Har fisket 27 meter gjedde

Har fisket 27 meter gjedde

Også i år har det vært fisket med storruse for å bedre ørretbestanden i Selbusjøen. Foto: En av de største gjeddene tatt i rusa i år målte 105 cm og veide 7.5 kilo. 

Også i år har det vært fisket med storruse for å bedre ørretbestanden i Selbusjøen.

I Kjeldstadvika har ei storruse plukka opp totalt 42 gjedder på tilsammen 87.3 kilo/27 meter. I Tømraelva har en annen ruse plukket opp over 2000 ørekyter.

Det er Selbusjøen Grunneierlag som står bak prosjektet og prosjektansvarlig Tomas Nergård sier at året har vært vellykket og at dette er et prosjekt som burde vært utprøvd flere steder.

Se bildet større

Fin fangst i Selbusjøen. Foto: Tomas Nergård

Hør intervjuet i lydspilleren lenger ned i saken.

Nergård konkluderer med at det er litt mindre fangst av gjedde i storrusa i år, enn det var i 2015 sesongen. - Det er tatt flere store gjedder i rusa i år. Gjedde over 1 meter blir satt ut igjen som et kultiveringstiltak da stor gjedde spiser små gjedde, og dette kan virke inn på fangsten, sier Nergård.

- I Tømraelva har fisket i år vært en suksess. Det er montert en fiskesperre som ser ut til å fungere som normalt, det har også vært en vellykket klekking av ørret i vår. Elva er sunnere enn det den har vært på mange år, sier Nergård.

 

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Sa ja til helse- og omsorgssenter
  • Nyheter

Røros kommunestyre vedtok torsdag kveld å starte arbeidet med bygging av Øverhagaen bo-, helse- og velferdssenter. Bygget skal gi 24 heldøgns omsorgsplasser og 21 sykehjemsplasser, og netto byggekostnad er beregnet til 163 millioner kroner.

Kommentarer etter budsjettmøtet

Tore Børresen er mest skuffet over at det ikke blir ny Storhelg i Hovet, men glad for gjennomslag på at Holtålen skal bli en JA-kommune.

Stor enighet om budsjettet
  • Nyheter

Men opposisjonen var misfornøyde med prosessen da Stjørdal kommunestyre skulle behandle forslaget for 2018.

 
Budsjett og økonomiplan i Holtålen vedtatt
  • Nyheter

Det blir både leirskole og drift av terapibasseng, men ikke kreftkoordinator og ny Storhelg i Hovet.

Holtålen blir en JA-kommune
  • Nyheter

Enstemmig vedtatt på kommunetyremøtet torsdag kveld.

Vil bosette ti flyktninger
  • Nyheter

Røros kommunestyre sa torsdag kveld ja til å bosette ti flyktninger i 2018.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE