Rådmannen i Tydal foreslår innføring av utvidet eiendomsskatt

Rådmannen i Tydal foreslår innføring av utvidet eiendomsskatt

Forslag om innføring av utvidet eiendomsskatt i Tydal. Foto Nea Radio

Rådmannen i Tydal foreslår utvidet eiendomsskatt

Rådmann Heidi Horndalen foreslår å innføre eiendomskatt med 2 promille for private hus og hytter i kommunen. Heller ikke næringsbygg slipper unna i forslaget.

Rådmannen har  måtte endre budsjettet for Tydal kommune etter at det ble klart  at Tydal kommune som vertskap til kraftanlegg risikerer et skattebortfall på 6,8 millioner i 2017 (eiendomsskatt på verk og bruk).  Ett av forslagene er at kommunen innfører utvidet eiendomskatt. Private hytter og fritidshus og næringsbygg  kan etter forslaget beskattes. For private eiendommer vil satsen være 2 promille første år. For 2018 kan denne økes til 4 promille.

Rådmannen legger også fram forslag om at det innføres eiendomskatt på næringsbygg på 7 promille. Til sammen vil dette gi økte inntekter på 3,6 millioner kroner for 2017 om forslaget går igjennom.

I forslaget ligger også at for skatteåret 2017 unntas eiendom eid av stiftelser og institusjoner med allmennyttig formål. Dette gjelder blant annet eiendom eid av idrettslag, ungdomslag . Eiendom tilhørende andre stiftelser/organisasjoner vil bli vurdert fritatt av kommunestyret på grunnlag av søknad. Rådmannen foreslår også at de fleste bygninger av historisk verdi unntas eiendomsskatt.

- Vi har tatt innover oss at vi har fått store endringer i inntektene våre. Da må vi legge fram et forsalg til et budsjett i balanse. Det er enten dette eller redusere antall stillinger i kommunen betraktelig, sier rådmann Heidi Horndalen.

- For 2017 vil dette i snitt dreie seg om rundt 1800 kr pr år for en privat bolig og dobbelt til neste år, legger hun til.

Saken behandles på formannskapsmøte mandag 28.11

Hør rådmannens tanker bak forslaget  her:

 

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Nå starter utbyggingen av Rørosmeieriet
  • Nyheter

Men først skal mye rives.

Hvem har ripet opp bilen til Anne-Mari?
  • Nyheter

Påført skader for flere tusen kroner.

TV-aksjonen til Unicef

«Hvert barn er en mulighet» er navnet på årets TV-aksjon som skal gi barn i krigsrammede områder mulighet til skolegang.

 
Passasjertallene ved Røros lufthavn går rett til værs
  • Nyheter

I juli reiste 1556 passasjerer over Røros lufthavn, en økning på hele 40,3 prosent målt mot samme periode i 2016.

Sigrid har sagt opp
  • Nyheter

Sigrid Jansen har sagt opp sin stilling som daglig leder i Rørosregionen Næringshage.

Årets første uke med over 2 tonn fangst
  • Nyheter

Sikfisket på Aursunden når nye høyder.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse