Forlenger fellingstillatelse på bjørn

Bjørn FOTO: Arkivbilde

Fylkesmannen i Sør-Trøndelag har forlenget fellingstillatelsen på en bjørn i Midtre Gauldal, Holtålen, Selbu og Tydal. Fellingstillatelsen gjelder fra mandag til fredag denne uka.

Fellingslaget har i helga vært ute og sporet etter bjørnen, men har ikke lyktes med å felle bjørnen.

Sett på viltkamera

Det er montert viltkamera ved sau som er drept av bjørn, og fellingslaget har siden 1. september mottatt foto av bjørn ved kadaver ved tre anledninger. Siste foto er fra natt til mandag.

Kommunene legger til grunn at det trolig er samme individ som har forårsaket skade i området som fortsatt oppholder seg i området, og at skadepotensialet i området fortsatt er betydelig.

Fylkesmannen mener det er overveiende sannsynlig at det er den skadevoldende bjørnen som ved flere anledninger de siste dagene er registrert ved kadaver av sau, og mener at observasjonene kan gi grunnlag for å forlenge virketiden for gjeldende tillatelsen til felling av bjørn.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Ny leder i Malvik Høyre
  • Nyheter

Torsdag ble Halvard Dahle valgt til ny leder av Malvik Høyre.

Trøndelag Høyre inviterer pelsdyroppdrettere til dialog
  • Nyheter

I Jeløy-plattformen går det fram at regjeringen vil gjennomføre en styrt avvikling av pelsdyrnæringen fram mot 2024/2025. Eksisterende næringsaktører skal få en økonomisk kompensasjon for tap av retten til å drive pelsdyrhold. Kompensasjonsordningen skal utredes og klargjøres i løpet av 2018.

Kontrollerte 14.658 tunge kjøretøy
  • Nyheter

Det er høy aktivitet på Statens vegvesens kontrollstasjoner i Midt-Norge. Av de 14.658 tunge kjøretøyene som ble kontrollert i 2017, fikk 2.787 bruksforbud. Det utgjør omtrent 19 prosent.

 
Uværet fører til stengte veier og trøbbel på Værnes
  • Nyheter

Mandag morgen er det opp i full storm utsatte steder i Trøndelag.

Hytte brant ned
  • Nyheter

Alle kom seg ut da ei hytte brant ned til grunnen i Selbu natt til søndag.

Kan bli 40-50 kuldegrader på Røros
  • Nyheter

Advarer mot sibirkulde.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE