110 000 kroner til forprojektet for sørsamisk barnehage i Røros

Ida Ljungberg (t.v) og Aino Danielsen har jobbet hart for å få en sørsamisk barnehage på Røros. Nå får de projektmidler til et forprosjekt. Arkivoto: Erik Brenli.

Sametinget har bevilget tilskudd til et forprojekt på 110 000 kroner til Aajege samisk språk - og kompetansesenter for etablering av en sørsamisk barnehage i Røros. Sametinget har bevilget tilskudd til totalt seks prosjekter. Pengene går blant annet til samiske mattradisjoner, språkutvikling og joik i barnehager.

- Det store mangfoldet i det samiske samfunnet gjør at de ulike barnehagene må legge til grunn den lokale kulturen for sin barnehage. Det finnes en rekke variasjoner i dagens barnehager for hvilket språktilbud det gis, og hvorvidt den lokale samiske kulturen kan legges til grunn i barnehagenes arbeid. Prosjektsøknadene viser mangfoldet og lokale behov i barnehagene. Det sier sametingsråd Silje Karine Muotka i en pressemelding.

 

Siste nytt i Nyheter

Sammen for folkehøgskole på Røros
  • Nyheter

Folkehøgskolerådet er positiv til en folkehøgskole på Røros. – Nå har vi stor tro på at Røros får en folkehøgskole fra høsten 2019, mener disse tre politikerne.

Ønsker å flytte snødeponiet
  • Nyheter

Reidun Roland fra Røroslista vil flytte snødeponiet som i dag ligger like ved Rørosmuseet og Hitterelva.

Sveitsisk turist funnet i god behold
  • Nyheter

Det ble like før klokken 11, satt igang en leteaksjon i Meråker etter en 27 år gammel sveitsisk turist. Mannen er nå funnet i god behold.

 
Pilegrimer i Selbu
  • Kultur

I natt overnatta pilegrimene på Peder Morset folkehøgskole og vi traff dem like etter frokost, før vandringa fortsatte til Mostadmark.

Ja til skiltstolper - nei til reklamebukker
  • Nyheter

Leder for Miljøpartiet De Grønne i Røros, Hanne Feragen, vil ha skiltstolper i Røros og ha bort reklamebukker i gatene. – Reklamebukker forsøpler verdensarven, mener hun.

Tung fiskeuke
  • Nyheter

Hittil i år er det fisket 5.751 kilo sik i Aursunden. Det er en 1.200 kilo mindre på samme tid i fjor

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse