Vintervold ser fordeler ved å bli større

 

- Det blir en utfordring å klare lovpålagte tjenester om vi fortsetter hver for oss, mener rørosordføreren.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

- Jeg har stor tro på at Fylkesmannen ikke vil oss vondt, sier rørosordfører Hans Vintervold når Nea Radio ber ham kommentere fylkesmannens tilråing overfor kommunal- og moderniseringsdepartementet i spørsmålet om kommunereformen.

Mandag ble det klart at Fylkesmannen i Sør-Trøndelag opprettholder sin anbefaling fra 1. oktober i fjor og anbefaler at Røros, Os og Holtålen slår seg sammen til en kommune.  I innstillingen til departementet brukes også ordet tvang om sammenslåingen ikke lar seg løse frivillig.

Holtålenordfører Jan Håvard Refsethås liker ikke de sterke føringene fra fylkesmannen, mens kollega Hans Vintervold i Røros er mer tilbøyelig i å se fordelene ved å bli større:

Siste nytt i Nyheter

Omsetningsrekord gir rekordstort kjøpeutbytte
  • Nyheter

Medeierne i Coop Midt-Norge får i disse dager utbetalt 168 millioner kroner i kjøpeutbytte og medlemsfordeler for 2017. Det er en økning på 43 millioner kroner sammenlignet med 2016.

Røros kommune er fornøyd med innbyggerundersøkelsen
  • Nyheter

Men ser også forbedringpotensiale på flere områder.

Feil i utbetaling av pensjon viser behov for
  • Nyheter

Før jul vedtok Stortinget at slippen skal tilbake innen 1. juli 2018. Skatteetaten har i dag sendt ut informasjon om at en del av de som mottar alderspensjon, AFP, uføretrygd, og overgangsstønad, har fått for høyt skattetrekk ved på utbetalingen som skal være på konto i dag.

 
Kvithamar skal bli grønn spydspiss
  • Nyheter

Kvithamar gård, som nå eies av Stjørdal kommune, skal bli et kraftsenter innenfor grønn innovasjon i Midt-Norge.

Løsning for Kvislabakken?
  • Nyheter

Brakker som blir stående tomme etter at Fagerhaug skole i Stjørdal, vurderes som løsning på den akutte plassmangelen ved Kvislabakken skole.

Selbu og Tydal åpner snøscooterløypene
  • Nyheter

Fra lørdag kan du kjøre snøscooter fra Selbu til Tydal - lovlig!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE