Rådmannen i Tydal foreslår innføring av utvidet eiendomsskatt

Rådmannen i Tydal foreslår innføring av utvidet eiendomsskatt

Forslag om innføring av utvidet eiendomsskatt i Tydal. Foto Nea Radio

Rådmannen i Tydal foreslår utvidet eiendomsskatt

Rådmann Heidi Horndalen foreslår å innføre eiendomskatt med 2 promille for private hus og hytter i kommunen. Heller ikke næringsbygg slipper unna i forslaget.

Rådmannen har  måtte endre budsjettet for Tydal kommune etter at det ble klart  at Tydal kommune som vertskap til kraftanlegg risikerer et skattebortfall på 6,8 millioner i 2017 (eiendomsskatt på verk og bruk).  Ett av forslagene er at kommunen innfører utvidet eiendomskatt. Private hytter og fritidshus og næringsbygg  kan etter forslaget beskattes. For private eiendommer vil satsen være 2 promille første år. For 2018 kan denne økes til 4 promille.

Rådmannen legger også fram forslag om at det innføres eiendomskatt på næringsbygg på 7 promille. Til sammen vil dette gi økte inntekter på 3,6 millioner kroner for 2017 om forslaget går igjennom.

I forslaget ligger også at for skatteåret 2017 unntas eiendom eid av stiftelser og institusjoner med allmennyttig formål. Dette gjelder blant annet eiendom eid av idrettslag, ungdomslag . Eiendom tilhørende andre stiftelser/organisasjoner vil bli vurdert fritatt av kommunestyret på grunnlag av søknad. Rådmannen foreslår også at de fleste bygninger av historisk verdi unntas eiendomsskatt.

- Vi har tatt innover oss at vi har fått store endringer i inntektene våre. Da må vi legge fram et forsalg til et budsjett i balanse. Det er enten dette eller redusere antall stillinger i kommunen betraktelig, sier rådmann Heidi Horndalen.

- For 2017 vil dette i snitt dreie seg om rundt 1800 kr pr år for en privat bolig og dobbelt til neste år, legger hun til.

Saken behandles på formannskapsmøte mandag 28.11

Hør rådmannens tanker bak forslaget  her:

 

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Reviderte konsesjonslover for vannkraft
  • Nyheter

Fra årsskiftet får de 100 år gamle konsesjonslovene for vannkraft modernisert struktur og oppdatert språkdrakt.

Tolv, på en skala fra en til ti!

Ungdomsskoleelever i Selbu og Tydal fikk prøve seg på oppmerksomhetstrening og yoga.

Postens fem viktige juletips
  • Nyheter

16. desember er siste frist for å sende julepakker før jul. Desember er både den morsomste og travleste måneden for de som jobber i Posten.

 
Telia på Bringen
  • Nyheter

Torsdag ettermiddag kunne Telia slå på ny og oppgradert sender på Bringen. Hytteområdene i Selbu har virkelig fått årets julegave.

Statsskog finansierer utedo ved Fjellkirka på Røros
  • Nyheter

Gir av potten "Midtnorske Friluftstiltak".

Billigere nettleie i Holtålen og Midtre Gauldal
  • Nyheter

Salget av nettselskapet i Gauldal Energi medfører at innbyggerne i Holtålen- og Midtre Gauldal kommuner får en redusert nettleie fra 1. januar med nærmere kr.2.500,- pr. husstand.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE