Vil ha klare svar om lukking av grinder

- Hva slags ansvar har grunneierne for å lukke grinder ved jernbaneplanoverganger, spør Torgun Brean og Rune Sandkjernan. Foto: Nils Kåre Nesvold.

Søskenparet Torgun Brean og Rune Sandkjernan på Rugldalen etterlyser klare regler og informasjon om hvordan de skal forholde seg til lukking av grinder ved jernbaneplanoverganger.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

Bildeserie

Vil ha klare svar om lukking av grinder

Søskenparet Torgun Brean og Rune Sandkjernan på Rugldalen etterlyser klare regler og informasjon om hvordan de skal forholde seg til lukking av grinder ved jernbaneplanoverganger. Foto: Nils Kåre Nesvold.

Søskenparet Torgun Brean og Rune Sandkjernan på Rugldalen etterlyser klare regler og informasjon om hvordan de skal forholde seg til lukking av grinder ved jernbaneplanoverganger.

Etter at Jernbaneverket i fjor satte opp et sperregjerde langs jernbanen mellom Glåmos og Ålen, har søskenparet fått delt eiendommen i to og må sørge for at tre grinder på eiendommen holdes lukket.

I slutten av oktober ble 46 reinsdyr påkjørt og drept av toget ved Harborg ikke langt fra eiendommen.

- En person som er avhørt har nå status som mistenkt etter påkjørselen. Reinsdyra fra fjellet hadde kommet inn inn på jernbanesporet etter at ei grend var hektet av.

Torgun Brean og Rune Sandkjernan sier de har fått liten informasjon fra Jernbaneverket:

Det sa til slutt Rune Sandkjernan. Vi hørte også Torgun Brean.

Kommunikasjonssjef Dag Svinsås i Jernbaneverket sier at grunneieren har ansvar for å holde grinda lukket:

Politijurist Eli Aasland ved Trøndelag politijurist ønsker ikke å kommentere de juridiske sidene ved denne saken ettersom politiet nå etterforsker saken der 46 reinsdyr ble påkjørt og drept av toget i slutten av oktober.

Siste nytt i Nyheter

Regionalt bygdeutviklingsprogram
  • Nyheter

Områdesatsing, helhetlig ressursforvaltning og bioøkonomi er sentrale områder i det nye regionale bygdeutviklingsprogrammet for Trøndelag.

Bussbeltekontroller denne uka
  • Nyheter

Det er heldigvis få bussulykker, men dersom du sitter usikret og det skjer ei ulykke, kan det få store konsekvenser.

Stor jaktinteresse i Selbu
  • Nyheter

Det har kommet inn mange søknader om småviltjakt i 2018, langt flere enn det Selbu fjellstyre har mulighet til å innvilge.

 
Ungdomspartiene frykter for framtidas velferdstjenester
  • Nyheter

Samtlige ungdomspartier ber om en tverrpolitisk satsing på folkehelse, og sammen med Norsk Friluftsliv etterlyser de en politisk dugnad for å få ned helseutgiftene.

Dødsulykka i Snåsa påklages
  • Nyheter

Etter ønske fra de pårørende er statsadvokaten sin påtaleavgjørelse etter dødsulykka i Snåsa nå påklaget til riksadvokaten.

Nå skal all diabetesmat ut fra sykehjemmene på Røros

Da Anne Revergård undersøkte kunnskapen ansatte i kommunehelsetjenesten hadde om diabetes, fant hun store hull. Nå reiser hun rundt for å spre kunnskap, og denne uka holdt hun fagdager på Røros.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE