Samisk språksenter til Oslo

Visepresident i Sametinget, Lars Filip Paulsen er glad for at det etableres et samisk språksenter i Oslo. FOTO: Åsa Pulk, Sámediggi

– Sametingsrådet er glad for at det etableres et språksenter i hovedstaden, sier Sametingets visepresident Lars Filip Paulsen.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

Sametingsrådet har bevilget 250.000 kroner i støtte til Samisk hus i Oslo for opprettelse av samisk språksenter i byen.  Språksenteret skal komme i drift i løpet av høsten 2017 og tilskuddet skal brukes til samiske språkkurs og opprettelse av samiske språkarenaer. 

– Sametingsrådet er glad for at det etableres et språksenter i hovedstaden. Dette er spesielt viktig fordi det ikke er etablert andre språksentre i Sør-Norge og fordi det er få andre sterke språkmiljø i Osloregionen, hvor det bor mange samer, sier Sametingets visepresident Lars Filip Paulsen.

Det har vist seg at samiske språksentre spiller en viktig rolle i utviklingen av samiske språk. Med opprettelse av et samisk språksenter i Oslo, vil samiske språk kunne bli styrket og fremmet over et større område.

– Jeg vil ønske Samisk hus og Oslo kommune til lykke med opprettelse av samisk språksenter, og  vil anmode byens innbyggere og andre til å aktivt delta i tiltakene som språksenteret igangsetter, sier Paulsen.

Siste nytt i Nyheter

Gangvei på Røros åpnet
  • Nyheter

Ordfører Vintervold klippet snora på Øverhagaen.

 Pass godt på skiutstyret
  • Nyheter

Vinterferien er i gang i store deler av landet. Det meldes om eventyrlige forhold i skibakkene med masse snø, og været tegner til å bli perfekt med litevind og nedbør pluss en god del sol. Men ikke alle stiller i bakken med eget utstyr. Planlegger du å leie ski bør du ta dine forholdsregler.

Jervejakta avsluttet
  • Nyheter

Åtte felte jerver ble resultatet etter at lisensjakta i rovviltregion 6 ble avsluttet forrige uke. Hele sju av jervene var tisper.

 
Tydal sier ja til regionsamarbeid
  • Nyheter

Kommunestyret i Tydal vil fortsette samarbeidet i Værnesregionen og er også positiv til det nye Midt-Trøndelag-samarbeidet. Men på èn betingelse.

 Utenlandstrafikken økte
  • Nyheter

Oppdal øker med 31,6 prosent internasjonale gjestedøgn
, og hele Trøndelag opplevde en positiv vekst i antall samlede gjestedøgn fra utlandet mellom januar og desember 2017 sammenlignet med samme periode i 2016.

Stiller lånegaranti for Selbuskogen
  • Nyheter

Selbuskogen får 7,5 millioner mer å rutte med når Stjørdal kommune nå garanterer for lån.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE