Gankan gïele 1

FORVALTNINGSKOMMUNE: Aili Keskitalo belyser fordeler ved innlemmelse i forvaltningsområdet for samiske språk. Foto: Marit Fjellheim

Sørsamiske sendinger er tilbake på programmet, nå med utvidet redaksjon, noe endret innhold og med ny innpakning.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

Sørsamiske sendinger er tilbake på programmet, nå med utvidet redaksjon, noe endret innhold og med ny innpakning. Sendingene har fått nytt navn og heter nå Gankan gïele. Ganka er det sørsamiske navnet på elva Nea, og gïele betyr både språk og stemme/røst.

Gankan gïele sendes ukentlig på radio, onsdager 19.15, med reprise på lørdager. I tillegg legges alle sendinger ut på nett i etterkant av sendetidspunkt. Sendingene vil inneholde både samiske og lokale nyheter, aktuelle temaer, oppslagstavle, konkurranse og mye god samisk musikk. Sendingene vil være tospråklige med en veksling mellom sørsamisk og norsk.

I denne sendingen belyser vi saken om Røros kommune som forvaltningskommune. Vi får høre Sindre Oterhals, oppvekstkomiteen,  presentere kommunens synspunkter til saken. I tillegg får vi en kommentar fra Sametingspresident Aili Keskitalo, om hva dette vil gi kommunen og den samiske befolkningen. Torsdag kveld blir saken behandlet i kommunestyret.

Vi beklager noe dårlig kvalitet på sangene, dette vil vi ordne til neste sending.

 

 

Siste nytt i Nyheter

Nå kan du kjøpe litt av RørosBanken

Skal styrke egenkapitalen med opp mot 70 millioner.

Ber Regjeringen agere klokt i prosessen med regionreformen
  • Nyheter

Sametingspresident Aili Keskitalo har tatt kontakt med kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland med en forventning om gode løsninger i saken om sammenslåing av Finnmark og Troms fylkeskommuner.

Ny internasjonal arbeidsmiljøstandard
  • Nyheter

Nylig ble verdens første internasjonale standard for arbeidsmiljø, ISO 45001, lansert.

 
Regionalt bygdeutviklingsprogram
  • Nyheter

Områdesatsing, helhetlig ressursforvaltning og bioøkonomi er sentrale områder i det nye regionale bygdeutviklingsprogrammet for Trøndelag.

Bussbeltekontroller denne uka
  • Nyheter

Det er heldigvis få bussulykker, men dersom du sitter usikret og det skjer ei ulykke, kan det få store konsekvenser.

Stor jaktinteresse i Selbu
  • Nyheter

Det har kommet inn mange søknader om småviltjakt i 2018, langt flere enn det Selbu fjellstyre har mulighet til å innvilge.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE