Fjøsnisser i juleknipe

Fjøsnisser i juleknipe

"Hvert år,  natt til julaften,  setter Jorunn og Jøran ut ei stor gryte med  varm julegrøt på låven. Den er til fjøsnissen.

Hvert år, natt til julaften, setter Jorunn og Jøran ut ei stor gryte med varm julegrøt på låven. Den er til fjøsnissen.

Også i år vil 8. trinn ved Selbu ungdomsskole sette opp et skuespill før jul. Og i år har valget falt på stykket Fjøsnisser i juleknipe av  Espen Rolstad.

Men er det bare en fjøsnisse eller kan det være flere? De elsker å tulle og tøyse med bonden, slik at ingenting går helt som det skal, og hver jul tryller de ved grøten, slik at de blir usynlige i et helt år. Men i år går noe galt og fjøsnissene kommer i en ordentlig juleknipe." 

De 46 elevene på 8. trinn har forskjellige oppgaver i forbindelse med oppsettinga, noen er skuespillere, noen snekrer og maler kulisser, noen er med i orkestret, noen er med i PR-gruppa, ja, det er mange slags oppgaver bak ei forestilling. Det er lærer Stine Furan som er regissør i år.

Kirsten Røset besøkte ungdomsskolen før helga:

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Reviderte konsesjonslover for vannkraft
  • Nyheter

Fra årsskiftet får de 100 år gamle konsesjonslovene for vannkraft modernisert struktur og oppdatert språkdrakt.

Tolv, på en skala fra en til ti!

Ungdomsskoleelever i Selbu og Tydal fikk prøve seg på oppmerksomhetstrening og yoga.

Postens fem viktige juletips
  • Nyheter

16. desember er siste frist for å sende julepakker før jul. Desember er både den morsomste og travleste måneden for de som jobber i Posten.

 
Telia på Bringen
  • Nyheter

Torsdag ettermiddag kunne Telia slå på ny og oppgradert sender på Bringen. Hytteområdene i Selbu har virkelig fått årets julegave.

Statsskog finansierer utedo ved Fjellkirka på Røros
  • Nyheter

Gir av potten "Midtnorske Friluftstiltak".

Billigere nettleie i Holtålen og Midtre Gauldal
  • Nyheter

Salget av nettselskapet i Gauldal Energi medfører at innbyggerne i Holtålen- og Midtre Gauldal kommuner får en redusert nettleie fra 1. januar med nærmere kr.2.500,- pr. husstand.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE