Datalagring vil gi arbeidsplasser

DATALAGRING kan gi verdifulle arbeidsplasser til Tydal. Kommunen klargjør nå tomt for et datalagringssenter ved Nea Kraftverk. FOTO: Andreas Reitan

- Jeg håper på 5-10 nye arbeidsplasser, sa ordfører Ole Bjarne Østby da planene for et datalagringssenter i Tydal ble presentert onsdag.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

Datalagring i Tydal
Hør intervju med ordfører i Tydal, Ole Bjarne Østby og prosjektleder Gunnbjørn Berggård.

Den 100 mål store tomta for et planlagt datalagringssenter i Tydal er snart ferdig regulert. - Jeg forventer at vi kan ha det ferdig til kommunestyremøtet i mai, sa ordfører Ole Bjarne Østby i Tydal.
Onsdag presenterte han planene for et datalagringssenter sammen med rådmann Heidi Horndalen, næringssjef Mari Evjen og prosjektleder Gunnbjørn Berggård.

Tomta vil ligge like ved Nea Kraftverk og koplingsanlegget til Statnett.

- Vi har tilegnet oss mye nyttig kunnskap i løpet av de to og et halvt åra som har gått siden de første planene så dagens lys. Det har vært verdifull erfaring å ha med seg inn i planlegginga, og nå vil Tydal være den første kommunen i Trøndelag som har planene for et slikt senter klare. Det sier prosjektleder Gunnbjørn Berggård, tidligere rådmann i Tydal kommune.

Planene om Nea Data Center så dagens lys i 2015, og nå er kraftkommunen ett skritt nærmere målet. Tydal har fått på plass en ny nettside, neadatacenter.no, som presenterer kommunes fortrinn, og nå starter arbeidet mot aktører som vil vurdere bygging.

Tydal er perfekt!

Også ordfører i Tydal, Ole Bjarne Østby, er optimistisk.

– Her har vi nærmest ubegrenset med kortreist strøm og ei tomt som ligger vegg i vegg med kraftstasjonen. På kraftsida ligger vi midt i smørøyet. Alle etterspør sikker fibertilknytning, og vi har i dag fire tilknytninger. Vi har fiber gjennom Neadalen og til Røros og Østlandet, og vi har fiber via kraftlinjer til Klæbu og over til Sverige, sier han.

Hør intervju med ordfører Ole Bjarne Østby og prosjektleder Gunnbjørn Berggård.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Utvider nasjonalpark på Dovrefjell
  • Nyheter

Det tidligere skytefeltet på Hjerkinn er nå en del av Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark. Nasjonalparken øker med over 130 kvadratkilometer.

Vanvittig bra lyttertall for lokalradio
  • Nyheter

Lokalradioene fortsetter å kapre lyttere, og nok en gang setter Nea Radio ny «verdensrekord» i lytting på lokalradio. Det viser tall for første kvartal fra lokalradioundersøkelsen som Kantar TNS lager.

Provoserte Værnes-ordførere
  • Nyheter

Ordførerne i Værnesregionen er provosert over at det på grunn av den økonomiske situasjonen i politidistriktet ikke kommer til å bli ansatt faste politikontakter i alle kommunene i regionen innen 1. juni, som er oppstartsdato for den nye reformen.

 
Selbusjøen fylles
  • Nyheter

Selbusjøen er så å si "tom". Nå skal den fylles igjen, lover Statkraft.

Vedtok å bygge modulbarnehage ved Kvitsanden

Torsdag kveld vedtok kommunestyret i Røros at den midlertidige modulbarnehagen skal bygges ved Kvitsanden barnehage. Målet er at den skal stå klar til det nye barnehageåret begynner.

Skal bygge deler av det nye bo-, helse og velferdsenteret først

Deretter vil driften i det eksisterende sykehjemmet bli flyttet over til den nye delen, før resterende utbygging av Øverhagaen bo-, helse- og velferdssenter kan begynne.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE