Vedtok stramt budsjett

Vedtok stramt budsjett

Formannskapet i Røros legger fram et stramt budsjett for kommunestyret 8. desember. Foto: Nils Kåre Nesvold 

Formannskapet vedtok torsdag et budsjett med et overskudd på 11 millioner kroner. 10 millioner kroner av dette settes av for å dekke tidligere års underskudd slik at det reelle overskuddet er på én million kroner.

Bildeserie

Vedtok stramt budsjett

Ordfører Hans Vintervold (t.v) roste rådmann Bernt Tennstrand (i midten) og hans stab for godt arbeid med budsjettet. Foto: Nils Kåre Nesvold.

Formannskapet vedtok torsdag et budsjett med et overskudd på 11 millioner kroner. 10 millioner kroner av dette er gammel moro og settes av for å dekke tidligere års underskudd slik at det reelle overskuddet er på én million kroner. 

Driftsbudsjett for neste år er på 476 millioner kroner for neste år. Det er foreslått å låne 28,6 millioner kroner til investeringer.  

Om det fremlagte budsjettforslagets resultater i sin helhet oppnas i 2016, vil det være grunnlag for a erklære at økonomien nærmer seg a være i balanse.

Utfordrende budsjett

I budsjettet ligger det ikke forslag om store kutt, men kostnadsnivået skal noe ned.

- Radmannens saldering av budsjettforslaget var til dels utfordrende denne gang da det ikke lenger finnes tydelige, store kutt som kan gjøres i enkeltenheter. Salderingen er gjort ved nøye gjennomgang av alle virksomheters kostnads- og inntektsforventninger, heter det i saksutredningen fra rådmannen.

- Det er jobbet godt med budsjettet og økonomiplanen for de neste åra, sa ordfører Hans Vintervold, som skrøt av administrasjonen. Han fikk støtte av blant andre Guri Heggem (SP).

Budsjettet skal behandles i kommunestyret 8. desember.

Siste nytt i Nyheter

- Dramatisk!
  • Nyheter

Rådmann Heidi Horndalen i Tydal beskriver forslaget til statsbudsjett som "dramatisk" for kraftkommunen Tydal. Kommunens politiske ledelse kaller det en distriktsfientlig "villet politikk".

Bli bøssebærer!
  • Nyheter

100.000 bøssebærere vil søndag besøke alle husstander i Norge. Nå utfordrer Selbu kommune næringslivet til giverstafett.

Skjønnhetstyranniet
  • Kultur

Mange unge idag sliter med dårlig sjølbilde på grunn av kroppspress fra reklame og media. Sanitetsforeninger rundt omkring i landet setter i år søkelyset på skjønnhetstyranniet og ønsker å løfte fram årsakene og konsekvensene.

 
Leder suksessbedrift i Molde
  • Nyheter

Hilde Aspås, opprinnelig fra Ålen, leder en Molde-bedrift som har fått status som nasjonalt senter for omstilling og innovasjon. – Den store forskjellen på Ålen og Møre er kremmerånden, sier Aspås.

Her bygges landets tøffeste ladestasjon
  • Nyheter

Røros E-verk og Røros Produkter samarbeider om å bygge den første hurtigladestasjonen mellom Støren og Alvdal. – Dette blir landets tøffeste hurtigladestasjon, sier Bjørn Flagestad ved Røros E-verk.

Og slik svarer politikerne på hvorfor de vil rive terapibassenget i Ålen
  • Nyheter

Holtålen SV bryter ufravikelige krav de gikk til valg på og Arbeiderpartiet kan finne på å snu om det kommer vettige nok argumenter.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse