Vil investere i Røros slakteri

Røros kommunestyre sa ja til å gå inn med aksjekapital i Røros slakteri. Foto: Nils Kåre Nesvold.

Røros kommunestyre vedtok torsdag mot ti stemmer at Røros går inn med 424.000 kroner i aksjekapital i Røros Slakteri AS.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Røros kommunestyre vedtok torsdag mot ti stemmer at Røros går inn med 424.000 kroner i aksjekapital i Røros Slakteri AS.

Røros Slakteri er i vekst og har fått 31 nye leverandører siden nyttar i tillegg til de allerede etablerte leverandørene. Røros Slakteri A/S eier 86 prosent av aksjene i Røroskjøtt AS. Fra nyttar fikk de to selskapene ny felles daglig leder og pa sikt er malet sterkere samhandling, flere synergieffekter og muligens samlokalisering.

Fornyelse og utvidelse av dagens lokaler vil bli nødvendig i løpet av noen ar. Samlokalisering av dagens to virksomheter skal utredes grundig, for a se om det finnes forbedrings potensiale i a jobbe tettere enn virksomheten gjør i dag.

Som aksjeeier er Røros kommune invitert  til a bli med pa en aksjeemisjon i virksomheten.

Delte meninger

Guri Heggem fra Senterpartiet mente det ikke er riktig av kommunen å gå inn med mer penger i slakteriet.

- Kommunens oppgave er å yte best mulige tjenester til innbyggerne, og det kan gjøres på andre måter, mente hun.

Ordfører Hans Vintervold var enig i at dette ikke er en primæroppgave for en kommune, men støttet innstillinga, og mente det var viktig å bidra til å støtte slakteriet.

Mona Slettum fra Høyre støttet Heggem og mente det er andre måter å støtte næringslivet på enn gjennom økt aksjekapital.

- Vi må være tydelig på hvilken strategi vi skal velge når bedrifter på Røros trenger hjelp, og vi må holde vår sti rein, sa Slettum.

Heggem fikk også støtte fra Gard Erik Sandbakken, Venstre.

Bjørn Salvesen fra SV var positiv til å støtte Røros slakteri.

- Dette handler om å støtte opp om en nøkkelaktør, nemlig en mataktør. Dette gir et tydelig signal til bransjen, sa Salvsesen.

- Dette er en av mange måter å drive næringsutvikling på, mente Anne Grethe Beck Andersen fra Arbeiderpartiet.

- Hvis vi vil være lokalmathovedstaden, så er dette rette grepet å gjøre, sa Reidun Roland fra Røroslista.

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Nettet er tilbake i Stuggudal

Nettet er tilbake i Stuggudal

Like før klokka 22.30 lørdag kveld, fikk Telia på plass nettet i Stugudal. Internett hadde da vært nede i store deler av Selbu og Tydal det meste av dagen.

Røykutvikling i Brekken

Røykutvikling i Brekken

Brenning av gress var årsak til røykutviklingen i Brekken.

Internett fra Telia og Telenor er nede i deler av Tydal og Selbu

Internett fra Telia og Telenor er nede i deler av Tydal og Selbu

Feil på senderen på Riasten

Tordenværet påvirker sendingene

Tordenværet påvirker sendingene

Senderen på Henvola er fremdeles nede.

16 frivillige brannmannskaper på plass i Sverige

16 frivillige brannmannskaper på plass i Sverige

Hele 16 mannskaper fra Stjørdal er i Sverige for å sloss mot brannen. - Det er viktig at vi skaffer oss denne erfaringen, sier varabrannsjef Ole Johan Kiplesund.

Så mye sparer du på å kjøre elbil

Så mye sparer du på å kjøre elbil

En husholdning med to fossilbiler kan spare minst 20.000 kroner i året på drivstoff ved å bytte til elbiler. De som kjører langt, sparer enda mer.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon