Musikalsk hyllest til hun som satt hjemme

Ventet: Brit Ragna Renanger fikk føle på det å være musikerenke. - Hemmeligheten for meg har vært å holde meg aktiv og opptatt på egenhånd, sier hun i det ektemannen Håkon lanserer sin nye singel «Spillemannens sang». Foto: Anne Synnøve Gundersen.

Håkon Renanger lanserte tirsdag sin nye single «Spellemannens sang». 82-åringen ser dermed tilbake på et langt liv i musikkens tjeneste med en hyllest til kona Brit Ragna.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

Håkon Renanger lanserte tirsdag sin nye single «Spellemannens sang». 82-åringen ser dermed tilbake på et langt liv i musikkens tjeneste med en hyllest til kona Brit Ragna.

Av Anne Synnøve Gundersen

- Tekstforfatter Vidar Letnes fra Vikhammer, fortalte at han hadde meg i tankene da han skrev denne sangen og jeg må si at jeg virkelig kjenner meg igjen, sier Renanger og tenker spesielt på strofene som omhandler hun som satt hjemme og ventet.

- Britt Ragna har vært uendelig tålmodig og latt meg få drive med mitt, sier sangeren og trubaduren som begynte å spille og synge allerede som 15-åring.

Lang karriere

Renanger er kjent blant annet fra Aunes Trio, Knuts Fire og ikke minst Vikings og Arnsteins.

- Det har blitt mange plater i løpet av disse årene, men man blir aldri så blasert at det ikke er med en viss spenning man lanserer noe nytt, uansett hvor mange ganger man har gjort det før, innrømmer hommelvikingen. Han forteller videre at singelen er den første i prosjektet som skal ende med utgivelsen av en hel cd.

Internett

Renanger lanser singelen på internett.

- Bransjen har jo forandret seg og det er svært få som kjøper en fysisk cd nå fortiden. De fleste laster ned all musikk fra nettet, sier han og forteller at Arnsteins musikk har ligget ute på internett i mange år og at det er et medium han er komfortabel med.

- Man må jo henge med i tiden, sier gammeldanshøvdingen med glimt i øyet.

Singelen er spilt inn i STUD.JO av John Oddstein Aune, som også bidrar musikalsk på låta. I tillegg medvirker Vidar Letnes gitar, samt at Renangers faste medspiller, Turid Gravrok, bidrar med trekkspill. «Spillemannens sang» blir å finne på YouTube, Spotify og iTunes.

Hør intervju med Brit Ragna og Håkon Renanger:

 

Siste nytt i Nyheter

Feil i utbetaling av pensjon viser behov for
  • Nyheter

Før jul vedtok Stortinget at slippen skal tilbake innen 1. juli 2018. Skatteetaten har i dag sendt ut informasjon om at en del av de som mottar alderspensjon, AFP, uføretrygd, og overgangsstønad, har fått for høyt skattetrekk ved på utbetalingen som skal være på konto i dag.

Kvithamar skal bli grønn spydspiss
  • Nyheter

Kvithamar gård, som nå eies av Stjørdal kommune, skal bli et kraftsenter innenfor grønn innovasjon i Midt-Norge.

Løsning for Kvislabakken?
  • Nyheter

Brakker som blir stående tomme etter at Fagerhaug skole i Stjørdal, vurderes som løsning på den akutte plassmangelen ved Kvislabakken skole.

 
Selbu og Tydal åpner snøscooterløypene
  • Nyheter

Fra lørdag kan du kjøre snøscooter fra Selbu til Tydal - lovlig!

Fylkesting vedtok pressestøtte til lokalradio
  • Nyheter

Fylkestinget i Finnmark har vedtatt at lokalradio bør få pressestøtte på lik linje med aviser. De omtaler dagens ordning som konkurransevridende.

Røros har gjennomført sin første innbyggerundersøkelse
  • Nyheter

Undersøkelsen er et av flere forbedringstiltak i det omfattende omstillingsarbeidet som har pågått de siste årene.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE