Widerøe satser på jetfly

Widerøe satser på jetfly

 

Kan komme jetfly på rørosruta igjen.

Flyselskapet Widerøe har vedtatt å kjøpe inn jetfly i tillegg å fortsette å fly propellfly. På selskapets styremøte 9. desember i år, stemte styret over en investeringspakke som omfatter anskaffelse av nye fly i jetklassen. Det skriver nettstedet hangar.no 

Dert vil nå bli igangsatt forhandlinger med flyprodusenter som Bombardier, Sukhoi, Canadair og Embraer.

Dermed er selskapet ett steg nærmere å anskaffe seg jetfly i flyflåten. Det er snakk om mellom tre og fem slike fly etter det Hangar.no kjenner til. Widerøe ønsker seg fly som har en setekapasitet på mellom 80 og 120 seter.

Styret håper at de nye jetflyene er på plass om to til tre år, og at det på sikt kan bli mellom syv og ti slike fly i flåten.

Lufthavnsjef Gudbrand Rognes ved Røros Lufthavn sier i en kommentar at dette er en interessant mulighet for Rørosregionen og at  - Ja, rullebanen er lang nok.

Siste nytt i Nyheter

Stor oppslutning om folkehøgskoleprotest
  • Nyheter

Folkehøgskoler fra hele landet protesterte tirsdag utenfor Stortinget. - "Nei til kutt" var det klare budskapet til stortingsrepresentantene.

- Er ikke folkehøgskolene gode nok for Høyre?
  • Nyheter

- I regjeringa sitt forslag til statsbudsjett kutter de 45 millioner kr til folkehøgskolene, når kutt i tilskudd, kutt i studiestøtte og elevveksten ikke blir regnet med, sier stortingsrepresentant Marit Knutsdatter Strand (Sp).

Holtålen legekontor best i Sør-Trøndelag
  • Nyheter

Forbrukerrådet har kåret Holtålen legekontor til beste legekontor i Sør-Trøndelag. – Det betyr ikke at Holtålen legekontor er bedre enn andre, sier kommuneoverlegen. Se fullstendig oversikt her.

 
Ønsker NATO velkommen til Røros
  • Nyheter

Rådmann Bernt Tennstrand og hotelldirektør Terje Lysholm mener militærøvelsen neste høst vil gi næringslivet store muligheter. 35.000 NATO-soldater deltar i øvelsen.

90 bøssebærere klar i Røros
  • Nyheter

– Ta ut kontanter før søndagens TV-aksjon, oppfordrer leder for TV-aksjonen i Røros, Bjørn Salvesen.

Statnett ansetter geiter
  • Nyheter

Statnett skal finne ut om geiter kan brukes til å holde vegetasjonen nede under kraftledningene.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse