Også ordfører i Selbu, Ole Morten Balstad, engasjerer seg i ulvesaken."> Selbuordføreren engasjerer seg i ulvesaken

Selbuordføreren engasjerer seg i ulvesaken

Selbuordføreren engasjerer seg i ulvesaken

Også ordfører i Selbu, Ole Morten Balstad, engasjerer seg i ulvesaken.

- Når miljøvernministeren nå overprøver ulveforliket som ble vedtatt i Stortinget i vår, er det et hån både mot forliket og ikke minst mot brukerinteressene som rammes hardt, sier selbuordfører Ole Morten Balstad.

-Når miljøvernministeren nå overprøver ulveforliket som ble vedtatt i Stortinget i vår, er det et hån både mot forliket og ikke minst mot brukerinteressene som rammes hardt. At det heller ikke åpnes for lisensjakt på en ulveflokk utenfor ulvesonen, gir signaler om at en ikke respekterer grensene som allerede er fastsatt med tanke på ulvens utbredelse. Det er grunn til å rope kraftig varsko også for Selbu og de nærliggende kommunene med tanke på framtida, sier Balstad.

Nå krever han at miljøvernministeren overholder det Stortinget tidligere har vedtatt.

-Ulven følger etter maten

-Det er liten tvil om at ulven beskatter matfatet sitt hardt. Ikke minst gjelder dette elg, som i all hovedsak er ulvens hovednæringskilde. Et ulvepar kan ta eksempelvis mellom 100 - 150 rein hvert år, dette i følge forskningsbasert materiell. Overalt der ulven har etablert seg er elgstammen tildels kraftig redusert og når matfatet er borte, vil ulven naturlig nok trekker etter mat andre steder, sier Balstad.

-Derfor er det med stor uro en nå registrerer at det lempes på utbredelsen av ulv, både i antall og når det gjelder areal, og etter en sommer med store herjinger av bjørn blant beitedyr i Selbu, er frykten både stor og berettiget for at vi allerede kanskje neste sommer ser at ulven også gjør sitt inntog i kommunen. 

Det kreves derfor at miljøvernministeren overholder det Stortinget vedtok gjennom ulveforliket, og at både ulvesonen og det nevnte forliket blir respektert. USS (Utmarkskommunens Sammenslutning) har også vurdert saken, og kommet frem til at hele avgjørelsen er fattet på et altfor tynt grunnlag fra miljøvernministerens side, sier ordfører Ole Morten Balstad i Selbu.

 

Siste nytt i Nyheter

Refsethås ble valgt til regionrådsleder
  • Nyheter

Trøndelag Sør har konstituert seg.

Skolestart
  • Nyheter

Holtålen og Røros er blant kommunene der det var første skoledag torsdag.

Første jagerflyger som landet på Røros
  • Nyheter

I juli feiret Røros lufthavn 60 år siden det første passasjerflyet landet på Røros. Ålbyggen Jon Reidar Holte var den første som landet med jagerfly på Røros.

 
Sjef for næringshagen med mange drømmer
  • Sommergjesten

Daglig leder i Rørosregionen Næringshage, Sigrid Jansen er dagens sommergjest i Nea Radio.

Seks år siden flommen
  • Nyheter

Se video og bilder fra dramatikken i Ålen sentrum om morgenen tirsdag 16. august 2011.

Etterlysning
  • Nyheter

Forsvant fra Trondheim sentrum natt til tirsdag. Politiet ber om publikums hjelp.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse