Gankan gïele 1

Gankan gïele 1

FORVALTNINGSKOMMUNE: Aili Keskitalo belyser fordeler ved innlemmelse i forvaltningsområdet for samiske språk. Foto: Marit Fjellheim

Sørsamiske sendinger er tilbake på programmet, nå med utvidet redaksjon, noe endret innhold og med ny innpakning.

Sørsamiske sendinger er tilbake på programmet, nå med utvidet redaksjon, noe endret innhold og med ny innpakning. Sendingene har fått nytt navn og heter nå Gankan gïele. Ganka er det sørsamiske navnet på elva Nea, og gïele betyr både språk og stemme/røst.

Gankan gïele sendes ukentlig på radio, onsdager 19.15, med reprise på lørdager. I tillegg legges alle sendinger ut på nett i etterkant av sendetidspunkt. Sendingene vil inneholde både samiske og lokale nyheter, aktuelle temaer, oppslagstavle, konkurranse og mye god samisk musikk. Sendingene vil være tospråklige med en veksling mellom sørsamisk og norsk.

I denne sendingen belyser vi saken om Røros kommune som forvaltningskommune. Vi får høre Sindre Oterhals, oppvekstkomiteen,  presentere kommunens synspunkter til saken. I tillegg får vi en kommentar fra Sametingspresident Aili Keskitalo, om hva dette vil gi kommunen og den samiske befolkningen. Torsdag kveld blir saken behandlet i kommunestyret.

Vi beklager noe dårlig kvalitet på sangene, dette vil vi ordne til neste sending.

 

 

Siste nytt i Nyheter

Nea Radio setter norgesrekord
  • Nyheter

Aldri har en lokalradio hatt større lytteroppslutning.

Blir ny daglig leder i Røros idrettslag
  • Nyheter

Anne Luksengård Mjelva er ansatt som daglig leder i Røros Idrettslag. Hun starter i jobben 1. november.

- Dramatisk!
  • Nyheter

Rådmann Heidi Horndalen i Tydal beskriver forslaget til statsbudsjett som "dramatisk" for kraftkommunen Tydal. Kommunens politiske ledelse kaller det en distriktsfientlig "villet politikk".

 
Bli bøssebærer!
  • Nyheter

100.000 bøssebærere vil søndag besøke alle husstander i Norge. Nå utfordrer Selbu kommune næringslivet til giverstafett.

Skjønnhetstyranniet
  • Kultur

Mange unge idag sliter med dårlig sjølbilde på grunn av kroppspress fra reklame og media. Sanitetsforeninger rundt omkring i landet setter i år søkelyset på skjønnhetstyranniet og ønsker å løfte fram årsakene og konsekvensene.

Leder suksessbedrift i Molde
  • Nyheter

Hilde Aspås, opprinnelig fra Ålen, leder en Molde-bedrift som har fått status som nasjonalt senter for omstilling og innovasjon. – Den store forskjellen på Ålen og Møre er kremmerånden, sier Aspås.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse