Har fisket 27 meter gjedde

Har fisket 27 meter gjedde

Også i år har det vært fisket med storruse for å bedre ørretbestanden i Selbusjøen. Foto: En av de største gjeddene tatt i rusa i år målte 105 cm og veide 7.5 kilo. 

Også i år har det vært fisket med storruse for å bedre ørretbestanden i Selbusjøen.

I Kjeldstadvika har ei storruse plukka opp totalt 42 gjedder på tilsammen 87.3 kilo/27 meter. I Tømraelva har en annen ruse plukket opp over 2000 ørekyter.

Det er Selbusjøen Grunneierlag som står bak prosjektet og prosjektansvarlig Tomas Nergård sier at året har vært vellykket og at dette er et prosjekt som burde vært utprøvd flere steder.

Se bildet større

Fin fangst i Selbusjøen. Foto: Tomas Nergård

Hør intervjuet i lydspilleren lenger ned i saken.

Nergård konkluderer med at det er litt mindre fangst av gjedde i storrusa i år, enn det var i 2015 sesongen. - Det er tatt flere store gjedder i rusa i år. Gjedde over 1 meter blir satt ut igjen som et kultiveringstiltak da stor gjedde spiser små gjedde, og dette kan virke inn på fangsten, sier Nergård.

- I Tømraelva har fisket i år vært en suksess. Det er montert en fiskesperre som ser ut til å fungere som normalt, det har også vært en vellykket klekking av ørret i vår. Elva er sunnere enn det den har vært på mange år, sier Nergård.

 

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Nea Radio setter norgesrekord
  • Nyheter

Aldri har en lokalradio hatt større lytteroppslutning.

Blir ny daglig leder i Røros idrettslag
  • Nyheter

Anne Luksengård Mjelva er ansatt som daglig leder i Røros Idrettslag. Hun starter i jobben 1. november.

- Dramatisk!
  • Nyheter

Rådmann Heidi Horndalen i Tydal beskriver forslaget til statsbudsjett som "dramatisk" for kraftkommunen Tydal. Kommunens politiske ledelse kaller det en distriktsfientlig "villet politikk".

 
Bli bøssebærer!
  • Nyheter

100.000 bøssebærere vil søndag besøke alle husstander i Norge. Nå utfordrer Selbu kommune næringslivet til giverstafett.

Skjønnhetstyranniet
  • Kultur

Mange unge idag sliter med dårlig sjølbilde på grunn av kroppspress fra reklame og media. Sanitetsforeninger rundt omkring i landet setter i år søkelyset på skjønnhetstyranniet og ønsker å løfte fram årsakene og konsekvensene.

Leder suksessbedrift i Molde
  • Nyheter

Hilde Aspås, opprinnelig fra Ålen, leder en Molde-bedrift som har fått status som nasjonalt senter for omstilling og innovasjon. – Den store forskjellen på Ålen og Møre er kremmerånden, sier Aspås.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse