To gauper er skutt

Den første ble skutt i Ålen og den andre i Haltdalen. FOTO: Privat

To gauper er skutt på gaupejaktas første dag. Den første ble skutt i Ålen og den andre i Haltdalen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.02.2018 kl 15:05

Nea Radio
Nea Radio

Tidligere torsdag bekreftet jaktlaget at ei gaupe var skutt i Ålen. Torsdag ettermiddag får Nea Radio bekreftet at ei gaupe nummer to er skutt i Haltdalen.

Den første gaupa er en hanngaupe på 23,8 kilo. Det er foreløpig ukjent hvor stor den andre gaupen er. Tjue jegere fra Ålen deltar i jakta, som hadde sin første jaktdag torsdag.

Startkvoten for gaupejaktsområder i Trøndelag er fordelt mellom området med mål om yngling i gamle Sør-Trøndelag, området uten mål om yngling i game Sør-Trøndelag og tilsvarende i gamle Nord-Trøndelag.

Gaupene som ble skutt torsdag ble skutt i området med mål om yngling i gamle Sør-Trøndelag. Dette jaktområdet er fra første februar til 21. februar delt inn i to områder, som til sammen har ei kvote på fire gauper, med maksimalt to voksne hunngauper:

A: Hemne, Snillfjord, Agdenes, Orkdal og Meldal – to gauper

B: Skaun, Melhus, Klæbu, Trondheim, Malvik, Selbu, Midtre Gauldal og de vestlige delene av Tydal og Holtålen – to gauper

Det vil si at kvoten for å skyte gaupe innenfor området med mål om yngling i område B er fylt opp. Fra og med 22. februar slås delområdene sammen, og eventuelle gjenværende dyr kan jaktes i hele området.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Kongens Fortjenstmedalje til Andreas Reitan
  • Nyheter

Det var en rørt ansvarlig redaktør i Nea Radio som ble overrasket av ordfører i Selbu, Ole Morten Balstad, under bedriftens sommerfest på Norsk radio- og fjernsynsmuseum fredag kveld.

Nytt parkeringssystem på Værnes
  • Nyheter

Fra 1. juni blir det nytt parkeringssystem ved Trondheim lufthavn Værnes.

Stjørdal faser ut engangsplast
  • Nyheter

Stjørdal kommune skal fase ut bruken av engangsplast, dette vedtok kommunestyret torsdag kveld.

 
Lanserer ny hesteveileder
  • Nyheter

Hesten gir næring og arbeidsplasser. Sammen med hestenæringa har Regjeringen derfor utviklet en ny hesteveileder. Den skal bidra til å synliggjøre og videreutvikle samfunnsnytten og næringspotensialet for norsk hestehold.

Anbefaler fusjon
  • Nyheter

Styrene anbefaler fusjon mellom Coop Røros og Coop Midt-Norge. Endelig behandling skjer på årsmøtet i Coop Røros 26. juni og Coop Midt-Norge dagen etter.

Flere bekymringsmeldinger om dyr
  • Nyheter

Antallet bekymringsmeldinger fortsetter å øke, og det er oppdaget flere dyrehold med alvorlig vanskjøtsel. Flere dyreeiere får forbud mot å eie eller drive med dyr. Dette er noen av funnene i Mattilsynets dyrevelferdsrapport for de første fire månedene i 2018.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE