Stortinget må fortsette å støtte vekstbedriften Optimus

Heid Greni ved monteringsbordet på Optimus. Hun får instrukser av Lill Fæemundshytten

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Heidi Greni (Sp) er tydelig på av Vekstbedriftene er viktige for lokalsamfunnet. Vekstbedriftene Optimus på Røros har i dag besøk av stortingspolitikeren. Hun har dermed sin første praktiske arbeidsdag på over 6 år.

Leder for Optimus Wiktor Hagan sier at hun tok utfordringen da vi inviterte henne til en arbeidsdag sammen med mennesker som viser ekte arbeidsglede og som er stolte av sitt arbeid og sin arbeidsplass.

Dette er en dag på jobb - ikke et bedriftsbesøk. Som tiltaksbedrift ønsker vi å vise de som påvirker samfunnsutviklingen hvordan tilrettelagte arbeidsplasser fungerer og hva de betyr for arbeidstakerne. Heidi Greni har vært sporty nok til å stille opp og oppleve en arbeidsdag hos oss. Hun skal innom alle avdelingene og ikke bare for en halvtimes prat som er vanlig når politikerne er ut på bedriftsbesøk. Det er viktig at vi kan få vist frem at dette er en bedrift som har ordinær produksjon. Vi vil spesielt vise fram den monteringen vi gjør for SB seating. Der har vi krav på oss til å levere feilfritt og dette oppfyller vi med glans.

Heidi Greni har sett fram mot denne dagen lenge. Det å få være med på en heldag er viktig sånn at jeg kan få satt meg inn i hvordan de jobber og utfører mandatet sitt. Hun er også tydelig på at storting og regjering må være premiss og finansleverandør for tilrettelagte arbeidsplasser som dette. Det er viktig at kommunen selv ikke får den hele og totale styringen, for da er det fort gjort at slike viktige tiltak drukner i en kommuneøkonomi som har mange gode formål og intensjoner å tenke på. Vekstbedrifter spiller en stor og viktig rolle på tilrettelegging og oppfylling av kommunens plikter og å ta vare på menneskeverdet til sine innbyggere

Det er ca 35 tilrettelagte arbeidsplasser hos Optimus og 15 ordinære arbeidsplasser i Røros og Holtålen. Med en omsetning på 15 millioner er dette en viktig bedrift også rent samfunnsøkonomisk. De har montasjeavdeling, vaskeri/renseri, produksjon av egne varer og salg av varer. Men aller mest handler dette om at alle skal få like sjanser til å komme seg ut i arbeidslivet og alt det positive det medfører.

https://soundcloud.com/nea-radio/161103-heidi-greni-pa-optimus

Siste nytt i Nyheter Vis flere

16 frivillige brannmannskaper på plass i Sverige

16 frivillige brannmannskaper på plass i Sverige

Hele 16 mannskaper fra Stjørdal er i Sverige for å sloss mot brannen. - Det er viktig at vi skaffer oss denne erfaringen, sier varabrannsjef Ole Johan Kiplesund.

Så mye sparer du på å kjøre elbil

Så mye sparer du på å kjøre elbil

En husholdning med to fossilbiler kan spare minst 20.000 kroner i året på drivstoff ved å bytte til elbiler. De som kjører langt, sparer enda mer.

Mater du måker?

Mater du måker?

Matmangel er en av årsakene til at flere måkearter har gått sterkt tilbake de siste tiårene, men bymåker trenger ikke å mates for å klare seg. De er altetende og livnærer seg på alt fra fisk til insekter, meitemark og søppel, sier Svein-Håkon Lorentsen, forskningssjef i NINA.

FM friskmeldt på Røros

FM friskmeldt på Røros

Nea Radios FM-sender på Røros fungerer igjen.

Jobbet ved siden av traktoren

Jobbet ved siden av traktoren

Mannen i 60-årene som fikk en traktor over seg i Ålen i dag, arbeidet på ved siden av traktoren da ulykken skjedde.

Hastetiltak kreves i forbindelse med fôrkrisen i landbruket

Hastetiltak kreves i forbindelse med fôrkrisen i landbruket

Landbruket i Norge opplever den største tørke- og fôrkrisen på over 70 år. Faglagene har tatt et stort ansvar for å koordinere og jobbe frem tiltak som må på plass og har formulert dette i det følgende brevet til statsministeren og landbruks- og matministeren.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon