110 000 kroner til forprojektet for sørsamisk barnehage i Røros

Ida Ljungberg (t.v) og Aino Danielsen har jobbet hart for å få en sørsamisk barnehage på Røros. Nå får de projektmidler til et forprosjekt. Arkivoto: Erik Brenli.

Sametinget har bevilget tilskudd til et forprojekt på 110 000 kroner til Aajege samisk språk - og kompetansesenter for etablering av en sørsamisk barnehage i Røros. Sametinget har bevilget tilskudd til totalt seks prosjekter. Pengene går blant annet til samiske mattradisjoner, språkutvikling og joik i barnehager.

- Det store mangfoldet i det samiske samfunnet gjør at de ulike barnehagene må legge til grunn den lokale kulturen for sin barnehage. Det finnes en rekke variasjoner i dagens barnehager for hvilket språktilbud det gis, og hvorvidt den lokale samiske kulturen kan legges til grunn i barnehagenes arbeid. Prosjektsøknadene viser mangfoldet og lokale behov i barnehagene. Det sier sametingsråd Silje Karine Muotka i en pressemelding.

 

Siste nytt i Nyheter

Trafikkulykke i Ålen
  • Nyheter

To personbiler er involvert i en trafikkulykke på Fv. 30 i Ålen fredag morgen.

La kvinnen styre
  • Nyheter

Skal du på handletur på Black Friday? Da er det tryggest å la en kvinne kjøre bilen, viser ferske tall fra Tryg Forsikring.

Hørselslag med «plug & play»
  • Nyheter

Selbu og Tydal Hørselslag har store forventninger til den nye kofferten sin. Her finner du et komplett mini bærbart lydanlegg - med egen teleslynge.

 
Vaino opp i NRKs programråd
  • Nyheter

Flere har klaget på at Vaino Rensberg snakket sørsamisk i Norge Rundt.

Fjerner folkehøgskolekuttet
  • Nyheter

Regjeringens forslag til Statsbudsjett 2018 inneholdt flere kutt til folkehøgskolene. Gjennom de siste dagers budsjettforhandlinger er disse fjernet, og en økning er dessuten lagt inn i det endelige budsjettforslaget.

Åpner Armfeldt-museum i Haltdalen
  • Nyheter

I forbindelse med 300-årsmarkeringen siden general Carl Gustaf Armfeldt og Karolinerhæren herjet i Trøndelag, planlegger Holtålen kommune i samarbeid med Museene i Sør-Trøndelag (MiST) å åpne et permanent Armfeldtmuseum i Gammelgården i Haltdalen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE