Lensmannskontoret i Selbu og Tydal berget

Lensmannskontoret i Selbu og Tydal berget

Fire nye lensmannskontor får fortsette: Selbu, Midtre-Gauldal, Værnes lufthavn og Åfjord "fredes". Det betyr at Trøndelag får 20 tjenestekontor. FOTO: Nils Kåre Nesvold

Under en pressekonferanse i dag la politiet fram sin siste innstilling til hvordan organiseringen av politiet i Trøndelag blir. Fire nye politikontor berget, blant dem lensmannskontoret i Selbu og Tydal.

Det var på en pressekonferanse torsdag at politimester Nils Kristian Moe redegjorde for sin siste og endelige innstilling i politireformen. Fire politikontor ser ut til å være berget, og politireformen kan medføre at 19 tjenestesteder bli lagt ned i Trøndelag.

Politimester Moe sier at dersom det blir endringer i størrelsen på de forskjellige kontorene, er ikke dette noe som skjer med det første.

- Umiddelbart så vil det ikke skje en stor forandring. Over tid vil det nok være en del tjenestesteder som vokser slik at vi skal klare å dekke de polititjenestene på stedet. Vi ser også at det blir endrede krav til for eksempel utstedelse av pass, så der må vi antakelig redusere antallet steder vi utsteder pass i ganske stor grad.

Glad for engasjement

- I denne saken er det veldig mange som skal ha en stor takk. Mange har jobbet tett sammen. Jeg vil trekke fram Sør-Trøndelag hvor kommunene har stått sammen for å få til det vi mener er det tryggeste og beste for Sør-Trøndelag, sier politimesteren som er glad for at så mange har engasjert seg i saken.

- Vi har fått inn mange innspill, både fra medarbeidere og kommuner. Disse har vi godt igjennom og sammenholdt de med krav til for eksempel avstand, innbyggere og utrykningstid, sier Moe.

- Vi er veldig glade for at vi er ettertraktet i kommunene, legger han til.

Slik reformen nå ser ut vil 19 tjenestesteder bli lagt ned i Trøndelag. Politidirektoratet skal nå gå igjennom forslagene til politidistriktene. På nyåret blir disse sendt ut på en endelig høring. Høringsfristen er på åtte uker. Forslaget vil senest bli sendt til justisdepartementet 1. april 2017.

(Kilde: NRK Trøndelag)

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Geologiens Dag på Røros
  • Kultur

Tur til Funngruva - der det hele startet for snart 375 år siden.

Ekstremteater i Tydal

Cathrine Telle både gleder og gruer seg til jubileumsutgaven av Karolinerspelet i Tydal.

Oppturen fortsetter

Ny ildsjelsamling i Tydal samlet politikere, frivillige, privat næringsliv, administrasjon og grunneierlaget for å jobbe videre med prosjektet Opptur i Tydal kommune.

 
Nå starter utbyggingen av Rørosmeieriet
  • Nyheter

Men først skal mye rives.

Hvem har ripet opp bilen til Anne-Mari?
  • Nyheter

Påført skader for flere tusen kroner.

TV-aksjonen til Unicef

«Hvert barn er en mulighet» er navnet på årets TV-aksjon som skal gi barn i krigsrammede områder mulighet til skolegang.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse