Gankan gïele 3

Gankan gïele 3

SANKS: Inger Marit Eira-Åhrèn. Foto: Privat

I neste uke arrangeres det årlige samiske helseseminaret på Stjørdal. I del anledning har vi vært i kontakt med både en av arrangørene og en av foredragsholderne.

I neste uke arrangeres det årlige samiske helseseminaret på Stjørdal. I del anledning har vi vært i kontakt med en av  arrangørene.

Se bildet større

Planlegger og arrangør: Ánne Lájla Westerfjell Kalstad. Foto: Privat

Anne Lajla Westerfjell Kalstad har arbeidet med innhold for seminaret og påpeker viktigheten av slike samiske nettverk.

En av foredragsholderne under helseseminaret er psykiatrisk sykepleier og mastergradsstudent Inger Marit Eira Åhren. Hun jobber for SANKS og skal presentere prosjektet «Reindriftas hverdag - diskriminering og belastninger» sammen med psykologspesialist, dr. psychol Snefrid Møllersen. Vi har snakket med Eira Åhren om hva hun og SANKS tilbyr av tjenester for samisk befolkning. 

En av de store nyhetssakene denne uka er tildelingen av kulturprisen til Sverre Fjellheim. Vi har tatt med et kort utdrag av et intervju med han, og hele intervjuet kan dere høre her: Kulturpris til Sverre Fjellheim

I første sending presenterte vi vår nye programpost konkurranse.

Vi stilte spørsmålet "Hva heter elva Nea på sørsamisk?"

Denne uka avsluttet vi konkurransen og trakk en vinner. Det riktige svaret var "Ganka" og det visste Lisa Anna Mortensson.

Neste uke kjører vi på med et nytt spørsmål og ny premie.

 

 

Siste nytt i Nyheter

Nea Radio setter norgesrekord
  • Nyheter

Aldri har en lokalradio hatt større lytteroppslutning.

Blir ny daglig leder i Røros idrettslag
  • Nyheter

Anne Luksengård Mjelva er ansatt som daglig leder i Røros Idrettslag. Hun starter i jobben 1. november.

- Dramatisk!
  • Nyheter

Rådmann Heidi Horndalen i Tydal beskriver forslaget til statsbudsjett som "dramatisk" for kraftkommunen Tydal. Kommunens politiske ledelse kaller det en distriktsfientlig "villet politikk".

 
Bli bøssebærer!
  • Nyheter

100.000 bøssebærere vil søndag besøke alle husstander i Norge. Nå utfordrer Selbu kommune næringslivet til giverstafett.

Skjønnhetstyranniet
  • Kultur

Mange unge idag sliter med dårlig sjølbilde på grunn av kroppspress fra reklame og media. Sanitetsforeninger rundt omkring i landet setter i år søkelyset på skjønnhetstyranniet og ønsker å løfte fram årsakene og konsekvensene.

Leder suksessbedrift i Molde
  • Nyheter

Hilde Aspås, opprinnelig fra Ålen, leder en Molde-bedrift som har fått status som nasjonalt senter for omstilling og innovasjon. – Den store forskjellen på Ålen og Møre er kremmerånden, sier Aspås.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse