Samarbeider om prestisjesprosjekt

SAMARBEIDER: Røros Vinduer og Dører skal trolig levere vinduer til friluftssykehus over hele landet. Fra venstre salgssjef i Røros Vinduer og Dører, Tore Børresen, daglig leder i Stiftelsen Friluftssykehuset og fabrikksjef Lars Telle ved Røros Vinduer og Dører. Foto: Nils Kåre Nesvold.

Ved Rikshospitalet i Oslo er arbeidet i gang med å bygge Norges første Friluftssykehus. Røros Vinduer og Dører skal levere vinduene i dette prestisjeprosjektet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Ved Rikshospitalet i Oslo er arbeidet i gang med å bygge Norges første Friluftssykehus. Røros Vinduer og Dører skal levere vinduene i dette prestisjeprosjektet.

Friluftssykehusene er arkitekttegnede hytter på 50 kvadratmeter der naturen står i fokus - både i bruken av byggematerialer og vinduer som vender ut mot trær, vann, planteliv og himmel. Grunntanken er at alle pasienter og pårørende vil ha godt av et pusterom en tøff hverdag.  Å omgi seg med natur har dokumentert positiv effekt på psyken og kan også ha positiv påvirkning på pasientenes sykdomsforløp.

Bak arbeidet står stiftelsen Friluftssykehuset. Det er en innsamlingsstiftelse som har som formål å styrke den helhetlige behandlingen av syke ved å bygge og donere bort hytter til sykehus over hele landet. Planen er å åpne landets første friluftssykehus på Rikshospitalet i Oslo i mars neste år. Stiftelsen er i tett dialog med sykehus over hele landet om å bygge friluftssykehus.

Vil bort fra insitusjonspreg

- Vi ønsker å tilby et pusterom fra sykehustilværelsen ved å gi de syke og deres pårørende muligheten til å trekke seg tilbake til et rolig sted som skiller seg fra sykehusenes institusjonspreg. Ved systematisk å ta i bruk naturopplevelser som en del av den helhetlige behandlingen av barn og unge på sykehus kan vi redusere stress, skape gode mestringsopplevelser og få et annet utgangspunkt for samtaler, sier daglig leder i Stiftelsen Friluftssykehuset, Håvard Hernes.

Friluftssykehuset er tegnet av det prisbelønte arkitektfirmaet Snøhetta, entreprenøren Skanska er i ferd med å bygge det første friluftssykehuset i Stjørdal, og vinduene skal altså leveres av Røros Vinduer og Dører.

- Stiftelsen Friluftssykehuset samarbeider med sykehus over hele landet, sier Håvard Hernes, som før helga var i møte med ledelsen ved Røros Vinduer og Dører:

Til slutt hørte vi salgssjef Tore Børresen ved Røros Vinduer og Dører. Vi hørte også fabrikksjef Lars Telle i samme bedrift og grunnlegger Håvard Hernes ved Stiftelsen Friluftssykehuset

I tillegg til å være daglig leder i Stiftelsen Friluftssykehuset, er Håvard Hernes også musiker. Han har vært turnéleder for deLillos i 25 år, og hans mor Berit Hernes med pikenavn Fløttum er fra Haltdalen.

FAKTA om Stiftelsen Friluftssykehuset:

- Stiftelsen Friluftssykehuset ble etablert høsten 2015, men ideen for prosjektet startet lenge før det.

- I 2009 ble datter til Håvard Hernes alvorlig syk, noe som medførte at hun og hele familien måtte tilbringe veldig mye tid på ulike sykehus.

- De opplevde at det ikke fantes noen steder hvor familien kunne trekke seg tilbake for å få et avbrekk fra sykehustilværelsen.

- De savnet et pusterom hvor de kunne distrahere seg selv fra en svært stressende situasjon. I disse linoleumskledte korridorene ble altså tanken om en naturlig frisone til, og da datteren ble friskmeldt stiftet Håvard stiftelsen Friluftssykehuset.

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Savnet Shetland Sheepdog

Savnet Shetland Sheepdog

Waldo, en 5 år gammel Shetland Sheepdog, er savnet fra Søosen i Holtålen.

Verdig markering av 22. juli

Verdig markering av 22. juli

Det ble en vakker markering av årsdagen for 22. juli-massakren i Hommelvik, en av fire kommuner i Trøndelag som hadde et slikt arrangement i år.

DAB og FM tilbake

DAB og FM tilbake

DAB og FM fra Henvola er på lufta igjen.

Nettet er tilbake i Stuggudal

Nettet er tilbake i Stuggudal

Like før klokka 22.30 lørdag kveld, fikk Telia på plass nettet i Stugudal. Internett hadde da vært nede i store deler av Selbu og Tydal det meste av dagen.

Røykutvikling i Brekken

Røykutvikling i Brekken

Brenning av gress var årsak til røykutviklingen i Brekken.

Internett fra Telia og Telenor er nede i deler av Tydal og Selbu

Internett fra Telia og Telenor er nede i deler av Tydal og Selbu

Feil på senderen på Riasten

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...