Bekymret for lokalbankenes fremtid

Bekymret for lokalbankenes fremtid

 

Ordfører i Selbu, Ole Morten Balstad, mener viktig drivkraft i lokalsamfunnet svekkes.

Arbeidsgiveravgifta i bankene foreslås å økes med fem prosent i det nye statsbudsjettet. Det rammer først og fremst lokalbankene, mener ordfører i Selbu, Ole Morten Balstad. 

- Økningen på fem prosent, utgjør ca 40.000 i året per årsverk. Det er klart at det vil ramme lokalbankene i større grad enn de store, sier Balstad.

Store forretningsbanker sentrerer sin virksomhet, mens lokalbankene gjerne går motsatt vei. Selbu Sparebank er blant bankene som har opprettet filialer utenfor bankens hovedkontor.

- Vi ser på dette som et bevisst angrep på lokalbanker som fortsatt ønsker et desentralisert, tilstedeværende bankvesen. Vi frykter at lokalbankene må kutte ansatte for å redusere kostnadene sine. Det vil gå utover lokalbanken som institusjon, sier Balstad.

Ap-ordførere i Sør-Trøndelag, som har lokalbanker i sin kommune, vil nå gi en felles uttalelse til sin stortingsgruppe. I uttalelsen gjøres det klart at de synes økningen av arbeidsgiveravgifta er uakseptabel.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

- Dramatisk!
  • Nyheter

Rådmann Heidi Horndalen i Tydal beskriver forslaget til statsbudsjett som "dramatisk" for kraftkommunen Tydal. Kommunens politiske ledelse kaller det en distriktsfientlig "villet politikk".

Bli bøssebærer!
  • Nyheter

100.000 bøssebærere vil søndag besøke alle husstander i Norge. Nå utfordrer Selbu kommune næringslivet til giverstafett.

Skjønnhetstyranniet
  • Kultur

Mange unge idag sliter med dårlig sjølbilde på grunn av kroppspress fra reklame og media. Sanitetsforeninger rundt omkring i landet setter i år søkelyset på skjønnhetstyranniet og ønsker å løfte fram årsakene og konsekvensene.

 
Leder suksessbedrift i Molde
  • Nyheter

Hilde Aspås, opprinnelig fra Ålen, leder en Molde-bedrift som har fått status som nasjonalt senter for omstilling og innovasjon. – Den store forskjellen på Ålen og Møre er kremmerånden, sier Aspås.

Her bygges landets tøffeste ladestasjon
  • Nyheter

Røros E-verk og Røros Produkter samarbeider om å bygge den første hurtigladestasjonen mellom Støren og Alvdal. – Dette blir landets tøffeste hurtigladestasjon, sier Bjørn Flagestad ved Røros E-verk.

Og slik svarer politikerne på hvorfor de vil rive terapibassenget i Ålen
  • Nyheter

Holtålen SV bryter ufravikelige krav de gikk til valg på og Arbeiderpartiet kan finne på å snu om det kommer vettige nok argumenter.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse