4H-plaketter til ungdommene

4H-plaketter til ungdommene

 

Fra Selbu og Tydal mottok Tom Erik Engan og Ingebrigt Stamnes Reinsborg fra Varden 4H og Tom Andre Garberg Iversen fra Tydal 4H plaketten.

Landbruksdirektør Tore Bjørkli fremhevet de verdier en 4H'er sitter inne med etter fullført løp i 4H. Bjørkli holdt tale og delte ut plakettene til årets 19 plakettmottakerne i Sør-Trøndelag. Han ba 4H-erne ta godt vare på vitnemålet som følger med plaketten.

- Dere vil erfare at dette vitnemålet har verdi for fremtidig jobbsøking, spesielt innen landbruksforvaltning, landbrukssamvirket og frivillige organisasjoner.

Lørdag 19.november var årets mest høytidelige arrangement i 4H Sør-Trøndelag, nemlig plakettutdeling for de som har fullført sitt 4H-program. Plakettmottakere fra hele fylket var samlet på Lian Restaurant, og 13 av i alt 19 plakettmottakere var til stede i bunad eller dress sammen med sine foresatte.

Fra Selbu og Tydal mottok Tom Erik Engan og Ingebrigt Stamnes Reinsborg fra Varden 4H og Tom Andre Garberg Iversen fra Tydal 4H plaketten. De tre avsluttet sine 4H-løp med følgende prosjekt; «Veien til førerkortet» og «Bilen min»

Se bildet større

Stolte plakettmottakere fra Tydal 4H og Varden 4H?F.v. Tom Erik Engan; Varden 4H, Tom Andre Garberg Iversen Tydal 4H og Ingebrigt Stamnes Reinsborg; Varden 4H. Foto: Gunn Skjøstad, 4H Sør-Trøndelag.

For å få 4H-plaketten må man ha gjennomført og fått godkjent i alt 7 4H-prosjekt over minst 7 år.  Gjennom styrearbeid, prosjektarbeid og deltakelse på kurs og ulike leirer, får medlemmene mulighet til å utvikle seg selv, og en 4H-er som har fullført 4H-programmet sitter inne med mye kunnskap og erfaring om samarbeid på tvers av aldersgrupper, møteledelse og medlemsdemokrati. I tillegg deltar mange 4H-ere på kurs og leirer både nasjonalt og internasjonalt, og får på den måten en enestående anledning til å knytte nye vennskapsbånd og kontakter. Plakettmottaker har mulighet til å fortsette sitt frivillige engasjement i 4H som alumnmedlemmer i sin moderklubb og/eller STÆA; Sør-Trøndelag Ærverdige Alumner.

Etter utdelingen og musikalske innslag var det festmiddag og taler.

Plakettmottakere i 4H Sør-Trøndelag 2016

Snorre MoeEkornet 4H
Hanna DybfestErvika 4H
Lars Kåre GjønnesFjellvåken 4H
Bodil Lovise FugløyHavørna 4H
Hilda ØyasæterHoston 4H
Eli Jonsen KjelgårdHoston 4H
Jo Erik AaMÅL 4H
Ola JerpstadMÅL 4H
Annika Anshus SommervoldSokna 4H
Edel  BruholtSolviljen 4H (MÅL 4H)
Linn BruholtSolviljen 4H (MÅL 4H)
Malin QvenildSpoven 4H
Thea HaugenSvorkmo 4H
Ådne Stølan BakkeSvorkmo 4H
Tom Andre Garberg IversenTydal 4H
Ingebrigt Stamnes ReinsborgVarden 4H
Tom Erik EnganVarden 4H
Benedicte Isabell BarøViken 4H
Henrik VasliViking 4H

Tekst og foto: Gunn Skjøstad, 4H Sør-Trøndelag.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Nea Radio setter norgesrekord
  • Nyheter

Aldri har en lokalradio hatt større lytteroppslutning.

Blir ny daglig leder i Røros idrettslag
  • Nyheter

Anne Luksengård Mjelva er ansatt som daglig leder i Røros Idrettslag. Hun starter i jobben 1. november.

- Dramatisk!
  • Nyheter

Rådmann Heidi Horndalen i Tydal beskriver forslaget til statsbudsjett som "dramatisk" for kraftkommunen Tydal. Kommunens politiske ledelse kaller det en distriktsfientlig "villet politikk".

 
Bli bøssebærer!
  • Nyheter

100.000 bøssebærere vil søndag besøke alle husstander i Norge. Nå utfordrer Selbu kommune næringslivet til giverstafett.

Skjønnhetstyranniet
  • Kultur

Mange unge idag sliter med dårlig sjølbilde på grunn av kroppspress fra reklame og media. Sanitetsforeninger rundt omkring i landet setter i år søkelyset på skjønnhetstyranniet og ønsker å løfte fram årsakene og konsekvensene.

Leder suksessbedrift i Molde
  • Nyheter

Hilde Aspås, opprinnelig fra Ålen, leder en Molde-bedrift som har fått status som nasjonalt senter for omstilling og innovasjon. – Den store forskjellen på Ålen og Møre er kremmerånden, sier Aspås.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse