Tjukkmjølka friskmeldt

Tjukkmjølka friskmeldt

- Nå blir det tjukkmjølk til folket, sier meieribestyrer på Rørosmeieriet, Trond V. Lund. Arkivfoto: Nils Kåre Nesvold.

Nå pakkes og leveres det endelig tjukkmjølk fra Rørosmeieriet igjen.

Nå pakkes og leveres det endelig tjukkmjølk fra Rørosmeieriet igjen.

Rørosmeieriet har ikke produsert Økologisk Tjukkmjølk fra Røros siden midten av oktober på grunn av problemer med tettekulturen.

Tettekulturen har strevd med bakteriofag som har svekket syrningsevnen. Rørosmeieriet har nå tatt i bruk en reserve av den kulturen de fikk i 1995 og har begynt å pode direkte på denne. I tillegg har anlegget blitt renset på omfattende vis med blant annet tåkevask, en spesiell type rensing som fjerner eventuelle bakteriofager i bygget. Rørosmeieriet har også endret rutinene rundt poding av kulturen for å minimere risikoen for at bakteriofager skal sette seg. Etter dette har de hatt flere vellykkede produksjoner, og nå begynner de igjen å pakke og sende tjukkmjølk ut til kundene.

Tjukkmjølk til julebaksten

- Det er klart at vi er glade for at vi begynner å se en løsning på dette, sier Lund.

-Det føles spesielt godt at vi kan levere tjukkmjølk til julebaksten som vi vet at er viktig for mange av våre kunder.

Rørosmeieriet venter fortsatt svar på enkelte analyser og tekniske tiltak, men meieribestyreren sier at de blir sikrere og sikrere på at dette er løst for hver dag som går.

- Jeg har sjelden vært mer glad for å kunne ta meg et skikkelig stor glass med tjukkmjølk som det jeg er nå om dagene, smiler meieribestyreren.

Siste nytt i Nyheter

Stor oppslutning om folkehøgskoleprotest
  • Nyheter

Folkehøgskoler fra hele landet protesterte tirsdag utenfor Stortinget. - "Nei til kutt" var det klare budskapet til stortingsrepresentantene.

- Er ikke folkehøgskolene gode nok for Høyre?
  • Nyheter

- I regjeringa sitt forslag til statsbudsjett kutter de 45 millioner kr til folkehøgskolene, når kutt i tilskudd, kutt i studiestøtte og elevveksten ikke blir regnet med, sier stortingsrepresentant Marit Knutsdatter Strand (Sp).

Holtålen legekontor best i Sør-Trøndelag
  • Nyheter

Forbrukerrådet har kåret Holtålen legekontor til beste legekontor i Sør-Trøndelag. – Det betyr ikke at Holtålen legekontor er bedre enn andre, sier kommuneoverlegen. Se fullstendig oversikt her.

 
Ønsker NATO velkommen til Røros
  • Nyheter

Rådmann Bernt Tennstrand og hotelldirektør Terje Lysholm mener militærøvelsen neste høst vil gi næringslivet store muligheter. 35.000 NATO-soldater deltar i øvelsen.

90 bøssebærere klar i Røros
  • Nyheter

– Ta ut kontanter før søndagens TV-aksjon, oppfordrer leder for TV-aksjonen i Røros, Bjørn Salvesen.

Statnett ansetter geiter
  • Nyheter

Statnett skal finne ut om geiter kan brukes til å holde vegetasjonen nede under kraftledningene.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse