere kr.2.500,- pr. husstand.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE