Widerøe satser på jetfly

Widerøe satser på jetfly

 

Kan komme jetfly på rørosruta igjen.

Flyselskapet Widerøe har vedtatt å kjøpe inn jetfly i tillegg å fortsette å fly propellfly. På selskapets styremøte 9. desember i år, stemte styret over en investeringspakke som omfatter anskaffelse av nye fly i jetklassen. Det skriver nettstedet hangar.no 

Dert vil nå bli igangsatt forhandlinger med flyprodusenter som Bombardier, Sukhoi, Canadair og Embraer.

Dermed er selskapet ett steg nærmere å anskaffe seg jetfly i flyflåten. Det er snakk om mellom tre og fem slike fly etter det Hangar.no kjenner til. Widerøe ønsker seg fly som har en setekapasitet på mellom 80 og 120 seter.

Styret håper at de nye jetflyene er på plass om to til tre år, og at det på sikt kan bli mellom syv og ti slike fly i flåten.

Lufthavnsjef Gudbrand Rognes ved Røros Lufthavn sier i en kommentar at dette er en interessant mulighet for Rørosregionen og at  - Ja, rullebanen er lang nok.

Siste nytt i Nyheter

Passasjertallene ved Røros lufthavn går rett til værs
  • Nyheter

I juli reiste 1556 passasjerer over Røros lufthavn, en økning på hele 40,3 prosent målt mot samme periode i 2016.

Sigrid har sagt opp
  • Nyheter

Sigrid Jansen har sagt opp sin stilling som daglig leder i Rørosregionen Næringshage.

Årets første uke med over 2 tonn fangst
  • Nyheter

Sikfisket på Aursunden når nye høyder.

 
Båndtvang opphevet - men ikke overalt

Mandag 21. august opphører ordinær båndtvang, og hundeeiere kan igjen gå med hunden løs. Bor du derimot i en av landets 192 kommuner som har utvidet sine båndtvangsregler, er det mulig hunden må bruke bånd en stund til. Selbu, Tydal og Holtålen er blant kommunene med utvidet båndtvang.

Mer effektiv skadefelling

Klima- og miljødepartementet går nå inn med støtte til et prosjekt for mer effektiv skadefelling av rovvilt i Hedmark. Seks kommuner har gått sammen for å gjøre skadefellingslag mer profesjonelle, skadefelling av rovvilt mer effektiv og for å styrke beitenæringa i Hedmark.

Bredbåndet tilbake i Holtålen
  • Nyheter

Feil på strømnettet ødela for internett.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse