Idrettsstipend til Malin

Idrettsstipend til Malin

 

Får Grete Ingeborg Nykkelmos idrettsstipend for sine oppsiktsvekkende resultater i sitt comeback på løpebanen.

Får Grete Ingeborg Nykkelmos idrettsstipend for sine oppsiktsvekkende resultater i sitt comeback på løpebanen. 

Hovedutvalg Samfunnsutvikling har vedtatt at årets idrettsstipend (kr 5.000) fra Grete Ingeborg Nykkelmos Idrettsfond tildeles Malin Bårdsgård Kulseth.

Kulseth, som representerer Selbu IL Friidrett, viste i tidlig alder at hun har et talent for løping. Hun la imidlertid piggskoene på hylla som trettenåring, og holdt seg borte fra idretten i mange år.

Da hun fylte 18 år børstet hun støvet av skoene og satset på nytt. Med gode resultater.

Begrunnelsen for tildelingen lyder som følger: 

Sommeren 2015  fant Malin igjen fram piggskoene og begynte å trene seriøst i sin "gamle" idrett. Etter bare noen måneders trening skulle hun allerede oppnå oppsiktsvekkende gode resultater både på krets- og nasjonalt plan.

Under vinterens Ungdomsmesterskap innendørs på Steinkjer satte hun personlig rekord på 200 m i forsøksheatet med tida 26,19 og endte på en flott fjerdeplass i finalen med tida 26,46. Selbu IL er samarbeidsklubb med Selsbakk IF fra Trondheim, og som ankerkvinne på 4 x 200 m stafett løp Malin inn til sølvmedalje sammen med tre Selsbakk-jenter.

Den store framgangen skulle vise seg å fortsette for Malin også i utendørssesongen der hun flere ganger satte klubbrekorder for Selbu IL og hevdet seg helt i toppen i trønderske konkurranser. 

Under Veidekkelekene på Lillehammer satte hun ny klubbrekord på 100 m med tida 12,47 da hun  her vant B-finalen, og klubbrekord på 200 m da hun der ble nr 7 i A-finalen med 25,37, en finale som ble vunnet av selveste Ezinne Okparaebo.

Malin deltok også i senior-NM på Askøy der hun gikk videre til semifinale både på 100 m og 200 m og endte totalt på henholdsvis 13. og 14.plass på de to nevnte distansene.

Under årets junior-NM på Brandbu hevdet Malin seg helt i toppen og løp seg helt fram til finalene både på 100 m og 200 m. Der endte hun på en meget sterk fjerdeplass på den korteste distansen med enda en gang ny klubbrekord med tida 12,41, og femteplass på 200 m med tida 25,60.

Etter et opphold fra friidretten på hele sju år har altså Malin Bårdsgård Kulseth allerede oppnådd oppsiktsvekkende gode resultater i sitt comeback på løpebanen. Hun hevder seg i toppen i Norge blant juniorene, og har til stadighet forbedret resultatene utover sommersesongen. Hun satser seriøst på friidretten og studerer i vinter idrett ved Høyskolen i Nord-Trøndelag.

Siste nytt i Nyheter

Drømmer om å være gründer igjen
  • Sommergjesten

Daglig leder i Rørosregionen Næringshage, Sigrid Jansen er dagens sommergjest i Nea Radio

Seks år siden flommen
  • Nyheter

Se video og bilder fra dramatikken i Ålen sentrum om morgenen tirsdag 16. august 2011.

Etterlysning
  • Nyheter

Forsvant fra Trondheim sentrum natt til tirsdag. Politiet ber om publikums hjelp.

 
Trump-kveld på Granby gård
  • Nyheter

Onsdag kveld kommer professor og USA ekspert Ole Moen til Selbu. Han skal snakke om dagens sittende amerikanske president Donald Trump.

Vannet tilbake i Ålen
  • Nyheter

Det viste seg å være to lekkasjer på vassverket.

Professor vil ha din stemme

Sør-Trøndelag Senterpartis 2. kandidat er på rørosbesøk.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse