Anne Bårdsgård tildeles Selbu kommunes kulturpris 2016

Anne Bårdsgård tildeles Selbu kommunes kulturpris 2016

 

«Boka og strikkeutstillingen presenterer en meget lang og viktig næringsvei og inntektskilde for bygda Selbu på en utmerket måte og er vel verdt en kulturpris.»

«Boka og strikkeutstillingen presenterer en meget lang og viktig næringsvei og inntektskilde for bygda Selbu på en utmerket måte og er vel verdt en kulturpris.»

Hovedutvalg Samfunnsutvikling vedtok i møte den 10.11.16 å tildele Selbu kommunes kulturpris 2016 til Anne Bårdsgård. Prisen deles ut hvert andre år,  og denne gangen er den på 10.000 kroner.

Begrunnelsen lyder slik:

Prosjektets målsetting har vært å samle inn, registrere, dokumentere og typologisere strikkemønstre fra Selbu samt å gjøre disse allment tilgjengelige. Mønstrene er tematisert og presentert i boka «Selbuvotter», som omhandler de forskjellige sidene ved selbustrikkingas historie fra A til Å.

Her er også utarbeidet strikkeoppskrifter for ulike typer votter og vanter for dame og herre, liten og stor. I forbindelse med prosjektet har det vært strikka opp votter og vanter etter innsamlede plagg, mønster og fotografier. Over 500 ulike par votter og vanter er produsert av lokale strikkersker og disse blir presentert i en vandreutstilling som hadde sin urpremiere i Klæbu.

Etter å ha gjestet Selbu Bygdemuseum i sommer, er utstillingen nå montert på Trøndelag Folkemuseum før den vandrer videre til Hordamuseet. Etter Hordamuseet er det planer om at den skal videre til Norsk Folkemuseum og Maihaugen. Boka og strikkeutstillingen presenterer en meget lang og viktig næringsvei og inntektskilde for bygda Selbu på en utmerket måte og er vel verdt en kulturpris.

Anne Bårdsgård har hatt prosjektsamarbeid med Selbu Bygdemuseum, Selbu spinneri, Selbu og Tydal Historielag samt 16 lokale strikkersker. (I tillegg til samarbeidspartnerne har det også vært et stort kontaktnett som har bidratt på ulike måter.)

Nea Radio gratulerer!

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Vinn RBK-billetter

- Følger du med Nea Radio i dag, kan du vinne eksklusive billetter til kampen, sier morgenvert Stian Elverum.

Geologiens Dag på Røros
  • Kultur

Tur til Funngruva - der det hele startet for snart 375 år siden.

Ekstremteater i Tydal

Cathrine Telle både gleder og gruer seg til jubileumsutgaven av Karolinerspelet i Tydal.

 
Oppturen fortsetter

Ny ildsjelsamling i Tydal samlet politikere, frivillige, privat næringsliv, administrasjon og grunneierlaget for å jobbe videre med prosjektet Opptur i Tydal kommune.

Nå starter utbyggingen av Rørosmeieriet
  • Nyheter

Men først skal mye rives.

Hvem har ripet opp bilen til Anne-Mari?
  • Nyheter

Påført skader for flere tusen kroner.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse