Fjøsnisser i juleknipe

Fjøsnisser i juleknipe

"Hvert år,  natt til julaften,  setter Jorunn og Jøran ut ei stor gryte med  varm julegrøt på låven. Den er til fjøsnissen.

Hvert år, natt til julaften, setter Jorunn og Jøran ut ei stor gryte med varm julegrøt på låven. Den er til fjøsnissen.

Også i år vil 8. trinn ved Selbu ungdomsskole sette opp et skuespill før jul. Og i år har valget falt på stykket Fjøsnisser i juleknipe av  Espen Rolstad.

Men er det bare en fjøsnisse eller kan det være flere? De elsker å tulle og tøyse med bonden, slik at ingenting går helt som det skal, og hver jul tryller de ved grøten, slik at de blir usynlige i et helt år. Men i år går noe galt og fjøsnissene kommer i en ordentlig juleknipe." 

De 46 elevene på 8. trinn har forskjellige oppgaver i forbindelse med oppsettinga, noen er skuespillere, noen snekrer og maler kulisser, noen er med i orkestret, noen er med i PR-gruppa, ja, det er mange slags oppgaver bak ei forestilling. Det er lærer Stine Furan som er regissør i år.

Kirsten Røset besøkte ungdomsskolen før helga:

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

- Dramatisk!
  • Nyheter

Rådmann Heidi Horndalen i Tydal beskriver forslaget til statsbudsjett som "dramatisk" for kraftkommunen Tydal. Kommunens politiske ledelse kaller det en distriktsfientlig "villet politikk".

Bli bøssebærer!
  • Nyheter

100.000 bøssebærere vil søndag besøke alle husstander i Norge. Nå utfordrer Selbu kommune næringslivet til giverstafett.

Skjønnhetstyranniet
  • Kultur

Mange unge idag sliter med dårlig sjølbilde på grunn av kroppspress fra reklame og media. Sanitetsforeninger rundt omkring i landet setter i år søkelyset på skjønnhetstyranniet og ønsker å løfte fram årsakene og konsekvensene.

 
Leder suksessbedrift i Molde
  • Nyheter

Hilde Aspås, opprinnelig fra Ålen, leder en Molde-bedrift som har fått status som nasjonalt senter for omstilling og innovasjon. – Den store forskjellen på Ålen og Møre er kremmerånden, sier Aspås.

Her bygges landets tøffeste ladestasjon
  • Nyheter

Røros E-verk og Røros Produkter samarbeider om å bygge den første hurtigladestasjonen mellom Støren og Alvdal. – Dette blir landets tøffeste hurtigladestasjon, sier Bjørn Flagestad ved Røros E-verk.

Og slik svarer politikerne på hvorfor de vil rive terapibassenget i Ålen
  • Nyheter

Holtålen SV bryter ufravikelige krav de gikk til valg på og Arbeiderpartiet kan finne på å snu om det kommer vettige nok argumenter.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse