Også ordfører i Selbu, Ole Morten Balstad, engasjerer seg i ulvesaken."> Selbuordføreren engasjerer seg i ulvesaken

Selbuordføreren engasjerer seg i ulvesaken

Selbuordføreren engasjerer seg i ulvesaken

Også ordfører i Selbu, Ole Morten Balstad, engasjerer seg i ulvesaken.

- Når miljøvernministeren nå overprøver ulveforliket som ble vedtatt i Stortinget i vår, er det et hån både mot forliket og ikke minst mot brukerinteressene som rammes hardt, sier selbuordfører Ole Morten Balstad.

-Når miljøvernministeren nå overprøver ulveforliket som ble vedtatt i Stortinget i vår, er det et hån både mot forliket og ikke minst mot brukerinteressene som rammes hardt. At det heller ikke åpnes for lisensjakt på en ulveflokk utenfor ulvesonen, gir signaler om at en ikke respekterer grensene som allerede er fastsatt med tanke på ulvens utbredelse. Det er grunn til å rope kraftig varsko også for Selbu og de nærliggende kommunene med tanke på framtida, sier Balstad.

Nå krever han at miljøvernministeren overholder det Stortinget tidligere har vedtatt.

-Ulven følger etter maten

-Det er liten tvil om at ulven beskatter matfatet sitt hardt. Ikke minst gjelder dette elg, som i all hovedsak er ulvens hovednæringskilde. Et ulvepar kan ta eksempelvis mellom 100 - 150 rein hvert år, dette i følge forskningsbasert materiell. Overalt der ulven har etablert seg er elgstammen tildels kraftig redusert og når matfatet er borte, vil ulven naturlig nok trekker etter mat andre steder, sier Balstad.

-Derfor er det med stor uro en nå registrerer at det lempes på utbredelsen av ulv, både i antall og når det gjelder areal, og etter en sommer med store herjinger av bjørn blant beitedyr i Selbu, er frykten både stor og berettiget for at vi allerede kanskje neste sommer ser at ulven også gjør sitt inntog i kommunen. 

Det kreves derfor at miljøvernministeren overholder det Stortinget vedtok gjennom ulveforliket, og at både ulvesonen og det nevnte forliket blir respektert. USS (Utmarkskommunens Sammenslutning) har også vurdert saken, og kommet frem til at hele avgjørelsen er fattet på et altfor tynt grunnlag fra miljøvernministerens side, sier ordfører Ole Morten Balstad i Selbu.

 

Siste nytt i Nyheter

Influensatopp ventet etter jul

Forekomsten av influensa vil øke mot jul, men det er trolig ikke før etter nyttår det store utbruddet kommer. Det viser en ny rapport fra Folkehelseinstituttet.

Stjal penger fra butikk
  • Nyheter

Politiet jakter på tre personer som stjal penger fra Husfliden på Røros tirsdag.

Flere får «juleallergi»
  • Nyheter

Juletrær, julestjerner, levende lys og gamle nisser hører jula til, men ikke alle tradisjoner er like allergivennlige. Nærmere 660.000 nordmenn plages av symptomer som tett, rennende og irritert nese, kløe og tung pust i jula.

 
Solhjell blir WWF-sjef
  • Nyheter

Nina Jensens etterfølger er klar: Tidligere SV-nestleder Bård Vegar Solhjell overtar som generalsekretær i WWF Verdens naturfond. Han tiltrer 1. mars neste år.

Håper på hall i Hommelvik
  • Nyheter

Formannskapets er enige om det skal bygges ny idrettshall i Hommelvik og ikke en basishall på Vikhammer. Malvik ungdomsråd håper at kommunestyret går for nettopp den løsningen når saken nå skal opp til behandling.

Liten nedgang i november
  • Nyheter

Flere kanselleringer gir færre passasjerer ved Røros Lufthavn.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE