Bekymret for lokalbankenes fremtid

Bekymret for lokalbankenes fremtid

 

Ordfører i Selbu, Ole Morten Balstad, mener viktig drivkraft i lokalsamfunnet svekkes.

Arbeidsgiveravgifta i bankene foreslås å økes med fem prosent i det nye statsbudsjettet. Det rammer først og fremst lokalbankene, mener ordfører i Selbu, Ole Morten Balstad. 

- Økningen på fem prosent, utgjør ca 40.000 i året per årsverk. Det er klart at det vil ramme lokalbankene i større grad enn de store, sier Balstad.

Store forretningsbanker sentrerer sin virksomhet, mens lokalbankene gjerne går motsatt vei. Selbu Sparebank er blant bankene som har opprettet filialer utenfor bankens hovedkontor.

- Vi ser på dette som et bevisst angrep på lokalbanker som fortsatt ønsker et desentralisert, tilstedeværende bankvesen. Vi frykter at lokalbankene må kutte ansatte for å redusere kostnadene sine. Det vil gå utover lokalbanken som institusjon, sier Balstad.

Ap-ordførere i Sør-Trøndelag, som har lokalbanker i sin kommune, vil nå gi en felles uttalelse til sin stortingsgruppe. I uttalelsen gjøres det klart at de synes økningen av arbeidsgiveravgifta er uakseptabel.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Hvem har ripet opp bilen til Anne-Mari?
  • Nyheter

Påført skader for flere tusen kroner.

Passasjertallene ved Røros lufthavn går rett til værs
  • Nyheter

I juli reiste 1556 passasjerer over Røros lufthavn, en økning på hele 40,3 prosent målt mot samme periode i 2016.

Sigrid har sagt opp
  • Nyheter

Sigrid Jansen har sagt opp sin stilling som daglig leder i Rørosregionen Næringshage.

 
Årets første uke med over 2 tonn fangst
  • Nyheter

Sikfisket på Aursunden når nye høyder.

Båndtvang opphevet - men ikke overalt

Mandag 21. august opphører ordinær båndtvang, og hundeeiere kan igjen gå med hunden løs. Bor du derimot i en av landets 192 kommuner som har utvidet sine båndtvangsregler, er det mulig hunden må bruke bånd en stund til. Selbu, Tydal og Holtålen er blant kommunene med utvidet båndtvang.

Mer effektiv skadefelling

Klima- og miljødepartementet går nå inn med støtte til et prosjekt for mer effektiv skadefelling av rovvilt i Hedmark. Seks kommuner har gått sammen for å gjøre skadefellingslag mer profesjonelle, skadefelling av rovvilt mer effektiv og for å styrke beitenæringa i Hedmark.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse