Stortinget må fortsette å støtte vekstbedriften Optimus

Stortinget må fortsette å støtte vekstbedriften Optimus

Heid Greni ved monteringsbordet på Optimus. Hun får instrukser av Lill Fæemundshytten

Heidi Greni (Sp) er tydelig på av Vekstbedriftene er viktige for lokalsamfunnet. Vekstbedriftene Optimus på Røros har i dag besøk av stortingspolitikeren. Hun har dermed sin første praktiske arbeidsdag på over 6 år.

Leder for Optimus Wiktor Hagan sier at hun tok utfordringen da vi inviterte henne til en arbeidsdag sammen med mennesker som viser ekte arbeidsglede og som er stolte av sitt arbeid og sin arbeidsplass.

Dette er en dag på jobb - ikke et bedriftsbesøk. Som tiltaksbedrift ønsker vi å vise de som påvirker samfunnsutviklingen hvordan tilrettelagte arbeidsplasser fungerer og hva de betyr for arbeidstakerne. Heidi Greni har vært sporty nok til å stille opp og oppleve en arbeidsdag hos oss. Hun skal innom alle avdelingene og ikke bare for en halvtimes prat som er vanlig når politikerne er ut på bedriftsbesøk. Det er viktig at vi kan få vist frem at dette er en bedrift som har ordinær produksjon. Vi vil spesielt vise fram den monteringen vi gjør for SB seating. Der har vi krav på oss til å levere feilfritt og dette oppfyller vi med glans.

Heidi Greni har sett fram mot denne dagen lenge. Det å få være med på en heldag er viktig sånn at jeg kan få satt meg inn i hvordan de jobber og utfører mandatet sitt. Hun er også tydelig på at storting og regjering må være premiss og finansleverandør for tilrettelagte arbeidsplasser som dette. Det er viktig at kommunen selv ikke får den hele og totale styringen, for da er det fort gjort at slike viktige tiltak drukner i en kommuneøkonomi som har mange gode formål og intensjoner å tenke på. Vekstbedrifter spiller en stor og viktig rolle på tilrettelegging og oppfylling av kommunens plikter og å ta vare på menneskeverdet til sine innbyggere

Det er ca 35 tilrettelagte arbeidsplasser hos Optimus og 15 ordinære arbeidsplasser i Røros og Holtålen. Med en omsetning på 15 millioner er dette en viktig bedrift også rent samfunnsøkonomisk. De har montasjeavdeling, vaskeri/renseri, produksjon av egne varer og salg av varer. Men aller mest handler dette om at alle skal få like sjanser til å komme seg ut i arbeidslivet og alt det positive det medfører.

https://soundcloud.com/nea-radio/161103-heidi-greni-pa-optimus

Siste nytt i Nyheter

Her bygges landets tøffeste ladestasjon
  • Nyheter

Røros E-verk og Røros Produkter samarbeider om å bygge den første hurtigladestasjonen mellom Støren og Alvdal. – Dette blir landets tøffeste hurtigladestasjon, sier Bjørn Flagestad ved Røros E-verk.

Og slik svarer politikerne på hvorfor de vil rive terapibassenget i Ålen
  • Nyheter

Holtålen SV bryter ufravikelige krav de gikk til valg på og Arbeiderpartiet kan finne på å snu om det kommer vettige nok argumenter.

Reagerer på at politikerne vil rive terapibassenget i Ålen
  • Nyheter

Milliongaven fra Ålen Sanitetsforening kan snart være en saga blott.

 
Stor oppslutning om folkehøgskoleprotest
  • Nyheter

Folkehøgskoler fra hele landet protesterte tirsdag utenfor Stortinget. - "Nei til kutt" var det klare budskapet til stortingsrepresentantene.

- Er ikke folkehøgskolene gode nok for Høyre?
  • Nyheter

- I regjeringa sitt forslag til statsbudsjett kutter de 45 millioner kr til folkehøgskolene, når kutt i tilskudd, kutt i studiestøtte og elevveksten ikke blir regnet med, sier stortingsrepresentant Marit Knutsdatter Strand (Sp).

Holtålen legekontor best i Sør-Trøndelag
  • Nyheter

Forbrukerrådet har kåret Holtålen legekontor til beste legekontor i Sør-Trøndelag. – Det betyr ikke at Holtålen legekontor er bedre enn andre, sier kommuneoverlegen. Se fullstendig oversikt her.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse