Samisk språksenter til Oslo

Samisk språksenter til Oslo

Visepresident i Sametinget, Lars Filip Paulsen er glad for at det etableres et samisk språksenter i Oslo. FOTO: Åsa Pulk, Sámediggi

– Sametingsrådet er glad for at det etableres et språksenter i hovedstaden, sier Sametingets visepresident Lars Filip Paulsen.

Sametingsrådet har bevilget 250.000 kroner i støtte til Samisk hus i Oslo for opprettelse av samisk språksenter i byen.  Språksenteret skal komme i drift i løpet av høsten 2017 og tilskuddet skal brukes til samiske språkkurs og opprettelse av samiske språkarenaer. 

– Sametingsrådet er glad for at det etableres et språksenter i hovedstaden. Dette er spesielt viktig fordi det ikke er etablert andre språksentre i Sør-Norge og fordi det er få andre sterke språkmiljø i Osloregionen, hvor det bor mange samer, sier Sametingets visepresident Lars Filip Paulsen.

Det har vist seg at samiske språksentre spiller en viktig rolle i utviklingen av samiske språk. Med opprettelse av et samisk språksenter i Oslo, vil samiske språk kunne bli styrket og fremmet over et større område.

– Jeg vil ønske Samisk hus og Oslo kommune til lykke med opprettelse av samisk språksenter, og  vil anmode byens innbyggere og andre til å aktivt delta i tiltakene som språksenteret igangsetter, sier Paulsen.

Siste nytt i Nyheter

Hektisk på Lanullva før jul
  • Adventskalenderen

– Det er mange som skal ha pakker med ullklær under juletreet til jul, sier Gunn Anne Vinje Lyngstad i Lanullva.

Trailerlass til Romania
  • Nyheter

Torsdag drog traileren med klær og utstyr som Romianiahjelpen i Selbu hadde samlet inn.

Ny parkeringsløsning fra mandag
  • Nyheter

Fra førstkommende mandag får Røros lufthavn ny parkeringsordning med automatisk skiltgjenkjenning.

 
Jobber stort sett alene
  • Nyheter

De fleste norske bønder er alene mesteparten av arbeidsdagen, viser ny undersøkelse. Desto viktigere med gode, lokale fellesarenaer, mener landbrukseksperter.

Julekalender
  • Adventskalenderen

I Nea Radios julekalender i Selbu 8. desember drar vi til Tømra i Selbu.

Fra Destinasjon Røros til Visit Namdalen
  • Nyheter

Hilde Bergebakken er nylig valgt til styreleder for det nye destinasjonsselskapet Visit Namdalen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE