Rygg tror Hommelvik kan bli Midt-Norges beste adresse

Nylig solgte Hommelvik Sjøside AS leilighet nr 200. Daglig leder i eiendomsselskapet, Oddstein Rygg, tror byggeaktiviteten på den gamle industritomta, kan bidra til å bevare et levende sentrum i Vika.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Nylig solgte Hommelvik Sjøside AS leilighet nr 200. Daglig leder i eiendomsselskapet, Oddstein Rygg, tror byggeaktiviteten på den gamle industritomta kan bidra til å bevare et levende sentrum i Vika.

 

Siden arbeidet tok til i 2011, har Hommelvik Sjøside solgt i gjennomsnitt 40 leiligheter pr år.

- Vi har hatt jevnt salg siden starten, selv om også vi merker at det er en liten nedgang i markedet akkurat nå, sier Rygg. Han forteller at det særlig er de største leilighetene som nå er noe vanskelige å omsette enn før.

- I trinn 5 har vi imidlertid en rekke mindre leiligheter og disse har blitt solgt i en fei.

Sentrumsutvikling

Onsdag skrev Malvik-Bladet at Sparebank1 Midt-Norge skal flytte fra det som er definert som Hommelvik sentrum og til Sjøsiden. Der skal banken dele lokaler med Eiendomsmegler1. Rygg mener at Hommelvik godt kan tåle opp mot enda 1500 boenheter.

- Vi syntes dette er en fin utvikling og tror at samspillet mellom eiendomsmegler og bank vil få betydning for boligutviklingen i Hommelvik.

Sentralt

I følge Oddstein Rygg, er det den sentrale beliggenheten som gjør Hommelvik unik i landsdelen.

- Vi ligger midt mellom Trondheim og Værnes og har i tillegg togstasjon, noe som gjør Hommelvik til et knutepunkt når det gjelder infrastruktur. Dette vil bli enda tydeligere når dobbeltsporet blir lagt og vi i praksis får flytog fra Trondheim til Værnes, med Hommelvik som eneste mellomstasjon. Han forteller at regjeringen har bestemt at det er nettopp sentrale lokasjoner som Hommelvik det skal satses på når det gjelder utvikling i fremtiden.

- I Hommelvik kan du i praksis spasere til stasjonen og ta en kort togtur til jobb i Trondheim eller Stjørdal. Ikke minst fra et miljømessig ståsted, noe som er en viktig faktor i regjeringens vurdering, er dette svært gunstig, mener han.

Må bevares

Rygg har forståelse for bekymringen enkelte føler med tanke på at deler av næringslivet i Hommelvik sentrum nå velger å flytte til andre områder i Vika. Likeledes skjønner han skepsisen enkelte har til den rivende utviklingen i boligbyggingen.

- Det er ikke vanskelig å sette seg inn i at man kan føle en viss uro med tanke på forandringer. Det er imidlertid viktig, også for oss, at særpreget i Hommelvik, som for eksempel den gamle trehusbebyggelsen, bevares. Men jeg føler meg overbevist om at dersom utbyggingen fortsetter, og at stadig flere dermed flytter hit, vil dette generere andre former for næringsliv i sentrum, som for eksempel cafe-drift, små spesialbutikker og lignende. Et levende og koselig sentrum er noe som vil komme alle til gode, mener han.

- Slik jeg ser det, kan Hommelvik komme til å bli Midt-Norges kanskje beste bosted, avslutter Rygg.

Bildet: Oddstein Rygg har tro på fremtiden for Hommelvik

Hør hele intervjuet her:

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Nettet er tilbake i Stuggudal

Nettet er tilbake i Stuggudal

Like før klokka 22.30 lørdag kveld, fikk Telia på plass nettet i Stugudal. Internett hadde da vært nede i store deler av Selbu og Tydal det meste av dagen.

Røykutvikling i Brekken

Røykutvikling i Brekken

Brenning av gress var årsak til røykutviklingen i Brekken.

Internett fra Telia og Telenor er nede i deler av Tydal og Selbu

Internett fra Telia og Telenor er nede i deler av Tydal og Selbu

Feil på senderen på Riasten

Tordenværet påvirker sendingene

Tordenværet påvirker sendingene

Senderen på Henvola er fremdeles nede.

16 frivillige brannmannskaper på plass i Sverige

16 frivillige brannmannskaper på plass i Sverige

Hele 16 mannskaper fra Stjørdal er i Sverige for å sloss mot brannen. - Det er viktig at vi skaffer oss denne erfaringen, sier varabrannsjef Ole Johan Kiplesund.

Så mye sparer du på å kjøre elbil

Så mye sparer du på å kjøre elbil

En husholdning med to fossilbiler kan spare minst 20.000 kroner i året på drivstoff ved å bytte til elbiler. De som kjører langt, sparer enda mer.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon