Har fisket 27 meter gjedde

Også i år har det vært fisket med storruse for å bedre ørretbestanden i Selbusjøen. Foto: En av de største gjeddene tatt i rusa i år målte 105 cm og veide 7.5 kilo. 

Også i år har det vært fisket med storruse for å bedre ørretbestanden i Selbusjøen.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

I Kjeldstadvika har ei storruse plukka opp totalt 42 gjedder på tilsammen 87.3 kilo/27 meter. I Tømraelva har en annen ruse plukket opp over 2000 ørekyter.

Det er Selbusjøen Grunneierlag som står bak prosjektet og prosjektansvarlig Tomas Nergård sier at året har vært vellykket og at dette er et prosjekt som burde vært utprøvd flere steder.

Se bildet større

Fin fangst i Selbusjøen. Foto: Tomas Nergård

Hør intervjuet i lydspilleren lenger ned i saken.

Nergård konkluderer med at det er litt mindre fangst av gjedde i storrusa i år, enn det var i 2015 sesongen. - Det er tatt flere store gjedder i rusa i år. Gjedde over 1 meter blir satt ut igjen som et kultiveringstiltak da stor gjedde spiser små gjedde, og dette kan virke inn på fangsten, sier Nergård.

- I Tømraelva har fisket i år vært en suksess. Det er montert en fiskesperre som ser ut til å fungere som normalt, det har også vært en vellykket klekking av ørret i vår. Elva er sunnere enn det den har vært på mange år, sier Nergård.

 

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Nå kan du kjøpe litt av RørosBanken

Skal styrke egenkapitalen med opp mot 70 millioner.

Ber Regjeringen agere klokt i prosessen med regionreformen
  • Nyheter

Sametingspresident Aili Keskitalo har tatt kontakt med kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland med en forventning om gode løsninger i saken om sammenslåing av Finnmark og Troms fylkeskommuner.

Ny internasjonal arbeidsmiljøstandard
  • Nyheter

Nylig ble verdens første internasjonale standard for arbeidsmiljø, ISO 45001, lansert.

 
Regionalt bygdeutviklingsprogram
  • Nyheter

Områdesatsing, helhetlig ressursforvaltning og bioøkonomi er sentrale områder i det nye regionale bygdeutviklingsprogrammet for Trøndelag.

Bussbeltekontroller denne uka
  • Nyheter

Det er heldigvis få bussulykker, men dersom du sitter usikret og det skjer ei ulykke, kan det få store konsekvenser.

Stor jaktinteresse i Selbu
  • Nyheter

Det har kommet inn mange søknader om småviltjakt i 2018, langt flere enn det Selbu fjellstyre har mulighet til å innvilge.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE