Fjøsnisser i juleknipe

"Hvert år,  natt til julaften,  setter Jorunn og Jøran ut ei stor gryte med  varm julegrøt på låven. Den er til fjøsnissen.

Hvert år, natt til julaften, setter Jorunn og Jøran ut ei stor gryte med varm julegrøt på låven. Den er til fjøsnissen.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

Også i år vil 8. trinn ved Selbu ungdomsskole sette opp et skuespill før jul. Og i år har valget falt på stykket Fjøsnisser i juleknipe av  Espen Rolstad.

Men er det bare en fjøsnisse eller kan det være flere? De elsker å tulle og tøyse med bonden, slik at ingenting går helt som det skal, og hver jul tryller de ved grøten, slik at de blir usynlige i et helt år. Men i år går noe galt og fjøsnissene kommer i en ordentlig juleknipe." 

De 46 elevene på 8. trinn har forskjellige oppgaver i forbindelse med oppsettinga, noen er skuespillere, noen snekrer og maler kulisser, noen er med i orkestret, noen er med i PR-gruppa, ja, det er mange slags oppgaver bak ei forestilling. Det er lærer Stine Furan som er regissør i år.

Kirsten Røset besøkte ungdomsskolen før helga:

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Regionalt bygdeutviklingsprogram
  • Nyheter

Områdesatsing, helhetlig ressursforvaltning og bioøkonomi er sentrale områder i det nye regionale bygdeutviklingsprogrammet for Trøndelag.

Bussbeltekontroller denne uka
  • Nyheter

Det er heldigvis få bussulykker, men dersom du sitter usikret og det skjer ei ulykke, kan det få store konsekvenser.

Stor jaktinteresse i Selbu
  • Nyheter

Det har kommet inn mange søknader om småviltjakt i 2018, langt flere enn det Selbu fjellstyre har mulighet til å innvilge.

 
Ungdomspartiene frykter for framtidas velferdstjenester
  • Nyheter

Samtlige ungdomspartier ber om en tverrpolitisk satsing på folkehelse, og sammen med Norsk Friluftsliv etterlyser de en politisk dugnad for å få ned helseutgiftene.

Dødsulykka i Snåsa påklages
  • Nyheter

Etter ønske fra de pårørende er statsadvokaten sin påtaleavgjørelse etter dødsulykka i Snåsa nå påklaget til riksadvokaten.

Nå skal all diabetesmat ut fra sykehjemmene på Røros

Da Anne Revergård undersøkte kunnskapen ansatte i kommunehelsetjenesten hadde om diabetes, fant hun store hull. Nå reiser hun rundt for å spre kunnskap, og denne uka holdt hun fagdager på Røros.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE