Sammen med ZERO feirer Norsk elbilforening milepælen som bringer oss et stort steg mot en helt utslippsfri veitransport. På bildet feirer Norsk elbilforening (generalsekretær Christina Bu) og Zero (fagsjef Kåre Gunnar Fløystad) utenfor Munchmuseet.  FOTO: Ståle Frydenlund, elbil.no"> Feirer 100.000 elbiler på norske veier

Feirer 100.000 elbiler på norske veier

Sammen med ZERO feirer Norsk elbilforening milepælen som bringer oss et stort steg mot en helt utslippsfri veitransport. På bildet feirer Norsk elbilforening (generalsekretær Christina Bu) og Zero (fagsjef Kåre Gunnar Fløystad) utenfor Munchmuseet.  FOTO: Ståle Frydenlund, elbil.no

- I dag feirer vi at 100.000 elbiler kjører rundt på norske veier uten utslipp, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

- Elbiler er på vei til å bli konkurransedyktige, men for å komme dit må vi fortsette å øke antallet, og da trenger vi politiske virkemidler, sier Kåre Gunnar Fløystad, fagsjef i ZERO.

Norsk elbilforening og ZERO mener også at norsk elbilpolitikk har en stor effekt globalt på sikt.

- Norge inspirerer andre land til å innføre liknende tiltak som Norge og viser den internasjonale bilindustrien at forbrukerne ønsker elektriske biler, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening.

Men fortsatt er det langt igjen før alle kjører elbil

- Selv om vi har nådd 100.000 elbiler, øker fortsatt antallet fossile biler på veiene, så jobben er ikke gjort. De neste årene vil være avgjørende, og mange av fordelene for nullutslippsbiler er under press, sier Kåre Gunnar Fløystad i ZERO. 

- Særlig er det knyttet usikkerhet til elbilfordeler på lokalt nivå som fritak for bompenger og parkeringsavgift. Her må lokalpolitikere si tydelig ifra at de ønsker nullutslipp velkommen ved å videreføre elbilfordelene en periode til, sier Christina Bu.

I en fersk spørreundersøkelse blant et representativt utvalg av nordmenn over 18 år svarer 15 prosent at det er aktuelt å kjøpe elbil innen to år. Det understreker behovet for en fortsatt sterk elbilpolitikk både på nasjonalt og lokalt nivå.

- Vi mener at elbilmarkedet bør ligge på opp mot 400.000 i 2020 hvis vi skal være i nærheten av å kunne nå Norges ambisiøse klimamål. Da må dagens elbilpolitikk videreføres og til og med styrkes på enkelte områder, sier Christina Bu.

Forrige markering var for 50.000 elbiler i mai 2015. Nå har det altså skjedd en dobling på bare ett og et halvt år.

Antall el-biler rundt oss

Pr 30. november er dette oversikten over antall el-biler i Nea Radios område:

Tolga 1

Os 4

Røros 5

Holtålen 5

Selbu 37

Stjørdal 623

Malvik 698

Statistikk

Resultater fra fersk spørreundersøkelse om nordmenns holdning til elbil

Topp 10 mestselgende elbilmodeller i Norge

Antall elbiler per fylke og kommune

Siste nytt i Nyheter

Feil i utbetaling av pensjon viser behov for
  • Nyheter

Før jul vedtok Stortinget at slippen skal tilbake innen 1. juli 2018. Skatteetaten har i dag sendt ut informasjon om at en del av de som mottar alderspensjon, AFP, uføretrygd, og overgangsstønad, har fått for høyt skattetrekk ved på utbetalingen som skal være på konto i dag.

Kvithamar skal bli grønn spydspiss
  • Nyheter

Kvithamar gård, som nå eies av Stjørdal kommune, skal bli et kraftsenter innenfor grønn innovasjon i Midt-Norge.

Løsning for Kvislabakken?
  • Nyheter

Brakker som blir stående tomme etter at Fagerhaug skole i Stjørdal, vurderes som løsning på den akutte plassmangelen ved Kvislabakken skole.

 
Selbu og Tydal åpner snøscooterløypene
  • Nyheter

Fra lørdag kan du kjøre snøscooter fra Selbu til Tydal - lovlig!

Fylkesting vedtok pressestøtte til lokalradio
  • Nyheter

Fylkestinget i Finnmark har vedtatt at lokalradio bør få pressestøtte på lik linje med aviser. De omtaler dagens ordning som konkurransevridende.

Røros har gjennomført sin første innbyggerundersøkelse
  • Nyheter

Undersøkelsen er et av flere forbedringstiltak i det omfattende omstillingsarbeidet som har pågått de siste årene.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE