Tolv, på en skala fra en til ti!

Ungdomsskoleelever i Selbu og Tydal fikk prøve seg på oppmerksomhetstrening og yoga.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

Tolv, på en skala fra en til ti!
Hør intervju med Tove Solli, Monica Sundal og Annie Dahlseng Østby

Se bildet større

UNGDATA: Nye verktøy i møte med ungdomsskoleelever har gitt positive erfaringer. Fra venstre Monica Sundal, Annie Dahlseng Østby og Tove Solli. FOTO: Andreas Reitan

- Ung data-undersøkelsen viser at det absolutt er behov for nye å måter å tenke på, og for å prøve nye verktøy i møtet med ungdommene. Det sier ungdomsskolelærer Tove Solli som har startet et pilotprosjekt for ungdomsskoleelever i Neadalføret.

Med SLT-midler i støtte har Solli fått med seg Monica Sundal og Annie Dahlseng Østby som begge deltok i regelmessige møter med elevene med oppmerksomhetstrening og yoga.

ungdata

Det norske ungdata-prosjektet viser at ungdomstida er en sårbar periode som byr på store omveltninger både kroppslig og mentalt. De unge skal finne ut hvem de er og hva de står for, og møter nye krav og forventninger.

Mange unge sliter også psykisk i perioder. For de fleste er symptomer på psykiske lidelser forbigående, men for noen blir de varige.

Generelt er depresjon og angst de vanligste plagene blant ungdom. Jenter er mer plaget og oppsøker oftere hjelp enn gutter. Konfliktfylte forhold i hjemmet og liten grad av sosial støtte øker risikoen for slike lidelser. Flere undersøkelser viser også en klar sammenheng mellom mobbing og dårlig psykisk helse. (Kilde: ungdata)

Hør mer om prosjektet i Selbu og Tydal, som kanskje kan få en fortsettelse. I alle fall om en skal høre på elevene: Tolv, på en skala fra en til ti, som en av dem sa.

Siste nytt i Nyheter

Brannen enda ikke under kontroll
  • Nyheter

Et 300 meter bredt skogsområde står i brann i Åsenfjord.

Skogbrann på Frosta
  • Nyheter

Brannvesenet rykker ut til skogbrann i området Åsenfjord. Helikopter er satt inn for å bistå med slukningen.

Kongens Fortjenstmedalje til Andreas Reitan
  • Nyheter

Det var en rørt ansvarlig redaktør i Nea Radio som ble overrasket av ordfører i Selbu, Ole Morten Balstad, under bedriftens sommerfest på Norsk radio- og fjernsynsmuseum fredag kveld.

 
Nytt parkeringssystem på Værnes
  • Nyheter

Fra 1. juni blir det nytt parkeringssystem ved Trondheim lufthavn Værnes.

Stjørdal faser ut engangsplast
  • Nyheter

Stjørdal kommune skal fase ut bruken av engangsplast, dette vedtok kommunestyret torsdag kveld.

Lanserer ny hesteveileder
  • Nyheter

Hesten gir næring og arbeidsplasser. Sammen med hestenæringa har Regjeringen derfor utviklet en ny hesteveileder. Den skal bidra til å synliggjøre og videreutvikle samfunnsnytten og næringspotensialet for norsk hestehold.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE