Anne Bårdsgård tildeles Selbu kommunes kulturpris 2016

 

«Boka og strikkeutstillingen presenterer en meget lang og viktig næringsvei og inntektskilde for bygda Selbu på en utmerket måte og er vel verdt en kulturpris.»

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

«Boka og strikkeutstillingen presenterer en meget lang og viktig næringsvei og inntektskilde for bygda Selbu på en utmerket måte og er vel verdt en kulturpris.»

Hovedutvalg Samfunnsutvikling vedtok i møte den 10.11.16 å tildele Selbu kommunes kulturpris 2016 til Anne Bårdsgård. Prisen deles ut hvert andre år,  og denne gangen er den på 10.000 kroner.

Begrunnelsen lyder slik:

Prosjektets målsetting har vært å samle inn, registrere, dokumentere og typologisere strikkemønstre fra Selbu samt å gjøre disse allment tilgjengelige. Mønstrene er tematisert og presentert i boka «Selbuvotter», som omhandler de forskjellige sidene ved selbustrikkingas historie fra A til Å.

Her er også utarbeidet strikkeoppskrifter for ulike typer votter og vanter for dame og herre, liten og stor. I forbindelse med prosjektet har det vært strikka opp votter og vanter etter innsamlede plagg, mønster og fotografier. Over 500 ulike par votter og vanter er produsert av lokale strikkersker og disse blir presentert i en vandreutstilling som hadde sin urpremiere i Klæbu.

Etter å ha gjestet Selbu Bygdemuseum i sommer, er utstillingen nå montert på Trøndelag Folkemuseum før den vandrer videre til Hordamuseet. Etter Hordamuseet er det planer om at den skal videre til Norsk Folkemuseum og Maihaugen. Boka og strikkeutstillingen presenterer en meget lang og viktig næringsvei og inntektskilde for bygda Selbu på en utmerket måte og er vel verdt en kulturpris.

Anne Bårdsgård har hatt prosjektsamarbeid med Selbu Bygdemuseum, Selbu spinneri, Selbu og Tydal Historielag samt 16 lokale strikkersker. (I tillegg til samarbeidspartnerne har det også vært et stort kontaktnett som har bidratt på ulike måter.)

Nea Radio gratulerer!

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Tydal stenger scooterløyper
  • Nyheter

Rekreasjons- og isfiskeløypene til Essand og Nesjøen i Tydal blir stengt lørdag og søndag.

Motorferdsel-støtte fra Selbu
  • Nyheter

Senterpartiets forslag om å endre forskriften for motorferdsel i utmark og islagt vassdrag får bred politisk støtte fra Selbu.

Fredag er påskas store bulkedag
  • PÅSKE

Fredag før påskeuka er den store utfartsdagen. I fjor ble det meldt inn 1300 bilskader på denne dagen.

 
Nå kan du kjøpe litt av RørosBanken

Skal styrke egenkapitalen med opp mot 70 millioner.

Ber Regjeringen agere klokt i prosessen med regionreformen
  • Nyheter

Sametingspresident Aili Keskitalo har tatt kontakt med kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland med en forventning om gode løsninger i saken om sammenslåing av Finnmark og Troms fylkeskommuner.

Ny internasjonal arbeidsmiljøstandard
  • Nyheter

Nylig ble verdens første internasjonale standard for arbeidsmiljø, ISO 45001, lansert.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE