Freddy Kalas, Staut, Sugarfoot og Tre Små Kinesere er klare for Tydalsfestival'n 2017."> Tydalsfestival'n 2017 med første artistslipp

Tydalsfestival'n 2017 med første artistslipp

Freddy Kalas, Staut, Sugarfoot og Tre Små Kinesere er klare for Tydalsfestival'n 2017.

Freddy Kalas, Staut, Sugarfoot og Tre Små Kinesere er klare for Tydalsfestival'n 2017.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

Ny festival er under planlegging - helga 14. og 15. juli er forlengst blinket ut, og det er bare å krysse av i kalenderen. - Vi kan nå med glede presentere de fire første artistene som er klare - to nye og to som har besøkt oss tidligere. Flere store navn er på plass og vil bli kunngjort etter hvert, lover Toralf Øverås i Tydalsfestival'n.

Staut slapp for alvor inn i varmen hos norske musikkelskere i 2011 med sitt andre album «Eigarlaus», og ikke minst med den første singelen fra albumet, «Slepp me inn». Det som startet som en morsom idé blant en gjeng musikere fra Valdres, har vokst til å bli et særdeles populært band som når langt utover den relativt smale folkrock-båsen anmelderne gjerne putter de i. Staut kan beviselig være både hardtslående og følsomme. STAUT er i toppform og vi gleder oss stort over den stadig voksende fanskaren som møter oss på konsertene, forteller vokalist Gaute Lein Ausrød.

Albumene til Staut har høstet både 6'ere og 5'ere i en samstemt musikkpresse, med tilhørende gullsalg, og siste albumet "Stugureint" gikk rett inn på 1.plass på både VG-lista og iTunes albumlista. Staut har også to ganger tidligere besøkt festivalen med stor suksess, forrige gang i 2013 - vi gleder oss til nok en gang å få Staut på scena på Stugudal, sier Øverås.

Se bildet større

Solide Staut til Tydalsfestival'n igjen

Fredrik Auke, bedre kjent under artistnavnet Freddy Kalas, har de siste årene tatt Norge med storm med sine ekstremt fengende og populære allsangslåter. Den selverklærte "Sjefen for Fest" har en visjon om å spre glede gjennom sin musikk og med over 65 millioner avspillinger og den 3. mest strømmede norske artisten i Norge i 2015, kun slått av Broiler og Kygo, kan det se ut til at han har klart nettopp det. Tydalsfestival`n ser frem til å få Freddy Kalas til Stugudal for første gang.

Se bildet større

Freddy Kalas sørger garantert for feststemning på Dala

I mai slapp Sugarfoot sitt tredje album, «Different Stars» til meget rosende omtaler fra alle hold.  Der gruppas to første album ble innspilt under trygge og familiære forhold i Trondheim, følte bandet denne gangen sterkt for å prøve noe helt nytt. Etter hvert kom bandet via bekjentskaper i kontakt med David Catching, som i tillegg til å spille i Eagles of Death Metal også eier det lille studioet Rancho De La Luna i Joshua Tree, noen timers biltur utenfor Los Angeles. Listen over artister som har benyttet studioet tidligere begynner å bli både lang og imponerende. Like før Sugarfoot ankom California-ørkenen, hadde for eksempel Iggy Pop akkurat sjekket ut. Sugarfoot er ett kvalitetsband fra Trondheim og består av meget solide musikere som blant annet har spilt i Motorpsycho, Tussler og Too Far Gone. Første gang på Tydalsfestival`n - vi gleder oss, sier Toralf Øverås.

Se bildet større

Sugarfoot, et band å glede seg til!

Tre Små Kinesere startet opp i Trondheim allerede i 1988. Debutalbumet 365 Fri kom i 1990 til god mottakelse. Bandet har holdt på sitt akustiske lydbilde, og med norske tekster og stor vekt på det vokale, med masse koring har de holdt utallige konserter over hele landet siden. De har nå gitt ut 10 album, i tillegg til en liveplate og en samleplate. Tre Små Kinesere har et stort repertoar å velge fra, og leverer en morsom og musikalsk pakke som går hjem hos folk i alle aldre. Tre Små Kinesere har mottatt to spelemannspriser, for Årets Gruppe. Ulf Risnes er hovedmannen bak tekst og musikk. Han synger og spiller gitar, og er den eneste som er igjen av originalbesetningen. Lokalt er vi også solid representert i Lars Lien som nå spiller tangentinstrumenter og synger i bandet. TSK var også på Tydalsfestival`n i 2010, og gjorde en meget god figur - vi gleder oss til neste opptreden, sier Toralf Øverås i Tydalsfestival'n.

Se bildet større

Tre Små Kinesere tilbake på Stuguvoldmoen

Siste nytt i Nyheter

Sveian til fylkesstyret?
  • Nyheter

Varaordfører i Malvik, Ole Herman Sveian, er foreslått som 2. nestleder i Senterpartiets nye fylkeststyre i Trøndelag.

Trøndelag til Berlin
  • Nyheter

Trønderske produkter og reiselivspakker er klar for klar Grüne Woche i Berlin.

Flere reagerer på åpningstidene til landbrukskontoret
  • Nyheter

Landbrukskontoret for Os, Røros og Holtålen holder stengt for publikum tre dager i uka.

 
Vil fjerne avskiltingen av 33.000 lærere
  • Nyheter

Arbeiderpartiet tar nå til orde for å fjerne avskiltingen som rammet mange norske lærere etter innføringen av nye kompetansekrav.

Kutt i eiendomsskatten
  • Nyheter

Huseiernes Landsforbund er fornøyd med at den nye regjeringsplattformen til H, FrP og V slår fast at eiendomsskattesatsen skal settes ned med to promille, men vil fortsette å jobbe for ytterligere reduksjon og avvikling av skatten.

Trafikken går som normalt etter trailertrøbbel
  • Nyheter

Trafikken går som normalt etter at to trailere sperret veien ved Nesvoldbakken mellom Ålen og Røros.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE