Samisk språksenter til Oslo

Samisk språksenter til Oslo

Visepresident i Sametinget, Lars Filip Paulsen er glad for at det etableres et samisk språksenter i Oslo. FOTO: Åsa Pulk, Sámediggi

– Sametingsrådet er glad for at det etableres et språksenter i hovedstaden, sier Sametingets visepresident Lars Filip Paulsen.

Sametingsrådet har bevilget 250.000 kroner i støtte til Samisk hus i Oslo for opprettelse av samisk språksenter i byen.  Språksenteret skal komme i drift i løpet av høsten 2017 og tilskuddet skal brukes til samiske språkkurs og opprettelse av samiske språkarenaer. 

– Sametingsrådet er glad for at det etableres et språksenter i hovedstaden. Dette er spesielt viktig fordi det ikke er etablert andre språksentre i Sør-Norge og fordi det er få andre sterke språkmiljø i Osloregionen, hvor det bor mange samer, sier Sametingets visepresident Lars Filip Paulsen.

Det har vist seg at samiske språksentre spiller en viktig rolle i utviklingen av samiske språk. Med opprettelse av et samisk språksenter i Oslo, vil samiske språk kunne bli styrket og fremmet over et større område.

– Jeg vil ønske Samisk hus og Oslo kommune til lykke med opprettelse av samisk språksenter, og  vil anmode byens innbyggere og andre til å aktivt delta i tiltakene som språksenteret igangsetter, sier Paulsen.

Siste nytt i Nyheter

Nea Radio setter norgesrekord
  • Nyheter

Aldri har en lokalradio hatt større lytteroppslutning.

Blir ny daglig leder i Røros idrettslag
  • Nyheter

Anne Luksengård Mjelva er ansatt som daglig leder i Røros Idrettslag. Hun starter i jobben 1. november.

- Dramatisk!
  • Nyheter

Rådmann Heidi Horndalen i Tydal beskriver forslaget til statsbudsjett som "dramatisk" for kraftkommunen Tydal. Kommunens politiske ledelse kaller det en distriktsfientlig "villet politikk".

 
Bli bøssebærer!
  • Nyheter

100.000 bøssebærere vil søndag besøke alle husstander i Norge. Nå utfordrer Selbu kommune næringslivet til giverstafett.

Skjønnhetstyranniet
  • Kultur

Mange unge idag sliter med dårlig sjølbilde på grunn av kroppspress fra reklame og media. Sanitetsforeninger rundt omkring i landet setter i år søkelyset på skjønnhetstyranniet og ønsker å løfte fram årsakene og konsekvensene.

Leder suksessbedrift i Molde
  • Nyheter

Hilde Aspås, opprinnelig fra Ålen, leder en Molde-bedrift som har fått status som nasjonalt senter for omstilling og innovasjon. – Den store forskjellen på Ålen og Møre er kremmerånden, sier Aspås.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse