Anne Bårdsgård tildeles Selbu kommunes kulturpris 2016

Anne Bårdsgård tildeles Selbu kommunes kulturpris 2016

 

«Boka og strikkeutstillingen presenterer en meget lang og viktig næringsvei og inntektskilde for bygda Selbu på en utmerket måte og er vel verdt en kulturpris.»

«Boka og strikkeutstillingen presenterer en meget lang og viktig næringsvei og inntektskilde for bygda Selbu på en utmerket måte og er vel verdt en kulturpris.»

Hovedutvalg Samfunnsutvikling vedtok i møte den 10.11.16 å tildele Selbu kommunes kulturpris 2016 til Anne Bårdsgård. Prisen deles ut hvert andre år,  og denne gangen er den på 10.000 kroner.

Begrunnelsen lyder slik:

Prosjektets målsetting har vært å samle inn, registrere, dokumentere og typologisere strikkemønstre fra Selbu samt å gjøre disse allment tilgjengelige. Mønstrene er tematisert og presentert i boka «Selbuvotter», som omhandler de forskjellige sidene ved selbustrikkingas historie fra A til Å.

Her er også utarbeidet strikkeoppskrifter for ulike typer votter og vanter for dame og herre, liten og stor. I forbindelse med prosjektet har det vært strikka opp votter og vanter etter innsamlede plagg, mønster og fotografier. Over 500 ulike par votter og vanter er produsert av lokale strikkersker og disse blir presentert i en vandreutstilling som hadde sin urpremiere i Klæbu.

Etter å ha gjestet Selbu Bygdemuseum i sommer, er utstillingen nå montert på Trøndelag Folkemuseum før den vandrer videre til Hordamuseet. Etter Hordamuseet er det planer om at den skal videre til Norsk Folkemuseum og Maihaugen. Boka og strikkeutstillingen presenterer en meget lang og viktig næringsvei og inntektskilde for bygda Selbu på en utmerket måte og er vel verdt en kulturpris.

Anne Bårdsgård har hatt prosjektsamarbeid med Selbu Bygdemuseum, Selbu spinneri, Selbu og Tydal Historielag samt 16 lokale strikkersker. (I tillegg til samarbeidspartnerne har det også vært et stort kontaktnett som har bidratt på ulike måter.)

Nea Radio gratulerer!

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Reviderte konsesjonslover for vannkraft
  • Nyheter

Fra årsskiftet får de 100 år gamle konsesjonslovene for vannkraft modernisert struktur og oppdatert språkdrakt.

Tolv, på en skala fra en til ti!

Ungdomsskoleelever i Selbu og Tydal fikk prøve seg på oppmerksomhetstrening og yoga.

Postens fem viktige juletips
  • Nyheter

16. desember er siste frist for å sende julepakker før jul. Desember er både den morsomste og travleste måneden for de som jobber i Posten.

 
Telia på Bringen
  • Nyheter

Torsdag ettermiddag kunne Telia slå på ny og oppgradert sender på Bringen. Hytteområdene i Selbu har virkelig fått årets julegave.

Statsskog finansierer utedo ved Fjellkirka på Røros
  • Nyheter

Gir av potten "Midtnorske Friluftstiltak".

Billigere nettleie i Holtålen og Midtre Gauldal
  • Nyheter

Salget av nettselskapet i Gauldal Energi medfører at innbyggerne i Holtålen- og Midtre Gauldal kommuner får en redusert nettleie fra 1. januar med nærmere kr.2.500,- pr. husstand.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE