Datalagring vil gi arbeidsplasser

- Jeg håper på 5-10 nye arbeidsplasser, sa ordfører Ole Bjarne Østby da planene for et datalagringssenter i Tydal ble presentert onsdag.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

Datalagring i Tydal
Hør intervju med ordfører i Tydal, Ole Bjarne Østby og prosjektleder Gunnbjørn Berggård.

Se bildet større

DATALAGRING kan gi verdifulle arbeidsplasser til Tydal. Kommunen klargjør nå tomt for et datalagringssenter ved Nea Kraftverk. FOTO: Andreas Reitan

Den 100 mål store tomta for et planlagt datalagringssenter i Tydal er snart ferdig regulert. - Jeg forventer at vi kan ha det ferdig til kommunestyremøtet i mai, sa ordfører Ole Bjarne Østby i Tydal.
Onsdag presenterte han planene for et datalagringssenter sammen med rådmann Heidi Horndalen, næringssjef Mari Evjen og prosjektleder Gunnbjørn Berggård.

Tomta vil ligge like ved Nea Kraftverk og koplingsanlegget til Statnett.

- Vi har tilegnet oss mye nyttig kunnskap i løpet av de to og et halvt åra som har gått siden de første planene så dagens lys. Det har vært verdifull erfaring å ha med seg inn i planlegginga, og nå vil Tydal være den første kommunen i Trøndelag som har planene for et slikt senter klare. Det sier prosjektleder Gunnbjørn Berggård, tidligere rådmann i Tydal kommune.

Planene om Nea Data Center så dagens lys i 2015, og nå er kraftkommunen ett skritt nærmere målet. Tydal har fått på plass en ny nettside, neadatacenter.no, som presenterer kommunes fortrinn, og nå starter arbeidet mot aktører som vil vurdere bygging.

Tydal er perfekt!

Også ordfører i Tydal, Ole Bjarne Østby, er optimistisk.

– Her har vi nærmest ubegrenset med kortreist strøm og ei tomt som ligger vegg i vegg med kraftstasjonen. På kraftsida ligger vi midt i smørøyet. Alle etterspør sikker fibertilknytning, og vi har i dag fire tilknytninger. Vi har fiber gjennom Neadalen og til Røros og Østlandet, og vi har fiber via kraftlinjer til Klæbu og over til Sverige, sier han.

Hør intervju med ordfører Ole Bjarne Østby og prosjektleder Gunnbjørn Berggård.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Retterstedet 75 år etter
  • Nyheter

19. mai er det 75 år siden Peder Morset og ni andre norske motstandsmenn ble henrettet på Kristiansten festning.

Riastvegen åpnet
  • Nyheter

Sent fredag kveld ble vegen mellom Ålen og Tydal åpnet for sommeren.

Mektige Henfallet
  • Nyheter

Nå er Henfallet i Tydal på sitt mest fantastiske. Og best av alt: Nå er vegen inn til Trøndelags høyeste fossefall åpen igjen etter vinteren.

 
Trondheim tapte VM-kampen
  • Sport

Det ble Planica, og ikke Trondheim, som får arrangere ski-VM i 2023.

Se bildene fra 17. mai i Selbu

Se bilder fra barnetoget og folketoget i Selbu sentrum her.

– I kveld skal det feires på Singsås
  • Nyheter

Mor Eli lover at flagget skal til topps og at sprudlevannet skal frem.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE