Tydal mister nesten 7 millioner i skatteinntekter

Tydal mister nesten 7 millioner i skatteinntekter

 

- Hvis dette blir stående får det alvorlige konsekvenser, sier ordføreren i Tydal.

- Hvis dette blir stående får det alvorlige konsekvenser, sier ordføreren i Tydal. 

Tydal mottok i forrige uke dramatiske nyheter på økonomifronten. Kommunen risikerer å miste nesten 7 millioner i skatteinntekter neste år, og enda mer i årene som følger.

Vannkraftkommunenes inntekt på eiendomsskatt minker med 379 millioner på landsbasis. og for Tydal vil dette bety et inntektstap på rundt 6,8 millioner kroner i året.

Skattebortfallet skyldes først og fremst lavere kraftpris, som følge av at toppåret 2010 er byttet ut med beregninger for kraftprisen i 2015. For ordens skyld: 2015-prisen er den laveste på 20 år. Dette gjør at den beregnede verdien på vannkraftverkene blir lavere.

En annen årsak er at kapitaliseringsrenten ikke er justert i samsvar med rentenivået de siste årene. Landssamanslutninga av Vasskraftkommunar (LVK), mener at å redusere renta fra 4,5 prosent til 3 prosent, ville reddet situasjonen fra og med neste år. Om det eventuelt skjer gjenstår å se.

Ordfører i Tydal, Ole Bjarne Østby, sier situasjonen er alvorlig, og at det blir en stor utfordring å få budsjettet til å gå opp dersom dette blir stående.

- Hvis dette gjennomføres vil det få alvorlige konsekvenser for tjenesteytinga i kommunen, sier Østby.

Leder i LVK, Torfinn Opheim, hadde tatt turen til Tydal torsdag. Under kommunestyremøtet orienterte han om situasjonen og hvorfor kommunen nå står i fare for å miste inntekter.

Hør intervjuet med Opheim og ordfører Ole Bjarne Østby:

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Stor oppslutning om folkehøgskoleprotest
  • Nyheter

Folkehøgskoler fra hele landet protesterte tirsdag utenfor Stortinget. - "Nei til kutt" var det klare budskapet til stortingsrepresentantene.

- Er ikke folkehøgskolene gode nok for Høyre?
  • Nyheter

- I regjeringa sitt forslag til statsbudsjett kutter de 45 millioner kr til folkehøgskolene, når kutt i tilskudd, kutt i studiestøtte og elevveksten ikke blir regnet med, sier stortingsrepresentant Marit Knutsdatter Strand (Sp).

Holtålen legekontor best i Sør-Trøndelag
  • Nyheter

Forbrukerrådet har kåret Holtålen legekontor til beste legekontor i Sør-Trøndelag. – Det betyr ikke at Holtålen legekontor er bedre enn andre, sier kommuneoverlegen. Se fullstendig oversikt her.

 
Ønsker NATO velkommen til Røros
  • Nyheter

Rådmann Bernt Tennstrand og hotelldirektør Terje Lysholm mener militærøvelsen neste høst vil gi næringslivet store muligheter. 35.000 NATO-soldater deltar i øvelsen.

90 bøssebærere klar i Røros
  • Nyheter

– Ta ut kontanter før søndagens TV-aksjon, oppfordrer leder for TV-aksjonen i Røros, Bjørn Salvesen.

Statnett ansetter geiter
  • Nyheter

Statnett skal finne ut om geiter kan brukes til å holde vegetasjonen nede under kraftledningene.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse