Anne Bårdsgård tildeles Selbu kommunes kulturpris 2016

Anne Bårdsgård tildeles Selbu kommunes kulturpris 2016

 

«Boka og strikkeutstillingen presenterer en meget lang og viktig næringsvei og inntektskilde for bygda Selbu på en utmerket måte og er vel verdt en kulturpris.»

«Boka og strikkeutstillingen presenterer en meget lang og viktig næringsvei og inntektskilde for bygda Selbu på en utmerket måte og er vel verdt en kulturpris.»

Hovedutvalg Samfunnsutvikling vedtok i møte den 10.11.16 å tildele Selbu kommunes kulturpris 2016 til Anne Bårdsgård. Prisen deles ut hvert andre år,  og denne gangen er den på 10.000 kroner.

Begrunnelsen lyder slik:

Prosjektets målsetting har vært å samle inn, registrere, dokumentere og typologisere strikkemønstre fra Selbu samt å gjøre disse allment tilgjengelige. Mønstrene er tematisert og presentert i boka «Selbuvotter», som omhandler de forskjellige sidene ved selbustrikkingas historie fra A til Å.

Her er også utarbeidet strikkeoppskrifter for ulike typer votter og vanter for dame og herre, liten og stor. I forbindelse med prosjektet har det vært strikka opp votter og vanter etter innsamlede plagg, mønster og fotografier. Over 500 ulike par votter og vanter er produsert av lokale strikkersker og disse blir presentert i en vandreutstilling som hadde sin urpremiere i Klæbu.

Etter å ha gjestet Selbu Bygdemuseum i sommer, er utstillingen nå montert på Trøndelag Folkemuseum før den vandrer videre til Hordamuseet. Etter Hordamuseet er det planer om at den skal videre til Norsk Folkemuseum og Maihaugen. Boka og strikkeutstillingen presenterer en meget lang og viktig næringsvei og inntektskilde for bygda Selbu på en utmerket måte og er vel verdt en kulturpris.

Anne Bårdsgård har hatt prosjektsamarbeid med Selbu Bygdemuseum, Selbu spinneri, Selbu og Tydal Historielag samt 16 lokale strikkersker. (I tillegg til samarbeidspartnerne har det også vært et stort kontaktnett som har bidratt på ulike måter.)

Nea Radio gratulerer!

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Her bygges landets tøffeste ladestasjon
  • Nyheter

Røros E-verk og Røros Produkter samarbeider om å bygge den første hurtigladestasjonen mellom Støren og Alvdal. – Dette blir landets tøffeste hurtigladestasjon, sier Bjørn Flagestad ved Røros E-verk.

Og slik svarer politikerne på hvorfor de vil rive terapibassenget i Ålen
  • Nyheter

Holtålen SV bryter ufravikelige krav de gikk til valg på og Arbeiderpartiet kan finne på å snu om det kommer vettige nok argumenter.

Reagerer på at politikerne vil rive terapibassenget i Ålen
  • Nyheter

Milliongaven fra Ålen Sanitetsforening kan snart være en saga blott.

 
Stor oppslutning om folkehøgskoleprotest
  • Nyheter

Folkehøgskoler fra hele landet protesterte tirsdag utenfor Stortinget. - "Nei til kutt" var det klare budskapet til stortingsrepresentantene.

- Er ikke folkehøgskolene gode nok for Høyre?
  • Nyheter

- I regjeringa sitt forslag til statsbudsjett kutter de 45 millioner kr til folkehøgskolene, når kutt i tilskudd, kutt i studiestøtte og elevveksten ikke blir regnet med, sier stortingsrepresentant Marit Knutsdatter Strand (Sp).

Holtålen legekontor best i Sør-Trøndelag
  • Nyheter

Forbrukerrådet har kåret Holtålen legekontor til beste legekontor i Sør-Trøndelag. – Det betyr ikke at Holtålen legekontor er bedre enn andre, sier kommuneoverlegen. Se fullstendig oversikt her.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse