Heidi Horndalen ny AU-leder i Værnesregionen

Heidi Horndalen ny AU-leder i Værnesregionen

Rådmann i Tydal, Heidi Horndalen, er valgt til ny leder i arbeidsutvalget for Værnesregionen. Hennes kollega i Selbu, Stig Roald Amundsen, er valgt til nestleder.

Neadalskommunene overtar arbeidsutvalget i Værnesregionen fra årsskiftet.

Det var Regionrådet for Værnesregionen som onsdag valgte Heidi Horndalen til ny leder i Arbeidsutvalget for 2017 og 2018. Stig Roald Amundsen, rådmann i Selbu, ble valgt til nestleder for samme periode for 2017 og 2018.

Det er Regionrådet som utøver den politiske styringa av Værnesregionen, mens den administrative styringa utøves av Arbeidsutvalget.

Regionrådet

Hver av de seks kommunene i Værnesregionen har to representanter i Regionrådet (RR), ordfører og opposisjonsleder eller annen representant fra formannskapet. I tillegg er det inntil to representanter fra tillitsvalgte. Rådmennene i kommunene har tale- og forslagsrett i Regionrådet, mens fylkesmennene i de to fylkene og de to fylkeskommunene har observatørstatus. Ordfører i Stjørdal, Ivar Vigdenes, er leder av Regionrådet i perioden 2016-2017. 

Arbeidsutvalget

Rådmennene i de seks samarbeidende kommunene utgjør arbeidsutvalget (AU). I tillegg til rådmennene i kommunene er inntil to representanter fra tillitsvalgte med i arbeidsutvalget. Ledervervet i utvalget rulleres i to-årsperioder mellom de deltakende kommunene. 

Se bildet større

Stig Roald Amundsen er valgt til ny nestleder i Værnesregionen AU.

 

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Hvem har ripet opp bilen til Anne-Mari?
  • Nyheter

Påført skader for flere tusen kroner.

Passasjertallene ved Røros lufthavn går rett til værs
  • Nyheter

I juli reiste 1556 passasjerer over Røros lufthavn, en økning på hele 40,3 prosent målt mot samme periode i 2016.

Sigrid har sagt opp
  • Nyheter

Sigrid Jansen har sagt opp sin stilling som daglig leder i Rørosregionen Næringshage.

 
Årets første uke med over 2 tonn fangst
  • Nyheter

Sikfisket på Aursunden når nye høyder.

Båndtvang opphevet - men ikke overalt

Mandag 21. august opphører ordinær båndtvang, og hundeeiere kan igjen gå med hunden løs. Bor du derimot i en av landets 192 kommuner som har utvidet sine båndtvangsregler, er det mulig hunden må bruke bånd en stund til. Selbu, Tydal og Holtålen er blant kommunene med utvidet båndtvang.

Mer effektiv skadefelling

Klima- og miljødepartementet går nå inn med støtte til et prosjekt for mer effektiv skadefelling av rovvilt i Hedmark. Seks kommuner har gått sammen for å gjøre skadefellingslag mer profesjonelle, skadefelling av rovvilt mer effektiv og for å styrke beitenæringa i Hedmark.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse