Forlenger fellingstillatelse på bjørn

Forlenger fellingstillatelse på bjørn

Bjørn FOTO: Arkivbilde

Fylkesmannen i Sør-Trøndelag har forlenget fellingstillatelsen på en bjørn i Midtre Gauldal, Holtålen, Selbu og Tydal. Fellingstillatelsen gjelder fra mandag til fredag denne uka.

Fellingslaget har i helga vært ute og sporet etter bjørnen, men har ikke lyktes med å felle bjørnen.

Sett på viltkamera

Det er montert viltkamera ved sau som er drept av bjørn, og fellingslaget har siden 1. september mottatt foto av bjørn ved kadaver ved tre anledninger. Siste foto er fra natt til mandag.

Kommunene legger til grunn at det trolig er samme individ som har forårsaket skade i området som fortsatt oppholder seg i området, og at skadepotensialet i området fortsatt er betydelig.

Fylkesmannen mener det er overveiende sannsynlig at det er den skadevoldende bjørnen som ved flere anledninger de siste dagene er registrert ved kadaver av sau, og mener at observasjonene kan gi grunnlag for å forlenge virketiden for gjeldende tillatelsen til felling av bjørn.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Skalk alle luker, nå kommer gnagerne
  • Nyheter

Høsten er tida hvor mus og rotter trekker inn i hus og hytter. Vær føre var, så slipper du besøk.

4.000 mistet strømmen
  • Nyheter

Store deler av Røros sentrum var uten strøm rundt klokka 09.30 tirsdag. Mellom 3.500 og 4.000 abonnenter ble berørt.

Forplikter seg til å redusere matsvinn
  • Nyheter

Klima- og miljøminister Vidar Helgesen inviterer de store dagligvarekjedene og en rekke andre store, norske bedrifter til å signere en erklæring der de slutter seg til målene i bransjeavtalen om reduksjon av matsvinn.

 
Lederskifte ved Sagen hårprofil
  • Nyheter

Fra 1. oktober tar Tina Sjøvold over som daglig leder av Sagen hårprofil på Røros. Sjøvold overtar også alle aksjene i bedriften fra 1. januar 2018.

Slutter som Coop-leder
  • Nyheter

Daglig leder Terje Danielsen går fra 1. oktober 2017 over i en ny administrativ stilling i Coop Røros. Tore Hermo konstitueres som daglig leder.

Gebyr på bussen
  • Nyheter

Statens vegvesen kontrollerte 1235 busspassasjerer i Midt-Norge i forrige uke. 48 fikk gebyr for ikke å bruke belte på bussen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse