Nea Radio øker igjen

Nea Radio øker igjen

FANTASTISKE LYTTERTALL: Nea Radio klarer nok en gang å levere fantastiske lyttertall. Lokalradioen ble målt til hele 40 prosent daglig oppslutning i fjerde kvartal. Nea ligger dermed skyhøyt over de andre lokalradioene på lista.

Nea Radio klarer nok en gang å levere fantastiske lyttertall. Lokalradioen ble målt til hele 40 prosent daglig oppslutning i fjerde kvartal. Nea Radio ligger dermed skyhøyt over de andre lokalradioene på lista.

 På bildet: Marit Manfredsdotter, Nils Kåre Nesvold, Per Magne Moan i studio på Røros.

Av Kyrre Dahl, Lokalradio.no

Det er viktig å merke seg at fremgangen for Nea Radio kommer før rikskanalene skrur av sine FM-sendere i området. Lokalradioen håper som kjent på enda større oppslutning i 2017. Det er heller ikke rekord. Nea har vært over 40 prosent minst en gang tidligere.

Det blir vanskelig for andre lokalradioer å kjempe i toppen av denne lista, men 1 FM og Radio 102 er relativt stabile på de to neste plassene, mens Solørradioen og Radio Bardufoss bytter plasser.

- Dette er sensasjonelle og historiske tall, sier styreleder i Nea Radio, Jan Erik Steen. - Vi kom på DAB i fjor høst og etablerte FM 87.8 i Stjørdal samt FM 94.1 i Brekken, spesielt de to sistnevnte har ført til at flere har muligheten til å la Nea Radio stå på uavbrutt i bilen når vi sender mye lenger og mer sammenhengende enn før.  - Disse lyttertallene gir oss meget god grunn til å se optimistisk på framtida for Nea Radio i Midt-Norge, sier en fornøyd Steen.

Lokalradio Topp 20 er basert på lyttertall fra Kantar TNS og Norsk lokalradioforbund og viser hvor populær en lokalradio er i sitt eget område.

Det kan være en tilfeldighet, men også Radio 3 Bodø styrket seg litt i forkant av FM-slukkingen til rikskanalene, vi venter i spenning på hva lyttertallene for i år vil si.

Kvartalets tapere er nok Trysilradioen, som er ute av Topp 20, og Radio Grenland, som bare såvidt klarer å holde seg fast. Det er to nykommere, eller mer konkret radioer som er inne igjen på Topp 20 etter å ha vært ute en stund. Det er P5 Moss og P5 Sarpsborg som begge drives av P4-gruppen.

#RadiostasjonQ4 (% dag)Q3 (% dag)
1Nea Radio4034
21FM Molde2324
3Radio 1022122
3Radio Bardufoss2120
5Solørradioen2023
6Radio Ålesund1517
7Radio 3 Bodø1211
7Elverumsradioen1211
9Radio Tromsø1112
9P5 Sarpsborg1110
11Energy Agder1011
11Radio Alta1011
11KSU2471010
11Radio Tønsberg109
11Energy Buskerud1010
16P5 Moss9NY
16Energy Stavanger99
16Energy Trondheim99
16P5  Bergen99
20Radio Haugaland89
20Radio Grenland810
20P5 Fredrikstad8NY

Ut av lista fra forrige kvartal: Trysilradioen. (NY) betyr ny siden forrige kvartal, ikke ny radio

Basert på lokalradioundersøkelsen utført av TNS Gallup, uke 1, 2016 til uke 50, 2016. Tallene viser daglig oppslutning i egetdefinert område.

Lokalradio Topp 20 er utarbeidet av lokalradio.no og radionytt.no og basert på lokalradioundersøkelsen Kantar TNS (tidligere Gallup) lager for Norsk Lokalradioforbund. Tallene som brukes viser daglig oppslutning i prosent i egetdefinert område for hver lokalradio. Denne listen sier ingenting om hvor mange som lytter, men den gir et klart signal om hvor populær en lokalradio er blant sine potensielle lyttere.

Kilde: Lokalradio.no

Siste nytt i Nyheter

Hektisk på Lanullva før jul
  • Adventskalenderen

– Det er mange som skal ha pakker med ullklær under juletreet til jul, sier Gunn Anne Vinje Lyngstad i Lanullva.

Trailerlass til Romania
  • Nyheter

Torsdag drog traileren med klær og utstyr som Romianiahjelpen i Selbu hadde samlet inn.

Ny parkeringsløsning fra mandag
  • Nyheter

Fra førstkommende mandag får Røros lufthavn ny parkeringsordning med automatisk skiltgjenkjenning.

 
Jobber stort sett alene
  • Nyheter

De fleste norske bønder er alene mesteparten av arbeidsdagen, viser ny undersøkelse. Desto viktigere med gode, lokale fellesarenaer, mener landbrukseksperter.

Julekalender
  • Adventskalenderen

I Nea Radios julekalender i Selbu 8. desember drar vi til Tømra i Selbu.

Fra Destinasjon Røros til Visit Namdalen
  • Nyheter

Hilde Bergebakken er nylig valgt til styreleder for det nye destinasjonsselskapet Visit Namdalen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE