Nei til utvidet eiendomsskatt i 2017 - vil kutte årsverk

 

Formannskapet i Tydal vil ikke innføre utvidet eiendomsskatt i 2017, men foreslår andre kutt.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

Ordfører Ole Bjarne Østby og formannskapet i Tydal vil ikke ha utvidet eiendomsskatt neste år.

Det blir trolig ikke utvidet eiendomsskatt i Tydal neste år. Formannskapet i Tydal gikk mandag imot rådmannens forslag om å innføre eiendomsskatt for alle eiendommer i kommunen.

Det er utsiktene til et skattebortfall på hele 6,8 millioner kroner som er bakgrunnen for at rådmannen har foreslått å innføre eiendomsskatt for boliger, fritidsboliger og næringseiendommer i hele kommunen.

I stedet for å innføre eiendomsskatt, foreslår formannskapet å kutte fire årsverk neste år og ytterligere 4,25 årsverk i 2018.

- I tillegg bruker kommunen 2,4 millioner fra disposisjonsfondet for å få budsjettet i balanse, sier ordfører Ole Bjarne Østby:

Neste års budsjett for Tydal kommune skal vedtas i kommunestyremøtet 15. desember.

 

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Kongens Fortjenstmedalje til Andreas Reitan
  • Nyheter

Det var en rørt ansvarlig redaktør i Nea Radio som ble overrasket av ordfører i Selbu, Ole Morten Balstad, under bedriftens sommerfest på Norsk radio- og fjernsynsmuseum fredag kveld.

Nytt parkeringssystem på Værnes
  • Nyheter

Fra 1. juni blir det nytt parkeringssystem ved Trondheim lufthavn Værnes.

Stjørdal faser ut engangsplast
  • Nyheter

Stjørdal kommune skal fase ut bruken av engangsplast, dette vedtok kommunestyret torsdag kveld.

 
Lanserer ny hesteveileder
  • Nyheter

Hesten gir næring og arbeidsplasser. Sammen med hestenæringa har Regjeringen derfor utviklet en ny hesteveileder. Den skal bidra til å synliggjøre og videreutvikle samfunnsnytten og næringspotensialet for norsk hestehold.

Anbefaler fusjon
  • Nyheter

Styrene anbefaler fusjon mellom Coop Røros og Coop Midt-Norge. Endelig behandling skjer på årsmøtet i Coop Røros 26. juni og Coop Midt-Norge dagen etter.

Flere bekymringsmeldinger om dyr
  • Nyheter

Antallet bekymringsmeldinger fortsetter å øke, og det er oppdaget flere dyrehold med alvorlig vanskjøtsel. Flere dyreeiere får forbud mot å eie eller drive med dyr. Dette er noen av funnene i Mattilsynets dyrevelferdsrapport for de første fire månedene i 2018.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE