Sammen med ZERO feirer Norsk elbilforening milepælen som bringer oss et stort steg mot en helt utslippsfri veitransport. På bildet feirer Norsk elbilforening (generalsekretær Christina Bu) og Zero (fagsjef Kåre Gunnar Fløystad) utenfor Munchmuseet.  FOTO: Ståle Frydenlund, elbil.no"> Feirer 100.000 elbiler på norske veier

Feirer 100.000 elbiler på norske veier

Feirer 100.000 elbiler på norske veier

Sammen med ZERO feirer Norsk elbilforening milepælen som bringer oss et stort steg mot en helt utslippsfri veitransport. På bildet feirer Norsk elbilforening (generalsekretær Christina Bu) og Zero (fagsjef Kåre Gunnar Fløystad) utenfor Munchmuseet.  FOTO: Ståle Frydenlund, elbil.no

- I dag feirer vi at 100.000 elbiler kjører rundt på norske veier uten utslipp, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening.

- Elbiler er på vei til å bli konkurransedyktige, men for å komme dit må vi fortsette å øke antallet, og da trenger vi politiske virkemidler, sier Kåre Gunnar Fløystad, fagsjef i ZERO.

Norsk elbilforening og ZERO mener også at norsk elbilpolitikk har en stor effekt globalt på sikt.

- Norge inspirerer andre land til å innføre liknende tiltak som Norge og viser den internasjonale bilindustrien at forbrukerne ønsker elektriske biler, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening.

Men fortsatt er det langt igjen før alle kjører elbil

- Selv om vi har nådd 100.000 elbiler, øker fortsatt antallet fossile biler på veiene, så jobben er ikke gjort. De neste årene vil være avgjørende, og mange av fordelene for nullutslippsbiler er under press, sier Kåre Gunnar Fløystad i ZERO. 

- Særlig er det knyttet usikkerhet til elbilfordeler på lokalt nivå som fritak for bompenger og parkeringsavgift. Her må lokalpolitikere si tydelig ifra at de ønsker nullutslipp velkommen ved å videreføre elbilfordelene en periode til, sier Christina Bu.

I en fersk spørreundersøkelse blant et representativt utvalg av nordmenn over 18 år svarer 15 prosent at det er aktuelt å kjøpe elbil innen to år. Det understreker behovet for en fortsatt sterk elbilpolitikk både på nasjonalt og lokalt nivå.

- Vi mener at elbilmarkedet bør ligge på opp mot 400.000 i 2020 hvis vi skal være i nærheten av å kunne nå Norges ambisiøse klimamål. Da må dagens elbilpolitikk videreføres og til og med styrkes på enkelte områder, sier Christina Bu.

Forrige markering var for 50.000 elbiler i mai 2015. Nå har det altså skjedd en dobling på bare ett og et halvt år.

Antall el-biler rundt oss

Pr 30. november er dette oversikten over antall el-biler i Nea Radios område:

Tolga 1

Os 4

Røros 5

Holtålen 5

Selbu 37

Stjørdal 623

Malvik 698

Statistikk

Resultater fra fersk spørreundersøkelse om nordmenns holdning til elbil

Topp 10 mestselgende elbilmodeller i Norge

Antall elbiler per fylke og kommune

Siste nytt i Nyheter

Vil utsette saken om terapibasseng
  • Nyheter

Stort engasjement gjør at politikere vi se på saken en gang til.

– Vi må bli enda mer profesjonelle på lokalmat
  • Nyheter

– Vi får tilbakemeldinger av folk som er skuffet etter å ha besøkt Røros. Vi kan bli enda bedre på lokalmat, sier gründer og styreleder i Rørosmat, Ingulf Galåen. Lørdag fikk han Kongens fortjensmedalje.

Rørosing vant nesten 15 millioner på Lotto
  • Nyheter

- Det er jo for godt til å være sant, utbrøt vinneren som stakk av med hele Lotto-potten.

 
60.000 kroner fra lokalt næringsliv i Malvik

60.000 kroner ble resultatet etter at Malvik kommune og Næringsforeningen i Trondheimsregionen avd. Malvik gjennomførte ringedugnad i forbindelse med søndagens TV-aksjon.

Ingulf fikk Kongens fortjenstmedalje
  • Nyheter

Hyllet på Asiatisk Aften i Galåen lørdag kveld.

Promille
  • Nyheter

Mann i 40-årene mistenkt for ruskjøring på Røros

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse