To gauper er skutt

Den første ble skutt i Ålen og den andre i Haltdalen. FOTO: Privat

To gauper er skutt på gaupejaktas første dag. Den første ble skutt i Ålen og den andre i Haltdalen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.02.2018 kl 15:05

Nea Radio
Nea Radio

Tidligere torsdag bekreftet jaktlaget at ei gaupe var skutt i Ålen. Torsdag ettermiddag får Nea Radio bekreftet at ei gaupe nummer to er skutt i Haltdalen.

Den første gaupa er en hanngaupe på 23,8 kilo. Det er foreløpig ukjent hvor stor den andre gaupen er. Tjue jegere fra Ålen deltar i jakta, som hadde sin første jaktdag torsdag.

Startkvoten for gaupejaktsområder i Trøndelag er fordelt mellom området med mål om yngling i gamle Sør-Trøndelag, området uten mål om yngling i game Sør-Trøndelag og tilsvarende i gamle Nord-Trøndelag.

Gaupene som ble skutt torsdag ble skutt i området med mål om yngling i gamle Sør-Trøndelag. Dette jaktområdet er fra første februar til 21. februar delt inn i to områder, som til sammen har ei kvote på fire gauper, med maksimalt to voksne hunngauper:

A: Hemne, Snillfjord, Agdenes, Orkdal og Meldal – to gauper

B: Skaun, Melhus, Klæbu, Trondheim, Malvik, Selbu, Midtre Gauldal og de vestlige delene av Tydal og Holtålen – to gauper

Det vil si at kvoten for å skyte gaupe innenfor området med mål om yngling i område B er fylt opp. Fra og med 22. februar slås delområdene sammen, og eventuelle gjenværende dyr kan jaktes i hele området.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Gangvei på Røros åpnet
  • Nyheter

Ordfører Vintervold klippet snora på Øverhagaen.

 Pass godt på skiutstyret
  • Nyheter

Vinterferien er i gang i store deler av landet. Det meldes om eventyrlige forhold i skibakkene med masse snø, og været tegner til å bli perfekt med litevind og nedbør pluss en god del sol. Men ikke alle stiller i bakken med eget utstyr. Planlegger du å leie ski bør du ta dine forholdsregler.

Jervejakta avsluttet
  • Nyheter

Åtte felte jerver ble resultatet etter at lisensjakta i rovviltregion 6 ble avsluttet forrige uke. Hele sju av jervene var tisper.

 
Tydal sier ja til regionsamarbeid
  • Nyheter

Kommunestyret i Tydal vil fortsette samarbeidet i Værnesregionen og er også positiv til det nye Midt-Trøndelag-samarbeidet. Men på èn betingelse.

 Utenlandstrafikken økte
  • Nyheter

Oppdal øker med 31,6 prosent internasjonale gjestedøgn
, og hele Trøndelag opplevde en positiv vekst i antall samlede gjestedøgn fra utlandet mellom januar og desember 2017 sammenlignet med samme periode i 2016.

Stiller lånegaranti for Selbuskogen
  • Nyheter

Selbuskogen får 7,5 millioner mer å rutte med når Stjørdal kommune nå garanterer for lån.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE