Vedtok stramt budsjett

Formannskapet i Røros legger fram et stramt budsjett for kommunestyret 8. desember. Foto: Nils Kåre Nesvold 

Formannskapet vedtok torsdag et budsjett med et overskudd på 11 millioner kroner. 10 millioner kroner av dette settes av for å dekke tidligere års underskudd slik at det reelle overskuddet er på én million kroner.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

Bildeserie

Vedtok stramt budsjett

Ordfører Hans Vintervold (t.v) roste rådmann Bernt Tennstrand (i midten) og hans stab for godt arbeid med budsjettet. Foto: Nils Kåre Nesvold.

Formannskapet vedtok torsdag et budsjett med et overskudd på 11 millioner kroner. 10 millioner kroner av dette er gammel moro og settes av for å dekke tidligere års underskudd slik at det reelle overskuddet er på én million kroner. 

Driftsbudsjett for neste år er på 476 millioner kroner for neste år. Det er foreslått å låne 28,6 millioner kroner til investeringer.  

Om det fremlagte budsjettforslagets resultater i sin helhet oppnas i 2016, vil det være grunnlag for a erklære at økonomien nærmer seg a være i balanse.

Utfordrende budsjett

I budsjettet ligger det ikke forslag om store kutt, men kostnadsnivået skal noe ned.

- Radmannens saldering av budsjettforslaget var til dels utfordrende denne gang da det ikke lenger finnes tydelige, store kutt som kan gjøres i enkeltenheter. Salderingen er gjort ved nøye gjennomgang av alle virksomheters kostnads- og inntektsforventninger, heter det i saksutredningen fra rådmannen.

- Det er jobbet godt med budsjettet og økonomiplanen for de neste åra, sa ordfører Hans Vintervold, som skrøt av administrasjonen. Han fikk støtte av blant andre Guri Heggem (SP).

Budsjettet skal behandles i kommunestyret 8. desember.

Siste nytt i Nyheter

Bil kolliderte med stolpe i Selbu

Tre personer var i bilen. Ingen skal være alvorlig skadd.

Lars Sollie spiller under hele Rørosmartnan

En av martnas mange artister besøkte Nea Radio i mellom spilleoppdragene.

- Lei ut campingvogna di!
  • Nyheter

Skyttercampansvarlig for Landsskytterstevnet 2018, Ole Petter Sætnan, har en bønn til campingvogneiere i distriktet. Lei ut vogna di under Landsskytterstevnet!

 
Snart kan du kjøpe kjøpe en andel i RørosBanken
  • Nyheter

Styret i RørosBanken har vedtatt forslag om etablering av eierandelskapital ved utstedelse av egenkapitalbevis gjennom en garantert emisjon.

USS med folkespleis i ulvesaken
  • Nyheter

Landsstyret i USS (Utmarkskommunenes sammenslutning) åpner for økonomisk støtte til rettssakene om ulv. WWF (Verdens naturfond) har tatt ut søksmål mot Staten for å stanse lisensfelling av ulv, og USS blir nå partshjelper for staten.

Nytt pukkverk på Lia i Trondheim
  • Nyheter

Franzefoss bygger nytt pukkverk på Lia i Trondheim. Det nye anlegget er dimensjonert til å ha en inngående kapasitet på 500 tonn i timen, en dobling sammenliknet med det gamle verket.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE