Tollerne på Vauldalen tar i bruk blålys

Tollerne på Vauldalen tar i bruk blålys

Illustrasjonsfoto.

Tollerne i Trøndelag og Nordland tok i bruk blålys fra nyttår.

Tollerne i Trøndelag og Nordland tok i bruk blålys fra nyttår. 

Vi bruker blålyset til å varsle om tollkontroll, sier avdelingsleder Hilde Pettersen Ruud i Tollregion Midt-Norge.

I Tollregion Øst-Norge, som blant annet omfatter grensefylkene Østfold og Hedmark, har tollerne høstet erfaringer med bruken av blålys og sirener som en prøveordning siden sommeren 2013.

-Prøveordningen var så vellykket at bruken av blålys er vedtatt permanent i Tolletaten.  Utvalgte tollere i Tollregion Midt-Norge har gjennomført en grundig opplæring før de får stempelet i førerkortet og kan sette seg bak rattet i tjenestebilene som er rigget med blålys og sirener, sier Hilde Pettersen Ruud.

Hun legger til at Tolletaten får en sikrere måte og både varsle tollkontroll og stanse andre trafikanter på. Dette bidrar til bedre sikkerhet både for de som skal stoppes og for tollerne som ønsker å snakke med deg. Ved at kjøretøyet har utrykningsstatus kan tollerne for eksempel stanse deg på busslommer, de kan krysse sperrelinjer og fravike trafikkreglene i forbindelse med kontrollvirksomheten.

-I Tollregion Midt-Norge er enkelte tollere ved grensetollstedene i Trondheim, Steinkjer, Vauldalen, Værnes, Mo i Rana, Junkerdal og Narvik/Bjørnfjell lært opp i å kjøre bilene som er utstyrt med lys- og lydsignaler. Det er viktig å merke seg at tollerne ikke skal drive med biljakt. Tolletatens instruks sier klart at politiet skal varsles dersom noen trafikanter stikker av fra en tollkontroll, poengterer avdelingsleder Hilde Pettersen Ruud i Tollregion Midt-Norge.

Siste nytt i Nyheter

Bli bøssebærer!
  • Nyheter

100.000 bøssebærere vil søndag besøke alle husstander i Norge. Nå utfordrer Selbu kommune næringslivet til giverstafett.

Skjønnhetstyranniet
  • Kultur

Mange unge idag sliter med dårlig sjølbilde på grunn av kroppspress fra reklame og media. Sanitetsforeninger rundt omkring i landet setter i år søkelyset på skjønnhetstyranniet og ønsker å løfte fram årsakene og konsekvensene.

Leder suksessbedrift i Molde
  • Nyheter

Hilde Aspås, opprinnelig fra Ålen, leder en Molde-bedrift som har fått status som nasjonalt senter for omstilling og innovasjon. – Den store forskjellen på Ålen og Møre er kremmerånden, sier Aspås.

 
Her bygges landets tøffeste ladestasjon
  • Nyheter

Røros E-verk og Røros Produkter samarbeider om å bygge den første hurtigladestasjonen mellom Støren og Alvdal. – Dette blir landets tøffeste hurtigladestasjon, sier Bjørn Flagestad ved Røros E-verk.

Og slik svarer politikerne på hvorfor de vil rive terapibassenget i Ålen
  • Nyheter

Holtålen SV bryter ufravikelige krav de gikk til valg på og Arbeiderpartiet kan finne på å snu om det kommer vettige nok argumenter.

Reagerer på at politikerne vil rive terapibassenget i Ålen
  • Nyheter

Milliongaven fra Ålen Sanitetsforening kan snart være en saga blott.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse