Gankan gïele 5

GJEST: Maja Jåma har vært gjest i studio denne uka. Foto: Aino Danielsen

Det er juleuka og årets siste Gankan gïele. I den forbindelse har vi jul som tema og har invitert en gjest inn i studio.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

 

Det er juleuka og årets siste Gankan gïele. I den forbindelse har vi jul som tema og har invitert en gjest inn i studio. Maja Jåma er en ung dame fra Fosen, som i høst kom flyttende til Røros for å jobbe med det sørsamiske språket. Hun forteller om seg selv, sin oppvekst på Fosen og sine juletradisjoner.

Vi hører også om gladnyheten om et samisk senter på Røros. Per Magne Moan har snakket med Toni Bergstrøm, leder for Aajege, og du får høre hele intervjuet i sendinga.

Vinner av konkurransen, og plakaten "Maadtoe dajve", ble Haldis Løhre fra Røros.

Gratulerer så mye til deg! På nyåret fortsetter vi med konkurranse og flotte premier, og vi kan avsløre at det er reinsdyrkjøtt å vinne i januar.

 

God jul til alle Nea Radio sine lyttere!

Lahkoe jåvlh!

 

Siste nytt i Nyheter

Kongens Fortjenstmedalje til Andreas Reitan
  • Nyheter

Det var en rørt ansvarlig redaktør i Nea Radio som ble overrasket av ordfører i Selbu, Ole Morten Balstad, under bedriftens sommerfest på Norsk radio- og fjernsynsmuseum fredag kveld.

Nytt parkeringssystem på Værnes
  • Nyheter

Fra 1. juni blir det nytt parkeringssystem ved Trondheim lufthavn Værnes.

Stjørdal faser ut engangsplast
  • Nyheter

Stjørdal kommune skal fase ut bruken av engangsplast, dette vedtok kommunestyret torsdag kveld.

 
Lanserer ny hesteveileder
  • Nyheter

Hesten gir næring og arbeidsplasser. Sammen med hestenæringa har Regjeringen derfor utviklet en ny hesteveileder. Den skal bidra til å synliggjøre og videreutvikle samfunnsnytten og næringspotensialet for norsk hestehold.

Anbefaler fusjon
  • Nyheter

Styrene anbefaler fusjon mellom Coop Røros og Coop Midt-Norge. Endelig behandling skjer på årsmøtet i Coop Røros 26. juni og Coop Midt-Norge dagen etter.

Flere bekymringsmeldinger om dyr
  • Nyheter

Antallet bekymringsmeldinger fortsetter å øke, og det er oppdaget flere dyrehold med alvorlig vanskjøtsel. Flere dyreeiere får forbud mot å eie eller drive med dyr. Dette er noen av funnene i Mattilsynets dyrevelferdsrapport for de første fire månedene i 2018.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE